Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2019 10:01 - Защо напоследък хората ходят като сомнанбули и мрат като мравки?
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 1487 Коментари: 5 Гласове:
6

Последна промяна: 23.04.2019 10:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Това основно се дължи на бича на 21 век – смесените вирусни инфекции, възпалителни и автоимунни заболявания!

Според мен онкологията е тяхно следствие.
 Къде е мястото на здравеопазването ни в тези случаи?

Настоящото изложение е провокирано от един непознат (химик-инженер), с когото се заговорихме сутринта и той ме запита наясно ли съм въобще и знам ли какво значи имунната система.

Явно той не е чел писаното от мен и надали ще го прочете, защото счита, че знае абсолютно всичко и нищо друго не го интересува.

Сега малко по-сериозно за патогенните вируси и бактерии, които ни действат негативно – защо и как се получава.

В България липсва и не е популярна апаратура, която да диагностицира вирусите и бактериите в момента на прегледа на пациента. Това не се преподава и не се изучава от студентите и не се обсъжда от лекарите където и да било у нас – защо ли?

Всеки вирус или бактерия имат индивидуален начин на живот, развитие, размножение и унищожаване, но …

Към момента се твърди, че вирусите не се лекуват – абсолютна измама!

Повтарям се, но през последните над 30 (тридесет) години няма получена нито една молекула нов антибиотик, а на бактериите им са необходими не повече от три години, за да се справят с всеки антибиотик …

В България не се изследват двете хромозоми (Израел, САЩ, Русия и др.), в които е доказано, че отсяда онкобелтъка преди да започне онкопроцеса, но това не е интересно на нашите учени, а се търсят проявилите се вече нарушения в клетките, органите и тъканите …

Президентът ни призовава да създаваме научни центрове за иновативни технологии, а здравето на хората – къде ли остава за в бъдеще време … !

            Един от патриарсите на теоретичната физика през ХХ век, Джон Арчибалд Уилър (1911–2008), е живял дълъг и плодотворен живот. Този негов живот бе изпълнен с невероятни и удивителни научни прозрения, велики идеи и близки познанства с много изявени учени от различни исторически епохи – Айнщайн, Нилс Бор и мн. други. През 1990 г. Уилър изказва предположението, че информацията е фундаментална концепция за физиката. Според неговата доктрина, всички физически единици са информационно-теоретични в своята основа.        
            В автобиографията си Уилър пише: „... Моят живот във физиката е разделен на три периода. В първия период от живота си във физиката бях запленен от идеята, че „всичко на света се състои от частици“. През втория период, от началото на 50-те години, започнах да се придържам към възгледите за света като състоящи се от полета. А сега (1990-те), аз съм запленен от новата идея, че "всичко е информация" ...                

            Думите на изключителния физик получават доказателство в наше време и могат лесно да бъдат отнесени към медицината и практическата биология. Разкриването структурата на ДНК и дешифрирането на нейната структура е доказателство за първичността на информацията. От особено значение е заключението, че в организмите протичат процеси за обработка на информацията като съхранение, копиране, разпространение и видоизменение.       

Настоящото изложение стана възможно въз основа на наблюдението на преминалите над 5000 пациенти за последните дванадесет години.

В процеса на работата, започнаха да създават впечатлението повтарящите се ситуации, когато стандартната медицина не е в състояние да открива причините, а общоприетите и прилагани в момента методи на изследване не дават необходимите резултати. Изолираха се три групи заболявания, в които трудно се получава да се идентифицират причинно-следствените връзки за появата и развитието на болестите, а именно:

1.     Смесените инфекции.

2.     Възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт –  такива като гастрит, гастродуоденит, колит.

3.     Автоимунни заболявания, поразяващи ставите – ревматоидния артрит.

Смесените инфекции, които се развиват в организма ни, като едновременно се комбинира въздействието на два и/или повече патогена – вируси и/или бактерии. Механизмът на взаимодействието им в тези случаи не е добре изучен, не се разглежда, както и не се коментира от здравното съсловие у нас. В случай на смесени инфекции с вирусна етиология е възможно самостоятелно размножаване в организма или в една клетка се разполагат два или повече вида вируси плюс минимум една бактерия. Геномите на два или повече от два различни вида вируси могат да се разположат в генома на инфектирана клетка, причинявайки смесена интеграционна инфекция. Присъствието и наличието на няколко вида вируси в инфектираната клетка може да доведе до такива генетични взаимодействия между тях, както и до множествено реактивиране и рекомбинация. Имунната система в тези случаи губи способността си да даде адекватен имунен отговор. Според нашите наблюдения, едни от вирусите, които най-често влизат в такива смесени инфекции, са вирусите от херпесната група, а най-често Коксаки вируса.         

            На второ място след него се нарежда колегата му вирусът Епщайн-Бар. Коксаки е много разпространен в целия свят и има много проявления. Въпреки широко разпространение, този вирус все още рядко и трудно се диагностицира. В много случаи диагнозата звучи като “треска с неизвестен произход”, “алергичен дерматит”, “варицела”, “грип” или “Остра респираторна вирусна инфекция” и т.н. ...               

