Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2020 20:13 - Човекът ли е най-мощният суперкомпютър на Земята? - 2 част
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 1564 Коментари: 11 Гласове:
6

Последна промяна: 02.10.2020 13:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Най-малката жива съставка на организма ни е клетката.

Всяка секунда в здрав човек (с нормално телосложение – 55-65 кг) се раждат и умират около 50 милиона клетки, а за една година – 1 трилион, 576 800 клетки.

Всяка секунда в организмът ни прониква от външната заобикаляща ни среда информация в обем около 1 ТБт (терабайт) и се отделя точно толкова.

Когато организмът ни не е увреден, съотношението при горните два показателя е равнозначно, но когато има неравновесие, той изпада в дисбаланс:

-         т.е. умират повече клетки, отколкото се раждат и организмът ни се стреми да компенсира до определен момент, а след това започва да боледува. Например при активно спортуващи хора – в даден момент, организмът ни започва да страда, защото умират повече клетки при физическото пренатоварване, отколкото се раждат и т.н. … ;

-         когато приема или излъчва повече информация, отколкото е нормата – по същия начин, организмът ни се стреми да компенсира до определен момент. Например при облъчване с различни честоти, приема на определени храни, химикали и т.н. … ;

-         когато, човек е разстроен и има нарушено функциониране на различни клетки, органи, тъкани и системи – не се произвеждат нужните му нормален брой клетки. Тогава примерно – енергията или имунитета на организма са насочени към други защитни дейности, а не към регенерацията на нормалния брой клетки и т.н. …

За всяка клетка като материална структура важат четирите типа на взаимодействие между елементарните частици.  Всяка клетка узнава мигновено (взаимодействието между електромагнитното и гравитационното полета) – скоростта на светлината на степен 900 млн. (299792,458900000000 км/), състоянието на всяка друга в организма ни, където и да се намира тя. Тона е факт въпреки, че не до всяка клетка стигат сигналите от нервните импулси, както и хормоналните сигнали.

Както твърдят наши учени от БАН, която и да е клетка от организма ни е подложена на всеки 24 часа от минимум 10000 атаки с цел увреждане или предизвикване на мутации. Как ли и по какъв начин, организмът ни успява да предотврати и да не допусне увреждането на всяка клетка? Всяка клетка през живота си може да получи над 70000 повреди.

Именно поради това, не смятаме, че фармацевтичните компании ще фалират някога, но лично според нас не следва ли да се преквалифицират в производството на препарати, които да стимулират организма ни самичък да си произвежда необходимите му вещества с цел излекуването ни. В човешката ДНК има три милиарда базови двойки, всяка от които съдържа един от четирите нуклеотида (обозначени като Аденин, Гуанин, Цитозин и Тимин). Така общото количество информация, която може да се съдържа в човешката ДНК, е четири на степен три милиарда.

Клетките могат да съхраняват не само генетична информация. През 2017 г., учени от Харвардския университет демонстрираха първата "молекулярна записвачка", като са записали видео в истински, живи ДНК клетки от Ешерихия коли, съобщи Сет Шипман. Чрез метода за редакция на гени CRISPR те са успели да запишат върху ДНК на бактерията галопиращ кон, т.е. кадри от първия мултипликационен филм. След няколко стотин деления на бактерията, записаният филм е възпроизведен на 92%.

Малко от гражданите на България са наясно с гореизложеното, но за да Ви улесним в тези изчисления, ще направим следното сравнение:

