Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2020 00:08 - Човечеството е предупредено за нова епидемия след пандемията на коронавируса
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 1127 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 6,3 милиона души могат да бъдат засегнати от туберкулоза. В България също я имаме, като от нея страдат и младежи.

Ограниченията, въведени в световен мащаб поради коронавирусна инфекция, могат да доведат до огнище на туберкулоза. Това се съобщава от CNBC във връзка с проучване на група учени.

Цялата медицинска общност е фокусирана върху лечението на пациенти с коронавирусна инфекция, така че хората с други заболявания предпочитат да изчакат и не  отиват при лекарите дори за преглед.

Учени от имперския колеж в London, Avenir Health, Университета Джон Хопкинс и Американската агенция за международно развитие считат, че подобна ситуация може да доведе до нова епидемия.

Съгласно техните прогнози, в следващите пет години поради пренебрежителното отношение към диагнозтицирането и лечението на туберкулозата на фона на борбата с коронавируса, това заболяване може да засегне милиона души. Учените стигнали до такива изводи, като анализираха данни от засегнатите страни от туберкулозата - Индия, Кения и Украйна.

Изпълнителният директор на Stop TB Partnership Лучика Дитиу ни припомни, че туберкулозата е заразна болест, която може да се предава по въздуха. Ако не се открият пациентите на ранен етап, резултатът има ефекта на снежна буря, предупреди тя.

По данни на СЗО около 1,5 милиона души умират от туберкулоза всяка година в света. Тук става дума само за регистрираните случаи, а не за всички дори и нерегистрирани заболели.

 По материали на чуждия печат.




Гласувай:
8



1. kolevdobri - Профилактика! Профилактика! Профилактика!
15.06.2020 08:14
ИМАМЕ САМО ДВЕ АЛТЕРНАТИВИ. ДА ПРАВИМ ТАКА, ЧЕ ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ВСИЧКИ БОЛЕСТИ И ДА ПРАВИМ ТАКА, ЧЕ ДА ЛЕПНЕМ ПОНЕ ЕДНА ИЛИ НЯКОЛКО НАВЕДНЪЖ. Затова - профилактика, профилактика, профилактика.


СЛЕДЕТЕ СЪСТОЯНИЕТО НА КРЪВТА И НА ВСИЧКИ ДРУГИ ТЕЧНОСТИ В ОРГАНИЗМА. ТЕ ИНДИКИРАТ ПОЧТИ ВСЕКИ ЕДИН ПРОБЛЕМ. Не разчитайте само на докторите. Те завайлиите в голямата си част са объркали пътя. Всеки един АЗ, трябва да бъде доктор. Аз-ът е най-големият доктор, ако го осъзнае, ако мисли, ако разсъждава. Човекът е съвършен и който ни казва, че тялото е програмирано да се разболява, поискайте разпечатка на банковата му сметка. Задължително печели от вашата неосведоменост и от вашите лоши навици.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 352393
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031