Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2020 12:39 - Медицината – докога и защо …?
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 1039 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 11.05.2020 12:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Човек е най-съвършеното, най-финото, най-неопознатото от себе си същество, дарено от природата с невероятни и недостижими  защити, интелект и разум.

Надпис на Хеопсовата пирамида от преди 4600 години предупреждава: „Хората ще загинат от неумението си да използват силите на природата и от непознаване на истинския свят.”

В последните месеци, медицината ни не се чувства толкова комфортно, както до сега. Коронавирусът COVID-19 разкри някои проблеми, които съществуват в нея от столетия.

Ситуацията застави да се намесят държавната и изпълнителна власт, политиците, които бяха оставили здравеопазването на самотек освен, че го обезпечаваха финансово.

            През първите шест месеца на изминалата 2019 г. публикувахме някои новости в медицината в блога – http://mastino.blog.bg/ и се оказа, че е посетен над 37000 пъти от различни хора.

За образованите хора и физиците е факт и чрез доказателства е установено, че „материята съществува поне в два основни вида: вещева форма (маса при покой) и полева (импулсна) форма“. Това се изучава още в средния курс на образованието ни.

Ако някои учени в България се занимаваха и с полевата форма на материята, включваща и паразитите (вируси, бактерии, гъбички, хелминти и др.) може би щяха да препоръчат и други начини за превенция в борбата с коронавирус COVID-19 и други начини за изграждане на антитела.

Много работещи в сферата на здравеопазването и други държавни и частни служители бяха в тази пандемия на първата линия, без да са реално защитени с необходимата екипировка и медикаментозна превенция, каквато съществува в алтернативната медицина, явяваща се част от настоящата медицина.

Никой до момента не говори за реална превенция, освен механично предпазване при настоящата пандемия. Вече е доказано и реално са експериментирани електронни ваксини, които са се доказали с реален ефект, но у нас този факт не се коментира. Служителите на първа линия, техните близки и семействата им, а не само те и гражданите имат право на информираност и избор. Защо не ги оставят сами да си вземат решение и преценят имат ли нужда от такава електронна ваксина.  

В медицината през последните няколко стотин години доминират и са се наложили две основни  направления – ножът и химията. Области, които са коренно и принципно различни в подхода си към проблема за избавяне на организма на човека от страданието. Когато болката избухне в който и да е орган на човешкото тяло, лекарите се опитват да елиминират причината й чрез действието на препаратите, които предписват на пациентите си. Ако не помогнат медикаментите,  скалпелът се пуска в действие и коригира материята.  По принципа: изрязано и отстранено - и проблема е снет от раменете ти. Така постепенно се формира представа за човешкото тяло като продукт на конвейерна конструкция, където всеки детайл е един и същ (нямащо значение за съвместимост, генна и полова зависимост) и взаимозаменяем.

            Много малко хора у нас се интересуват, а и не се преподава нито в средния общообразователен курс, нито дори във висшите медицински университети, а и лекуваните не знаят, не подозират от какво се състои и каква е структурата на човешкия организъм. Факт е, че огромна част от студентите по медицина не знаят, не изучават и не ползват тази информация, защото не им се преподава:

1.     От колко клетки се състои организма на човек?

2.     Как е устроен и как функционира организма ни?

3.     Как клетките образуват тъкани?

4.     Каква информация носи в себе си всяка клетка и организма ни като цяло?

5.     Колко клетки умират и се раждат всяка секунда в организма ни?

6.     Дали клетките в организма ни постоянно се рециклират или обновяват и в какъв период за всеки орган, тъкан и система? …

7.     Колко повреди може да претърпи една клетка през целия си живот, както и за 24 часа?

8.     Защо установените и доказаните факти в сферата на молекулярната биология не се изучават и използват от здравните кадри?

9.     Има ли природна вълна, която да синхронизира дейността на всички клетки в организма ни?

10.                      Изучава ли се и използва ли се в медицината тази честота ? и много други …

Това, не ни ли дава основания да се замислим в ефективността на диагностицирането и лечението, което ни се натрапва от столетия и  до днес. Това ли е здравеопазването, което търсим и получаваме за това, че си плащаме ежемесечно като сме доверили най-ценното живота си в ръцете на служителите в сферата на здравеопазването.

Много хора вече подлагат на съмнение възприетите в ранните етапи на развитие на медицината като основополагащи следните постулати:

1.     "Да не вреди";

2.     "Необходимо е да се лекува пациента, а не болестта";

3.     "По-лесно е да се предотврати, отколкото да се лекува“;

4.     "Бъдещето принадлежи на превантивна медицина" и др.

Въпреки, че е абсолютно доказано, все още е трудно училите, преподаващи и прилагащи съвременната настояща медицина да разберат и приемат, че човешкото тяло има и в основата му е електромагнитното информационно поле. Те не желаят да възприемат и признаят, че електромагнитните колебания стимулират, контролират, управляват всички жизнени процеси в организма на човека …

Днес само системното проучване на различните медицински школи и интегрирането им в единна концепция ще ни позволят да се изработи правилния мироглед в областта на медицинското познание, което ще доведе до по-адекватна стратегическа позиция и разработване на правилни тактики и  методологии за диагностика и лечение, позволяващи да се измени и статистическата картина на заболеваемостта като цяло. 

Има ли бъдеще информационната медицина?

В настоящия момент много се говори за персонализираната медицина, генеричните лекарства и др., но какво е общото между тях.

            Поради това една група от хора обединени в Национална пациентска организация „ИНФОЗДРАВЕ” решихме да направим достояние на обикновените и интересуващи се хора част от знанията си, защото една древно-азиатска поговорка гласи: „Обучението и познанието правят умният по природа още по-умен , а глупавият по природа – не толкова безнадежден.“

            Отговорите на изложеното по-горе и започнатото отчасти в http://mastino.blog.bg/ вече ще може да проследявате в https://www.info-health.org/  .

"Грижата за здравето е най-доброто лекарство"

Настоящото бе написано още преди около двадесет- тридесет дни, но го публикувам едва сега.

 




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. kolevdobri - Добре систематизирани въпроси.
15.06.2020 08:17
Нека сега да отговорят студентите по медицина. То докторите няма да могат да отговорят на тези въпроси, пък камо ли студентите.
Плюс.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 360158
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930