От техническа гледна точка най-съвършен е американският суперкомпютър Summit, който е създаден в САЩ и функционира от юни 2018 година.* Разработен е от IBM и ORNL. Обема на оперативната му памет достига 150 Петабайта (1015  байта).  Лидерът и до днес Summit работи в Националната лаборатория Oak Ridge на САЩ, в щата Тенеси, и има мощност от 148.6 петафлопса. Окабеляването му е – 217 км.  Съставните му 4608-те сървъра IBM Power Systems AC922  заемат площ, еквивалентна на площта на две баскетболни игрища. В състава на тези сървъри влизат 9216 броя 22-ядрени процесори IBM POWER9 и 27 648 графични процесори NVIDIA Tesla V100. Всеки възел съдържа над 600 GiB кохерентна памет (High Bandwidth Memory и DDR4 SDRAM), която се адресира до всички CPU и GPU, плюс 800 GB енергонезависима памет, която може да се използва като пакетен буфер или като разширена памет. Процесорите и видеокартите се свързват чрез използването на шина NVLink. Това позволява да се използва хетерогенен изчислителен модел. Всичко това се поддържа в работен режим като се охлажда от система, в която циркулират 15150 литра пречистена вода. Използваната от суперкомпютъра Summit енергия би стигнала за снабдяване на 8100 средностатистически жилища.

            Към февруари 2020 г. в света е имало 483 броя суперкомпютри. Разпределението им по държави е следното: Kитaй – 206, CAЩ – 124, Япoния – 36, Beлиĸoбpитaния – 22, Гepмaния – 21, Фpaнция – 18, Xoлaндия – 9, Южнa Kopeя – 7,   Иpлaндия – 7, Kaнaдa – 6, Индия, Итaлия, Aвcтpия по 5 във всяка от тях, Pycия, Πoлшa, Cayдитcĸa Apaбия – по 4 във всяка от тях. Общо – 483 суперкомпютъра има в света към януари 2020 година. Към днешна дата, в Китай те са вече – 227 броя.

            Към настоящия момент е установено и доказано, че по-съвършен и мощен информационен носител от човешкия организъм (оприличен, не на суперкомпютър, а на Разум) няма и не ще има поне през следващото столетие, та дори и през следващите петстотин години. За съхраняването и обработката на наличната на Земята компютърна информация се изразходват 2% от световната електроенергия, за чието производство се отделят в атмосферата около 3% от вредните емисии.

В същия момент най-фино и съвършено устроено същество на планетата ни, се манипулира с всякакъв род честоти, химикали и с какво ли не друго. Много от нас го възприемаме като нещо нормално и не му обръщаме никакво внимание, защото не осъзнаваме какво става с нас и покрай нас самите, но до кога ли?

Най-непретенциозното и съвършено същество не използва такива енергийни ресурси и не се ползва с такова внимание, почит и уважение от страна когото и да било, защото е длъжно само да се бори за нормалния си живот и съществуване. Непрестанно някой се опитва да го трови, облъчва и тормози за да мутира, и с цел може би да го унищожи.

Отдавна ни е известно, че 99% от всички живи същества се състоят от 12-те от най-разпространените минералните елементи, влизащи в състава на първите 20 елемента от периодичната таблица на Д.И. Менделеев. От 92 срещащи се в природата елементи, 81 са открити в организма ни. При това 15 от тях (желязо, мед, силиций, йод, никел, цинк, кобалт, хром, молибден, литий, ванадий, селен, флуор, арсен, манган) са признати за жизнено важни и необходими. Четири други (кадмий, никел, рубидий, олово) са кандидати да влязат в групата на жизнено важните елементи.  

Теорията за изпреварващо отражение на действителността е научно постижение, разработено от П.К.Анохин, за да се разкрие естеството на жизнената дейност на организма на човека. Това е дало основание да се разработи апаратура, с която могат да се диагностицира :

-         първопричината за почти всяко заболяване;

-         какво е здравословното състояние на всеки пациент към момента;

-         каква е генетичната му обремененост;

-         кой паразит (вирус, бактерия, гъбички и др.) е активен и кой е пасивен;

Могат да се определят, но към момента не се ползват в медицинската практика (защото някои „учени” не желаят да се откажат от достигнатото от тях към момента) следните показатели :

-         Резерви на адаптация на всеки организъм ;

-         Биологичните индекси на всеки пациент ;

-         Степени на стареене на организма ;

-         Степента на изтощение на имунната и др. системи, и жлезите с вътрешна секреция и др. …

По медиите почти през цялото денонощие се коментира кой кого трови и замърсява околната среда, и т.н. …, но КОЕ И КАК  УВРЕЖДА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ НЕ Е ПРЕДМЕТ НА ОБСЪЖДАНЕ, а може би не е толкова важно за читателите, зрителите или слушателите.

