Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2017 10:08 - Относно постинга на Добри Колев от 03.04.2017 г. от 14:04 часа - Дебат с блогъра Olivie за здравната реформа - отчасти съм съгласен с г-н Добри Колев.
Автор: mastino Категория: Други   
Прочетен: 797 Коментари: 2 Гласове:
3          Относно постинга на Добри Колев от 03.04.2017 г. от 14:04 часа - Дебат с блогъра Olivie за здравната реформа - отчасти съм съгласен с г-н Добри Колев.

         От много време се чудя дали следва да повдигна някои от многото премълчавани въпроси, относно здравеопазването по света и в България, здравето, здравната култура, образованието и интереса на хората към себе си и околните.

От моите скромни познания, смея уверено да твърдя, че:

-         медицината е стигнала много напред като наука, която не се изучава, преподава и прилага в съвременния свят;

-         не се изучават и прилагат старите познания, доказали се през вековете истини и практики за здравословен и правилен начин на живот;

-         лекарите след завършването си не се стремят да се усъвършенстват непрестанно, а се трансформират в търговско лице, заработващо определени суми, по не до там законен начин;

-         огромна част от лекарите не знаят и на са наясно, що е то  морфогенетично поле на клетките, организма и т.н. ;

-         вече хората сме мутанти, защото сме носители на над 8% чужди несвойствени

         Считам за свое задължение да споделя моето становище, някои свои лични наблюдения и познание, което допълва интересните виждания на г-н Добри Колев, а именно:

1.    Здравеопазването, здравното образоване в момента в ЕС, България и на много други места е под всякаква критика;

2.    Образованието ни е на толкова ниско и лошо ниво, че вече недоумявам защо :

2.1.        Децата ходят да се учат, а не се образоват в къщи, у дома, защото като завършат освен да знаят да четат, да смятат, да знаят простото тройно правило, да имат елементарно мислене без да имат каквато и да практика за в живота;

2.2.        Хората са с интелегентност под средната – двете бургаски елитни гимназии - … ;

2.3.        Почти всички са в 99% информирани по ненужни, излишни, обременяващи ги теми ;

2.4.        Завършващите нямат елементарна здравна култура, но същевременно са напълно наясно, че воините на хан Аспарух са пушили трева и тя не е била вредна за тях, коя е миската на годината, коя е плейтмейтката и с кого иска да прави секс тя, и т.н.… ;

2.5.        За хората не е важно и в повече от 99% съм уверен, че дори завършилите висше образование не знаят кои са основните 7 (седем) неща, от които се състои заобикалящият ни свят .

2.6.        За учениците твърдя, че не получават в училище елементарни здравни познания;

- за анатомията и структурата на човека;

- как да действат в рискови и критични ситуации;

- как да се предпазват от различни видове заболявания и инфекции;

- как да се грижат за собственото и на близките си здраве;

- коя храна е полезна за тях и коя не е;

- каква вода да пият и ползват и т.н. …

3.    За последните години по доста представителни за България изследвания и статистически данни са регистрирани изключително тревожни тенденции по отношение на здравето на децата и младите хора, свързани с техния начин на живот, а именно:

3.1.        Рисково и безобразно сексуално поведение, висока честота на ранната бременност (до 19 г.) и увеличаване броя на абортите в същата възраст. За последните няколко години в тази възраст се правят над 20 000 аборта/годишно(около една трета за втори и повече пъти), което води лично според мен към осакатяване плодовитостта  и възпроизводството на нацията ;

3.2.        Широко разпространение на употребата и дори злоупотребата с психоактивни вещества (цигари, алкохол, наркотици, лекарствени средства), водещи до трайна зависимост. В много от случаите със знанието, но и със бездействието на учители и родители ;

3.3.        Разпространяване на насилието, което граничи с агресията, като постепенно пада възрастовата граница на проявите около 12-13 години и то се увеличава драстично сред момичетата;

3.4.        Нарастване броя на инфекциозните, белодробните, сърдечно-съдовите заболявания и смъртността от тях.  

3.4.1.            Почти всички ученици излизат от училище с поне два нановируса, кой знае колко други вируси, бактерии, гъбички и паразити в себе си, които недвусмислено ще дадат отражение в бъдещия им живот.  

