Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2019 21:20 - Защо българите не знаят, не подозират и не се ползват от невероятните възможности на природата в лицето на Вълната на Шуман? 2.
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 1276 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 04.02.2020 07:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За хората, които мислят и искат малко по-подробно за Вълната на Шуман:

Един от най-големите учени физици Никола Тесла, експериментирайки е разбрал, че глобалния синхронизатор на всичко живо на Земята е йоносферата. Самият той казва: „Това е дотолкова поразително, че изглежда все едно самият Създател е конструкторът на електричеството на тази планета.“

Учени от различни страни бързо допълвали разработките на Н. Тесла и установили, че йоносферата има необикновени свойства. Днес е ясно, че без този удивителен слой около Земята на нашата планета просто не би съществувал живот. Потвърдило се казаното от Тесла за електрическия заряд на йоносферата. Този йонизиран и електропроводящ слой на атмосферата относно земната повърхност е зареден положително. На свой ред повърхността на Земята със солените води на моретата и океаните, а също и с грунтовите си води, също има голяма електропроводимост и носи отрицателен заряд.

Такава система от две концентрични противоположни заредени кълба се нарича сферичен кондензатор. Разликата в потенциалите между сферите на земния кондензатор се оказал огромен – стотици хиляди волта.

Тази напрегнатост на полето намалява всеки път, когато някъде на Земята има буря. Има частичен разряд на йоносферния слой. Но земният кондензатор никога не се разрежда напълно. Йоносферата постоянно се дозарежда от слънчевия вятър. Неговите високоенергийни частици непрекъснато бомбардират и йонизират молекулите на въздуха. Реално йоносферата, както е смятал и Тесла, се явява вечен генератор и акумулатор на електроенергия.

Второ свойство на йоносферата е нейната „огледалност“ за някои излъчвания. Йоносферата работи подобно на огромно едностранно пропускащо огледало. Отразявайки се от него, електромагнитните вълни могат да се предават на огромни разстояния.

 Но и това не е всичко. От гледна точка на радиотехниката, тези две огромни сфери, поместени една в друга – Земята и обкръжаващата я йоносфера – образуват гигантски сферичен резонатор, подобен на пространството в струнен музикален инструмент, където резонират звуковите вълни. Но в случая резонират електромагнитните вълни. Тази кухина, запълнена със слабоелектропроводяща среда и ограничена от две проводящи повърхности е прекрасен вълновод за предаване на електромагнитни вълни.

 В такъв резонатор, вълните с определена честота, многократно се отразяват от йоносферата и земната повърхност и многократно обикалят земното кълбо. Ако възникналата в кухината на резонатора електромагнитна вълна след обиколката на земното кълбо отново съвпадне със собствената си фаза, то тя „влиза в резонанс“ и се образува така наречената стояща вълна. Даже без допълнителна енергия тя може да съществува доста дълго време.

Първият, който е наблюдавал и описал това явление – наличие на свръхниски честоти на Земята – е Никола Тесла.

През 1952-1953 година, германците – физикът  Уинфрид Ото Шуман, заедно с лекаря д-р Х. Кьониг откриват вълната на Шуман.

Но историята е следната – след като проучиха произведенията на сръбския физик Никола Тесла, ирландския физик Й. Ф. Фицджералд и английския физик Оливер Хевисайд, дават задача на студентите си да определят има ли елекромагнитни вълни между Земята и долните слоеве на атмосферата. Така математически те откриват наличието на тази постоянно непроменяща се вълна с честота 7,83 Hz.

Впоследствие Шуман излиза със съобщението на научната конференция на физиците през 1953 г. – „Уважаеми приятели, обърнете внимание, между Земята и небето (йоносферата) по някаква причина има обмен на електромагнитни вълни. И когато вълните при определени честоти се припокриват, се формират постоянни (стоящи) вълни.“

И Шуман дори изчислявал честотите, при които електромагнитните вълни резонират, и той обявил резултатите от изчисленията си на научната общност, като решил, че може на някому случайно да му потрябва.

И това станало. Германски биофизик (химик и математик) д-р Волфганг Лудвиг осъзна, че резонансът на Шуман със сигурност е някак си свързан с човека и неговото здравословно състояние.

За да изпробва това предположение, д-р Лудвиг първо извърши тестови изследвания в открито море, след това влиза и в подземни шахти – и там той провежда същите експерименти.

В резултат на това се роди цяла линия от медицина, което предизвиква молитвена наслада – както между лекарите, така и при техните пациенти. Новото направление получило името: Информационна медицина.

Постиженията на информационната медицина са зашеметяващи. Затова тя е признава за медицина на бъдещето.

Защо това е медицината на бъдещето?

Строго погледнато, това е медицината на всички времена. В края на крайщата се оказа, че вълната на Шуман има и хармоници (5 основни), които са изчислени от Шуман (резонансни честоти):

И няма нищо повече от това, което се съобщава в "Книгата на промените" – учението за дуализма, което вече е на няколко хиляди години.

Е, да, това е: резонансът на Шуман е просто модерно потвърждение на основния модел на всичко, което обикновено се нарича: Ин и Ян. Това е моделът на всичко, което съществува и ни заобикаля.

Но това е така, между другото. Тъй като философският модел е, разбира се, добър, но приложеният аспект е по-добър.

И в приложния аспект - това, на което се основава информационната медицина – случаят е такъв: един от хармониците на вълната на  Шуман точно едно към едно, съвпада с честотите на алфа ритъмите на човешкия мозък.




Гласувай:
3



1. troina - !!!? що така тъпо си задала..заглавието, мила..
25.01.2019 21:28
" в лицето на Вълната на Шуман? 2.

...тъкмо ,вчера си мислих по тази Тема/то се изчерпахме тук..
какво да драскаме по цял ден, и..нощ..
цитирай
2. mastino - Съжалявам, не се познаваме ... !
25.01.2019 22:00
А дали съм мъж или жена ... ?
Освен това съм твърдо против джендър-идеологията на Джудит Бътлър !
Защото искате конкретно написани и поучителни неща - се ангажирам да опиша, ако не подозирате каква е връзката между вълната на Шуман и рака на гърдата при жените.
Ако имате желание четете!
Естествено, ако Ви остане време за това!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 352295
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031