Поне ние, от националната пациентска организация „ИНФОЗДРАВЕ”, лично не сме видели някой с длета, тесла, чук и пирони, всякакъв род химикали на базата на киселини и основи, с пробивни и режещи машини да коригира, усъвършенства и манипулира компютърните и цифрови конфигурации и системи.

Но, защо ли върху най-съвършения суперкомпютър (ЧОВЕКЪТ) това е допустимо и най-важното признато, и разрешено като единствено, и правилно въздействие върху организма ни. Лекуващите продължават да се предържат към остарелите догми и постулати, заложени в медицината преди десетки и стотици години.

Новите и официално признати постулати от физиката, химията, биологията и др., свързани с тях научни дисциплини, не се признават и прилагат в настоящата медицината, защото не са потвърдени от някои „научни среди“ и минали през „клинични изпитвания“. Клиничните изпитвания в повечето случаи са провеждани сред групи от хора, които са с различна генетична база, социум и различни патологии от тези, върху които се прилагат медикаментите.

Докога ли медицината ще продължава да се подчинява на догмите и разбиранията от миналото и да възприема човек само като вещ (предмет), т.е. само като една от формите на материята, а другата - полевата не я признава или по-точно я отхвърля.

И това става в момент, когато има реална възможност да се пребори и с ПАНДЕМИЯТА от Ковид-19, но явно има не заинтересовани от това на възраст хабилитирани лица.

 

 




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. zaw12929 - ПОЗДРАВИ ЗА РАЗВИТАТА ТЕЗА- НАЙ ...
02.10.2020 16:48
ПОЗДРАВИ ЗА РАЗВИТАТА ТЕЗА- НАЙ МОЩЕН КОМПЮТЪР Е БОГ- СЪЗДАТЕЛЯТ И ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧВА СТАВА С НЕГОВО ЗНАНИЕ
БОГ НАПРАВИ СВЕТА, МЪРТВАТА И ЖИВА ПРИРОДА И ДАДЕ САМО НА ЧОВЕКА ПРАВО НА ИЗБОР- ТОЙ РЕШАВА КАКВО ДА ПРАВИ, КАКВО МОЖЕ В ОБСТАНОВКАТА В КОЯТО ЖИВЕЕ
УМНИЯТ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С ВСЯКА СИТУАЦИЯ, В КАКВАТО МЪДРИЯТ НЯМА ДА СЕ ЗАБЪРКА ЗАТОВА Е ВАЖНО ОБРАЗОВАНИЕТО, ОПИТА, СПОДЕЛЯНЕТО НА ИДЕИ, НАМИРАНЕТО СЪМИШЛЕНИЦИ. ВСЕКИ ЧОВЕК МОЖЕ ДА СТАНЕ ТАКЪВ. КАТО ИЗРАСТНЕ СРЕД ЧОВЕЦИ. ВАЖНО Е КАЧЕСТВОТО, НА ЧОВЕЦИТЕ РОДИТЕЛИ. нЕ РРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКАТ ПЛАТЕНИ РОДИТЕЛИ- ОТНЕМАЩИ ДЕЖАТА НА БЕДНИТЕ, ЛИШЕНИ ОТ ДОХОДИ.
цитирай
2. zaw12929 - ИМФОРМАЦИЯТА В НАШАТА ВСЕЛЕНА, ...
02.10.2020 16:53
ИМФОРМАЦИЯТА В НАШАТА ВСЕЛЕНА, В НАШИТЕ ТЕЛА, В НАШИТЕ КЛЕТКИ, В СЕМЕНАТА НА РАСТЕНИЯТА СЕ КОДИРА И РАЗЧИТА ОТ ВОДАТА, КОЯТО Е ВЕЩЕСТВОТО, КОЕТО ДАВА ЖИВАТА ПРИРОДА ОТ РАСТЕНИЯ, ЖИВОТНИ И ЧОВЕК.