            Коксаки вирусът има много лица и не винаги е възможно да се изолират кинкретните специфични симптоми с цел диагностицирането му при обикновен преглед. За съжаление, не е прието и обичайно да се извършват вирусни тестове у нас при всички случаи на остри вирусни инфекции – това е скъпо. Коксаки вирусът инфектира  рано детския организъм или малко по-късно, като при повече от 95% от хората в света, това се случва още в детството им до третата година от живота им. Вирусът навлиза през назофаринкса или Пайеровите плаки на тънките черва. Размножаването му протича в лимфните възли, след което вирусите попадат в кръвта и по кръвен път се разпространяват в целия организъм. В зависимост от състоянието на имунната  система на организма ни, количеството на вируса или неговия серотип, т.е. инфекцията засяга един или друг орган. Това определя разнообразието на симптомите и тежестта на заболяването. През последните години наблюдаваме синдромите, свързани с вируса Коксаки: херпагина, обрив и синдром на „ръка-крак-уста“, епидемична миалгия, невралгични болки с неизвестен произход, ентеровирусна инфекция с лезии на храносмилателните органи: гастроентерит, гастроентероколит, холецистит.           

            Вирусът Епщайн-Бар, който също е от херпесната група е способен да поразява лимфоцитите и други имунни клетки, лигавицата на горните дихателни пътища, невроните на централната нервна система и практически почти всички вътрешни органи. Статистически е признато, че поне 9 от 10 души в света се явяват носители на този вирус.  Но в същото време изследването му започна сравнително скоро. Вирусната инфекция може да предизвика различни инфекциозни заболявания: остра респираторна вирусна инфекция (ОРВИ), бактериални инфекции, хроничен стоматит, тонзилит, ринит, синузит. Нови изследвания са доказали, че вирусът на Епщайн-Бар може да е причина за диабет, автоимунен тиреоидит, ревматоиден артрит. Към настоящия момент на медицината са известни 23 серотипа, от които 13 са патогенни, а 7 от тях са смъртоносни. Надали ще Ви е чудно, че в България (поне лично на мен) не ми е известно да се тестват където и да било  всичките му разновидности.              

            Тези вируси най-често се тестват в комбинирани инфекции, при които сезонните вируси заемат водещо място: грипни вируси от тип А и тип В, респираторни и риновируси. През последните месеци на зимния сезон са тествани взаимодействията им с парагрипните  вируси.  Особено при деца, определена вирусна комбинация активира определени бактерии. Често се наблюдават съвместно с бета хемолитичния стрептокок, хемофилни бактерии и найсерии, стрептококи и др. Това за пореден път доказва факта, че вирусите имат развит изкуствен интелект и диктуват на останалите по-прости от тях – бактериите какво и кога да правят.            

            Инфекциите протичат като обичайни Остри респираторни вирусни заболявания, но пълно възстановяване не се наблюдава. Наблюдават се предимно при деца с упорита кашлица, хрема, подути лимфни възли, хиперреактивност.  При възрастните пациенти остават неврологични симптоми, повтарящи се обриви, фибромиалгия, невралгични болки, болки в областта на жлъчния мехур, хипертонични кризи при пациенти, които не страдат от хипертония.            При всички тези пациенти чрез използването на апарат за вегеторезонансно тестване (ВРТ) са открити смесените вирусни комбинации и след антивирусна терапия с биорезонансно честотна терапия и резонансно честотна терапия се наблюдава пълно излекуване и възстановяване.

Следва продължение!          



Гласувай:
6



1. troina - ?
23.04.2019 10:06
сумнанбули ..

поне си погл речника, тъпо и упорито..като магаре
цитирай
2. mastino - До Тройна
23.04.2019 10:25
Всеки има право на избор и на свое мнение, както и Вие!
Дали съм магаре - за разлика може би от Вас, не се чувствам такова!
Дали съм тъпо и упорито - познахте, защото пиша някаква си истина, за разлика от ...
Относно това как ходят хората, как пресичат пешеходните пътеки (та дори и децата!) не само сутрин, през деня или през нощта - излезте и вижте - особено около училищата - почти всеки над 12 години пуши трева, а за студентите е едва ли не задължително за да се чувстваш такъв ...
цитирай
3. krumbelosvet - Поздравления
24.04.2019 02:17
За дългия си живот, не съм попадал на по-дълбоко и конкретно медицинско изложение. То ми дава надежда и за спасяване на клинично-здрав и жизнерадостен внук от проблем, който го връхлетя на 4-годишна възраст и няма спасение вече близо 5 години...
цитирай
4. krumbelosvet - ПП:
24.04.2019 02:23
Уви, коментар 1 е на ниво ДЪРЛЯНЕ. И вие, Хипократов възпитаник, го удостоявате с отговор...
цитирай
5. kolevdobri - Приятел
18.06.2019 23:08
В института по паразитология не правят ли такива изследвания? Вируси, гъбички, бактерии, паразити - нали това им е работата? Да ги откриват, да има профилактика и т.н. Да предлагат механизми за предпазване и лечение. Смятай какъв обмен на "информация" става при кихане, кашляне, целувки, секс, почистване на носа или дори при едно просто ръкостискане.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 352196
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031