3.4.2.            По-голямата част от учениците (около 85%) са правили секс и са си прикачили някои от около 200-та щама на човешкия папиломен вирус (HPV), от които около 43 са причинители на злокачествени заболявания (щамовете16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59 и 66), около 85 щама предизвикват образуване на брадавици, които могат да метастазират в онко заболявания (6, 11, 42, 43 и 44).

3.4.3.            Около 90% от момичетата, заразените с hpv, явяващи се носители на Епщайн-бар вирус (ebv), гениталната микоплазмена и уреаплаз-мена инфекции (които обикновено се предават по полов път при генитален или орален контакт) заболяват от рак на шийката на матката. Възможно е и вертикално пренасяне на инфекцията от майката на детето (при раждането или по време на бременност), както и при трансплантация на тъкани.   

3.4.4.            Не е за подценяване факта, че чрез секс или целувка се предават и ХИВ, вирусите на хепатит В (HBV) и хепатит С (HCV),  Епщайн-бар вирус (ebv), коксаки вирус A16 или от ентеровирус 71 (EV71), цитомегаловирус igg и др.  

3.5.        Установено, че само 28 % от децата живеят в среда без тютюнев дим (Изследване на Министерството на здравеопазването на България).

4.    Здравното образование, насочено към развитие на умения, е подход за създаване или поддържане на здравословен стил и условия на живот чрез развитие на знания, нагласи и особено умения.  

5.    Здравето е състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие (определение на СЗО) .

6.    Здравното образование в широкия смисъл се разбира като преподаването на здраве и здравословно поведение. Учениците трябва и следва да бъдат насърчавани да придобиват здравни знания, умения, свързани със здравето, и положителното отношение към здравето и благосъстоянието. Разглеждат се теми като емоционално и психично здраве, хранене, алкохол, тютюнопушене и употреба на други психоактивни вещества, сексуално и репродуктивно здраве, нарушения и други въпроси, като правата на човека и равенството между половете, които се явяват общи и основополагащи принципи. Методите за постигане на здравното образование, са най-разнообразни. Лекциите  са един подходящ метод, с помощта на който учениците придобиват точни познания; дискусиите са подходящи за влияние върху техните нагласи, а ролевите игри – за развиване на умения. Може и следва да се използва широк обхват от методи за преподаване и учене, което да позволи на учениците да придобият знания, нагласи и умения, които са необходими за тях.  

7.    Категорично от докторската гилдия в момента умишлено или не отказват да спазват принципа: „Est medicina triplex: servare, cavere, mederi!“ В превод: „Задачата на медицината е тройна: да пази, да предупреждава, да лекува.“ Бих допълнил принципа – точно да диагностицира, който според мен е ахилесовата пета на съвременната или на медицина въобще!

8.    Докторската гилдия следва да чете непрестанно, да търси, да се самообразова, да се съмнява във всичко и за всичко, докато се стигне до най-точния и правилен избор за профилактика, превенция, обследване, диагностициране, лечение и наблюдение на хората, които са си поверили най-ценното в ръцете им. Лично аз се лутах доста години докато узнах и се убедих, че съществуват много точни методи, методологии, начини за диагностициране с огромна точност и ефективни непопулярни методи на лечение. Това е непосилно дори за нашите (български) хабилитирани медицински лица, защото огромна част от тях са зомбирани от собствените си познания към определен момент от своето развитие. Те се самоограничават от наложените от и на себе си догматични матрици в сферите си на познание и са спрели развитието си. Уверен съм, че много от нашите медицински лица не са чели почти нищо от и за Хипократ, освен може би модифицираната от съвременниците ни Хипократова клетва. Много от тях отричат и не са запознати с постиженията на „сатрапа“, „д-р Смърт“ или т.н. нацистки лекар д-р Йозеф Менгеле и неговите последователи – Кьониг, Тилон, Клайн и др.  работили в немските концентрационни лагери – (Дахау, Бухенвалд, Аушвиц (Освиенцим), Щутхоф, Матхаузен, Арбайтсдорф, Заксенхаузен Ораниенбург, Биркенау, Треблинка, Майданек, и др.) по времето на Втората световна война. А те са допринесли много за съвременната медицина, което е доразвито от тях и д-р Роял Реймънд Райф (Royal Raimond Rife), д-р Хелмут Шимел, д-р Фол, В. Шмид, Х. Пфлаум, акад. Юр. Готовский, проф. Н. Кемпе и мн. други.  