ТАЙНАТА НА ЖИВАТА ПРИРОДА Е ВЪВ ВОДАТА. ЖИВАТА ПРИРОДА Е СЪСТАВЕНА ОТ 40-90% ВОДА, ДОКАТО ТЯ ЦИРКУЛИРА ИМА ЖИВОТ В ТЯЛОТО НА ХОРАТА И РАСТЕНИЯТА. ВАЖЕН ВЪПРОС ЗА ДА ПАЗИМ ТЯЛОТО СИ ОТ БОЛЕСТИ Е ПОПЪЛВАНЕ РЕЗЕРВИТЕ НА ТЯЛОТО С ВОДА СПОРЕД НАУКАТА И АКО НЕ СЕ ПРАВИ- ТЯЛОТО НИ ПРИДОБИВА ВРЕДИ- БОЛЕСТИ
цитирай
3. kolevdobri - Добре казано!
05.10.2020 10:26
zaw12929 написа:
ИМФОРМАЦИЯТА В НАШАТА ВСЕЛЕНА, В НАШИТЕ ТЕЛА, В НАШИТЕ КЛЕТКИ, В СЕМЕНАТА НА РАСТЕНИЯТА СЕ КОДИРА И РАЗЧИТА ОТ ВОДАТА, КОЯТО Е ВЕЩЕСТВОТО, КОЕТО ДАВА ЖИВАТА ПРИРОДА ОТ РАСТЕНИЯ, ЖИВОТНИ И ЧОВЕК.

ТАЙНАТА НА ЖИВАТА ПРИРОДА Е ВЪВ ВОДАТА. ЖИВАТА ПРИРОДА Е СЪСТАВЕНА ОТ 40-90% ВОДА, ДОКАТО ТЯ ЦИРКУЛИРА ИМА ЖИВОТ В ТЯЛОТО НА ХОРАТА И РАСТЕНИЯТА. ВАЖЕН ВЪПРОС ЗА ДА ПАЗИМ ТЯЛОТО СИ ОТ БОЛЕСТИ Е ПОПЪЛВАНЕ РЕЗЕРВИТЕ НА ТЯЛОТО С ВОДА СПОРЕД НАУКАТА И АКО НЕ СЕ ПРАВИ- ТЯЛОТО НИ ПРИДОБИВА ВРЕДИ- БОЛЕСТИ

