Прочетен: 1034 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 18.05.2019 11:00
Няма нужда да се отказвате от вкусна храна, за да минимизирате рисковете от развитие на онкологията.
Експертните съвети ще ви помогнат да разнообразите диетата си и да защитите себе си и близките си.
Миналата година почти 9 милиона души си отидоха предсрочно от този свят, поради заболяване от рак, а броят на пациентите с подобни диагнози постоянно се увеличава всеки ден. Според данни на МЗ в България, публикувана в началото на февруари 2018 г. през предната година у нас е имало регистрирани над 350000 (триста и петдесет хиляди) болни от рак. Тези 3,9% от раковоболните по света показва, че ние водим и тази класация, т.е. сме на първо място в света от наличните към момента 7 704 059 410 (11,26 часа на 17.05.2019 г.) души, т.е. българите мрем наистина като „мухи“. Българите сме под 1% от жителите на Европа, а с колко ли онколози, анестезиолози, медицински сестри и др. обслужващ персонал разполагаме, за да предоставим нормално диагностициране, лечение и излекуване на тези раковоболни ?
Затова, давайте да се вземем в ръце, защото лично аз не зная да има семейство в България, което да не е покосено от "бича" на 21 век!
Много хора не мислят за смъртоносното заболяване, докато то не почука на вратата им, забравяйки, че смъртта може да бъде спряна с помощта на превантивни мерки.
Една от тези мерки е здравословното хранене, защото учените наскоро обявиха най-добрите продукти за предотвратяване на рак.
Този списък включва доматите поради наличието на ликопен, яваващ се мощен антиоксидант, но е силен алерген. Не по-малко полезни в това отношение се оказват яйцата и рибата, тъй като мастните киселини в техния състав имат антитуморни свойства.
За да се предотврати онкологията, човешката храна трябва да съдържа плодове, цитруси, японски и китайски гъби, и кафяви водорасли, които подпомагат работата на щитовидната жлеза. Плодовите семена и орехите съдържат леатрил, от който раковите клетки „се страхуват”, а лукът и чесънът имат способността да неутрализират различни токсини, което често водят до рак. Любителите на броколи ще се радват да узнаят, че любимият им деликатес съдържа до 3 вещества, които предотвратяват растежа на туморите и укрепват имунната система на човека.
В допълнение, учените напомниха, че рискът от развитие на рак е значително увеличен поради консумацията на червено месо. Изследванията показват, че колбасите, беконът и преработеното месо са най-опасните за човешкото здраве.
Алкохолът се счита за не по-малко опасен причинител на онкологията, особено на бирата. За да предпазите тялото си, в антираковата диета си струва да включите царевица, моркови, цвекло, куркума, зелен чай, спанак, ябълки, орехи, кафе, както и сладки картофи и магданоз.
Отделно следва да се спомене за соята и продуктите, произведени от нея, тъй като тя ще замени опасното за здравето месо и ще въведе вещества в тялото, които препятстват растежа на злокачествени тумори. Обаче българите не знаем как да готвим соята, за да не ни уврежда организма.
Изборът е на всеки от нас!
Не вярвам на нито една институция, та на едно МеЗе и стъкмистика ли. Не това е същественото.
Създателят е заложил в растенията да лекуват включително и споменатия "бич". Бичът е невежеството, но е по-широка тема.
Навлизането на химията в практиката на човека и урбанистичната дейност драстично намаляват възможностите на растенията, а на някои напълно отнемат.
Слава Богу, има много начини за справяне с "бича". Не в болницата и аптеката.
Извинете за кавичките!
:)))
Досега не съм видял, "цитрусовите плодове" като цяло, да са полезни за когото и да е. В таблиците на Питър Д Адамо например, портокалите са дадени като неприемливи за всички. От друга страна, мой близък ми каза, че е консумирал портокали в Испания, които според него, "нямат нищо общо с това, което ни продават в България". Сладки, сочни и липсва онази киселина, от която "джуките" ни стават болезнено чувствителни. Така че, хубаво е статията да се прецизира и от тази гледна точка. От друга страна, виждал съм хора, които приемат месото за основно ястие в менюто си и го ядат всеки ден и поддържат алкална урина - над 7. Препоръчваш царевица. Хората с група 0 са особено чувствителни към тази скорбяла. Тъстът ми например, претърпя тежка операция, при която му изрязяха по-голямата част от дебелото черво, заради това че си "хапна добре", варена сладка царевица. Неговата храносмилателна система е класически тип, отговаряща на тази за нулева кръвна група - месо плюс зеленчуци, малко картофи и ориз и се чувства прекрасно. Хапне ли обаче хляб и тестени работи, инфарктите следват един след друг. Дотук съм преброил поне 5 за конкретния човек. Извинявай, ако съм те засегнал.
Досега не съм видял, "цитрусовите плодове" като цяло, да са полезни за когото и да е. В таблиците на Питър Д Адамо например, портокалите са дадени като неприемливи за всички. От друга страна, мой близък ми каза, че е консумирал портокали в Испания, които според него, "нямат нищо общо с това, което ни продават в България". Сладки, сочни и липсва онази киселина, от която "джуките" ни стават болезнено чувствителни. Така че, хубаво е статията да се прецизира и от тази гледна точка. От друга страна, виждал съм хора, които приемат месото за основно ястие в менюто си и го ядат всеки ден и поддържат алкална урина - над 7. Препоръчваш царевица. Хората с група 0 са особено чувствителни към тази скорбяла. Тъстът ми например, претърпя тежка операция, при която му изрязяха по-голямата част от дебелото черво, заради това че си "хапна добре", варена сладка царевица. Неговата храносмилателна система е класически тип, отговаряща на тази за нулева кръвна група - месо плюс зеленчуци, малко картофи и ориз и се чувства прекрасно. Хапне ли обаче хляб и тестени работи, инфарктите следват един след друг, защото тези храни се приемат от неговия организъм като врагове и кръвта се аглутинира, тоест слепва, сгъстява. Еритроцитите се деформират, а левкоцитите са притиснати от тях и не могат да си вършат работата - да неутрализират пришълците в организма. Дотук съм преброил поне 5 микроинсулта за конкретния човек и всичките ги свързвам с яденето на хляб и тестени изделия. Извинявай, ако съм те засегнал.