9.    Огромна част от пациентите не се интересуват за собственото и на близките си здраве – как следва да живеят, как да се образоват относно здравето си, как да се развиват като личности и хора, как да работят или творят, и т.н. …    

10.                     Лошото е, че не виждам възможност, желание за промяна от страна на управляващите да направят  нещо градивно в полза на българските граждани в сферата на здравеопазването, образованието, повишаване здравната култура и обучение на данъкоплатците и техните семейства;  

11.                     Използването на комбинацията, възприета в ЕС (но не и в България) от фармацевтични медикаменти, хомеопатични, билкови и други препарати, а не отричането на съчетаването им е изгодно и полезно за пациента.        

12.                     Грижата за осигуряване на благоприятна работна и житейска среда е още един фактор за подобряване здравето на всекиго от българските граждани, като:

12.1.  Правилният и здравословен начин на хранене, поведение и общуване, начин на живот и т.н.

12.2.  Поддържане на добър физически, психологически тонус на организма чрез движение и активна мисловна дейност чрез участие в дискусии, срещи и др.

12.3.  Добър вътрешен интериор в дома или работното помещение.

12.4.  Правилно и практично разположение на мебелите, витрините, работните места и климатизацията в помещенията, съгласно здравословните изискванията.

12.5.  Работните места и жилищните помещения следва да са така организирани и разпределени, че да са безопасни и благоприятни за здравето на използващите ги лица. Следва да се имат в предвид геопатогенните зони (ГПЗ) в работните и жилищни помещения. Земята представлява електро-магнитно тяло, притежаващо своя електромагнит-на мрежова структура (Cowan, 1996). Тя е съставена от две основни мрежи – мрежа на Хартман и мрежа на Кюри. Човек не следва да работи, живее или стои за дълго в пресечните (критични) точки на тези мрежи или върху ГПЗ, защото те влияят крайно негативно върху човешкия организъм (физически, психически и енергийно).  

12.6.  Използването на неувреждащи аксесоари (мебели-ровка, неутрализатори – общи и лични, и др.)  

12.7.  Избягване полето на действие на използваните нискочестотни системи (разположени на входовете и изходите), подтикващи клиентите да купуват повече от предлаганите продукти и стоки (по подобие на Гранд МОЛ-овете, големи супер-маркети и др.);  

13.                     Лекарите, които завършват в момента (с малки изключения на знаят истинската Хипократова клетва) не са въобще наясно с някой нови почти неизвестни, но съществени и важни факти в следните раздели, изучавани от тях  в направленията:

13.1.  Обща и неорганична  химия, и влиянието върху човека – какво е за препоръчване, до какво води и може да доведе комбинацията на отделни медикаменти, методи и начини на диагностика, лечение, новости относно елементите от Менделеевата таблица, Менделеевата таблица за изотопите и т.н. … ;

13.2.  Молекулярна биология;

13.3.  История на медицината, фармацията – през последното столетие ;

13.4.  Анатомия на човека – нови почти неизвестни любопитни факти, чакри – 7 или 12, и т.н. …

13.5.  Физика и биофизика – общо и  честотен спектър на медикаментите и т.н. …  

13.6.  Физиология на човека – новото старо виждане на взаимовръзките между отделните органи, тъкани и системи;

13.7.  Патофизиология – отклонения от физиологията и превенция за предотвратяването им;

13.8.  Патоанатомия – изменения в организма и експерименти;

13.9.  Компютърна техника, технологии – съвременни постижения и др. ;

13.10.                   Органична химия – факти;

13.11.                   Микробиология с вирусология – нови тенденции и превенции. По какъв начин се разпространяват вирусите в момента ? ;

13.12.                   Фармацевтична наука и ботаниката;

13.13.                   Фармацевтична химия;

13.14.                   Биохимия – бентонит, зеолит и т.н. …;

13.15.                   Фармакоикономика;

13.16.                   Хигиена и екология;

13.17.                   Токсикология – основна превенция с използването и прилагането на плазмафереза и консумативите ѝ;

13.18.                   Медицинска генетика – 28 000 гени и откритите 223 нови гени в човека, неприсъщи за другите организми на Земята;

13.19.                   Биофармация и фармакокинетика (раздел от фармакологията, изучаващ процесите на постъпването, разпределението, измененията и изхвърлянето на лекарствените вещества от организма – дали  и доколко е вярно и за кои не се отнася) ;