цитирай
4. radostinalassa - Само пиенето на вода не е достатъчно
05.10.2020 17:37
Необходима ни е и сол, както и ацетацетат за цикъла на Кребс, т.е. да храним микробиома си или да го приемаме отвън.
Ако пием по 2 - 3 л вода дневно, ще изпикаем с нея важни микроелементи.
Затова не бива да ме бъркат с горната блогърка.
цитирай
5. mastino - Относно коментарите по-горе
05.10.2020 19:46
Вярно, водата е жизнено необходима за живите организми, както и за човека.
Никой, обаче не коментира, че водата в организма ни вече не е вода - H2O, а освен това е и с кристална структура. За тази преработка или структуриране, организмът ни изразходва много енергия и катализатори като магнезий, калций, натрий, цинк, селен и др. Ако пием повече фрешове, сокове, т.е. течности от органичен произход си набавяме вече частично структурирана за нас вода - H3O2;.Този тип структура е типична за кристал, лед, сняг, разтопена вода, т.е. клетъчната вода на всички живи същества.
Според хипотезата на С.В.Зенин, водата е йерархия от правилни обемни структури на „асоциирани“ (клатрати), които се основават на кристалоподобен „квант вода“, състоящ се от 57 неговите молекули, които взаимодействат помежду си благодарение на свободни водородни връзки. В този случай 57 водни молекули (кванти) образуват структура, наподобяваща тетраедър. От своя страна,тетраедърът се състои от 4 додекаедри. 16 кванта образуват структурен елемент, състоящ се от 912 молекули вода. Водата е на 80% съставена от такива елементи, от които 15% са квантатетраедри и 3% са класически молекули H2O.
Обаче, написаното в тези две части цели да покаже на хората, че човек е най-големия носител на информация, и има неопознатите възможности като на суперкомпютър.
Освен това, ако му зададеш въпроси като на операционна компютърни система, той веднага ще ти отговори с точен и ясен отговор.
Това е доказано още преди десетки години от Петр Кузмич Анохин, който е разработил Теорията за изпреварващия отговор на организма ни . Например:
- предразположение към определено нарушение на дадена функция или дейност на орган или система, към появата на някакво заболяване;
- определяне резервите на адаптация на организма ни;
- определяне степените на изтощаване на организма и състаряване;
- състоянието на имунната и др. системи в организма ни;
- поносимост на организма към определени препарати,ваксини и има ли нужда от тях.
цитирай
6. radostinalassa - Дали имаме нужда от ваксини...
05.10.2020 20:28
е все едно да птаме дали имаме нужда от живак, формалин, алуминиеви соли. Разбира се , че нямаме.Когато се прави Манту на дете без БЦЖ ваксина виждаме в почти 100 % , че децата вече имат имунитет.
цитирай
7. mastino - До - radostinalassa
05.10.2020 20:51
Относно комуникацията с финните нива вижте постинга ми от - 18.03.2019 - Енергийните и информационните канали и центрове (чакри) в човешкото тяло - Част първа
Относно - ваксините - има три начина на ваксиниране, като у нас се прилага само един от тях. Считам, че образуването на антитела по неинвазивен метод - без странични и нежелани реакции е напълно и задължително приложим, но ако има готови кадри да го прилагат.
В настоящия момент, не зная кабинет на личен лекар или педиатър да е оборудван с необходимия термошкаф за съхраняване на ваксините.
Освен това, има възможност за премедикация при поставяне на ваксините при деца и възрастни с цел избягване на страничните действия при поставянето им, ако са необходими и липсват антитела в организма на пациента, но ...
Нека, ако имат възможност личните рекари и педиатрите да се запознаят как се ваксинират кадрите на "лекари без граници" от ЕС. Някои в САЩ по същия начин.
цитирай
8. radostinalassa - Аз вече не бих се ваксинирала
05.10.2020 21:23
Децата също може да не ги ваксинираме, но ще трябва да им напишем фалшиви имунизации. за училище. Децата в поселенията в Русия са по - здрави без ваксини.
цитирай
9. mastino - До - radostinalassa
06.10.2020 07:27
Знаете телефонния ми номер - обадете се.
Децата може и следва да имат изграден имунитет, та дори и чрез неинвазивните, неувреждащи ги и без никакви странични действия имунизация. Организмът им следва да е запознат с тези антигени и при среща с тях да е подготвен и да има изготвен предварително отговор за тях, а не тепърва да се бави и тепърва да си го редактира.
Същевременно се установяват чрез клинични тестове налични антитела, ако са липсвали в организма на детето и поради това се е наложило имуниза;ията.
цитирай
10. radostinalassa - А какво ще стане , когато новите майки...
06.10.2020 20:18
вече са получили голям брой ваксинации и по време на бременността са предали антитела на плода? и след това детето бъде ваксинирано със същите ваксини?
цитирай
11. mastino - До - radostinalassa
07.10.2020 16:34
Има много примери за това от чуждата преса и публикации.
При поставяне на ваксината на дете, което има налични антитела към определен антиген (който се вкарва с ваксината), то ще развие самото заболяване.
Има възможност да се тества всеки антиген за всеки организъм (дори и новородени) и да се проследи необходима ли е определена ваксина или не.
Много от педиатрите и личните лекари не са чували за това и не се интересуват, а майките не желаят да разберат къде и как се правят тези изследвания и/или тестове.
При налични антитела е престъпление да се поставя ваксина за образуване на такива. Ваксините не са от човешки произход и чрез тях се вкарват и други антигени ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 362883
Постинги: 195
Коментари: 585
Гласове: 271
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930