Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2019 00:11 - Пушенето на наргиле – не е ли смърт за младите хора?
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 488 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Напоследък подрастващите младежи – ученици, студентите и други младежи се подлъгват към новостите, които според тях са модерни, но дали са полезни за организма им?

Оставам изненадан от желанията им за бързо забогатяване без почти никаква работа, а не стремеж към успешна реализация.

Но, да се върнем на темата!

Лекарите са открили катастрофална вреда от дима на наргилето  върху организма ни и то не само за преките консуматори, но и за заобикалящите ги.

Това води до онкология и ранно стареене. Димът от наргилето съдържа арсен, никел и олово.

Този вид пушене е станал много популярен в нашето общество, но, както казват лекарите, далеч не е безопасно за организма ни – това е смъртта от наргилето за младите хора. В дима от наргилето се  съдържат токсини, които са влияят лошо върху човешките органи.

Сред вредните вещества, си струва да се отбележат – въглероден оксид (окис), арсен, кобалт, кадмий, както и никел, олово и др. В обществото съществува схващането, че водата минимизира рисковете за здравето от въздействието на тютюн, но изследователите са открили катастрофални вреди от дим върху организма ни.

Токсините тъй или иначе въздействат, като това се отразява в преждевременно стареене, повишаване риска от инфекциозни заболявания и вероятност от възникване на рак. Ако говорим за стареене, тогава всичко е закономерно и логично, защото въздействието на тютюн намалява количеството кислород, което постъпва в кожата на човек.

В тази връзка тялото изглежда старо, тъмни петна и бръчки. Що се отнася до онкологията, то могат да се развият възпаления в  устната кухина, белите дробове, стомаха, хранопровода.

Дори в ранна възраст може да настъпи инфаркт. Експертите са забелязали тенденция към спадане възрастовия праг подмладяване на болестта при лица, вдишващи пряко или косвено (без да го пушат, но намиращи се в помещението, където е задимено дори и частично от използващите го) дима от наргиле.

Разбира се, когато не се отнася пряко в момента, малко хора мислят за последствията. След това вече може да е късно, когато симптомите се проявят.
Младите им се харесва димът от наргилето  поради факта, че димът е подсладен с плодова каша, мед, допълнителни аромати, като в повечето случаи са добавени и леки или други опиати.




Гласувай:
3



1. kolevdobri - Децата ни не са достатъчно натоварени.
22.06.2020 01:31
Затова вършат глупости. Вместо да се радват на живота, те искат да избягат от него. Ние сме виновни. Техните родители.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 352314
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031