13.20.                   Правилно транспортиране, съхранение на химическите, фито- и хомеопатичните препарати в аптечната мрежа за да се запазят свойствата и действието им(Статия);

13.21.                   Хомеопатия – класическа и нова, шуслерови соли, фито-, био-, минерални и др. медицински препарати, есенции – стари и нови актуални към момента. Начин за тестване на всеки медикамент за лична (за всеки отделен пациент) ефективност, поносимост, дозировка и срок за ползване;

13.22.                   Новото подразделение в съвременната медицина, свързана с фармацията – енергоинформационната медицина – определяне ефективност (поносимост) , дозировка, срок на действие …;

14.                     Любопитни, но явно може би малко известни факти и данни в науката:

14.1.  От какво се състои заобикалящия ни свят – основно 7 (седем) - Четири агрегатни състояния (Четирите фундаментални състояния) на веществата могат да се наблюдават в ежедневието – 1. твърдо, 2. течно, 3. газообразно и 4. плазма. Веществата могат да преминават от едно агрегатно състояние в друго, като това се съпровожда със скокообразно изменение на свободната енергия, плътността, ентропията и други основни физически характеристики. Най-разпространеното агрегатно състояние във Вселената е плазмата, на която се падат около 99% от видимата материя, включително основната маса на звездите. 5. Физическият вакуум, 6. Информацията, 7. Вселенският реазум ;

14.2.  Вътрешно или външно въздействие върху Земята;

14.3.  От основно значение за съвременното съществуване на човека – литий, флуор, и др. (ограничаване на въздействието и изхвърлянето им от организма – дори и български фито-препарати);

14.4.  информация и нови виждания за въздействието на смога върху атмосферата и обвивката на Земята  – психовъздействието – влиянието върху хората и борбата с него и т.н. …;

14.5.  1972 година – 7-12 степен, измерения и т.н.

14.6.  Енергийна защита на човешкото тяло – признати, прилагани и разрешени от институти и здравните каси в ЕС, САЩ, Русия, Канада и др. държави;

14.7.  Чужди въздействия – химични, биологични, природни, личностни и др. … ;

14.8.  Радиестезична дължина на вълната на човека;

14.8.1.      Размер, норма и заболявания;

14.8.2.      Корекции;

14.8.3.      Диагностициране;

14.9.  Водата и нейното значение за организма:

14.9.1.      Водното съдържание в организма от раждането до смъртта на човека;

14.9.2.      Каква вода да консумираме?

14.9.3.      Чрез кои есенции може да се структурира вода?

14.9.4.      Продава ли се структурирана вода и къде?

14.9.5.      Структурирането на водата според Виктор Шаубергер.

14.10.                   Колко време може да издържи човек без консумацията на храна?

14.11.                   Медикаментите и как въздействат върху организма на човека, според д-р Менгеле;

14.12.                   Енергоинформационна медицина и връзката ѝ с организма и т.н. …Тагове:   здраве,


Гласувай:
31. kolevdobri - Ето това е най-хубавата статия...
15.11.2017 12:57
...и полезна за обществото според мен, която съм чел в Блог.бг...Добавям още - меридианна терапия, съчуствени зони, мокри вендузи, тибетска медицина, виетнамска медицина, шиятсу, аюр веда и още много други лечебни изкуства и т.н. и т.н. Но без институционализиране на този проблем, решение на национално ниво не може да се постигне. Примерът с Финландия е показателен. Изразявам желание да се запозная с вас. Телефонът ми е 0887 667 337.
цитирай
2. kolevdobri - . . . и полезна за обществото според ...
15.11.2017 21:02
kolevdobri написа:
...и полезна за обществото според мен, която съм чел в Блог.бг...Добавям още - меридианна терапия, съчуствени зони, мокри вендузи, тибетска медицина, виетнамска медицина, шиятсу, аюр веда и още много други лечебни изкуства и т.н. и т.н. Но без институционализиране на този проблем, решение на национално ниво не може да се постигне. Примерът с Финландия, за подобряване на статуса на нацията, по отношение на сърдечно-съдовите заболявания, е показателен. Изразявам желание да се запозная с вас. Телефонът ми е 0887 667 337.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 168374
Постинги: 160
Коментари: 482
Гласове: 151
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031