Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2019 21:24 - Защо българите не знаят, не подозират и не се ползват от невероятните възможности на природата в лицето на Вълната на Шуман? 3.
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 797 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 26.01.2019 07:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Какво означава това съвпадение?

Или накратко, какво е това? Това е индикация, че алфа ритмите са самият режим на работа на мозъка, при който човешката биосистема е перфектно балансирана. И същото това - но вече в предметен превод на Института по квантова генетика: ако мозъкът поне 4 часа на ден работи с честотите на алфа вълните, тогава човек може да живее 140-160 години.

Това внимателно изчислена концепция е формирала основата на информационната медицина, която, искамз да напомня, ЕДИНСТВЕНА от всички области на медицината може да се похвали с това, че може да програмира стволови клетки (метод на езиково-вълновата генетика).

И сега вижте. Сега ще бъде най-важното нещо. Известно е, че нашият мозък може да работи в различни ритми, съответстващи на различни честоти. Основните ритми са:

-         гама ритми (тревожна активност, активно бодърстване или събуждане) – над 35 Hz;

-         бета ритми (силен стрес) – 13 Hz -25 Hz (бодърстване, обичайна дневна активност на мозъка – Бета 1 ритми); 25 Hz – 35 Hz (Превъзбудена активност на мозъка – Бета 2 ритми);

-         делта ритми (дълбок сън) – 0,3-4 Hz;

-         алфа ритми (дълбока релаксация) – 7,5 – 13 Hz;

-         тета ритми (тялото спи, умът или съзнанието работят) – 4 – 7,5 Hz;

Така че, ако говорим за алфа ритъм, то тогава когато мозъкът работи на тези вълни, умът и тялото са потопени в дълбока релаксация – граничното състояние между съня и бодърстването.

Това е режим на пълноценно рестартиране на организма ни. И също така това е режимът, в който разболелият се човек много бързо се възстановява или оздравява.

Да, това е така според изследването на д-р Барбара Браун. Терапията, провеждана на фона на работа на мозъка в алфа ритъма, увеличава скоростта на процесите на възстановяване с почти десет (!) пъти.

Още едно изследване (проучване) по тази тема озадачило от д-р Робърт Бек, ядрен физик.

Той, за да се убеди в лечебната сила на алфа вълни, е пътувал до много страни.

Неговите изследвания бяха много прости: измерваше вълните на главния мозък на местните лечители (ако искате ги наричайте екстрасензи, шамани, баячки и както си решите).

И ето това, което д-р Робърт Бек е открил: когато лекарите провеждат терапевтичните си сесии, те показват една и съща структура на мозъчните вълни и тази структура лежи в честотния обхват 4-8 Hz (това е диапазонът на алфа- и тета- ритмите).

В по-нататъшни изследвания, д-р Бек е установил, че в моментите, когато лечителят взаимодейства с пациента, вълните на мозъка му се синхронизират както по честота, така и във фаза с вълните на земното магнитно поле.

Това явление се нарича синхронизиране на полетата и точно това е обезпечаване на самите феномени, които се проявяват под формата на незабавно изцеление.

Така, че виждате тук няма никаква магия. Чистата физика и нищо повече.

Вече разбираге ли за какво става дума? Е, да, искам да ви кажа следното: Моля (!), поне понякога превеждайте мозъка си в алфа-ритъм. Повярвайте ми, това ще ви донесе безценни ползи. Гигантска полза!

Освен това, още едно нещо.

Редовното зареждайте мозъка си с алфа- и тета- вълни, което следва да се превърне в жизненоважна необходимост за всички нас.

И ето защо.

Всеки от нас има минимум по един мобилен телефон, във всеки дом има телевизор, компютър, микровълнова печка и други електро-приспособления, без които ни е трудно да живеем.

И всичко това създава тези прословути вредни изкуствени електромагнитни полета.

И тяхната обща мощност ... дръжте се за стола е:

100 милиона пъти (!) превишава общата мощност на природните електромагнитни полета на Земята. И това вече е довело до това, че ние практически спряхме да звучим на естествените, природни честоти.

Да, мозъкът на съвременния човек е принуден да работи на предела, т.е. на границата на гама- и бета- ритмите, където честотата на вълните е 5 пъти по-висока от честотата на алфа- вълните.

И когато мозъкът непрекъснато работи с такова напрежение и в режим на бодърстване, което почти не превключва на другите режими (в наше време - общо явление), то тогава се случва едно от най-лошите неща за организма ни – хормоналната система не успява да се пригоди към този ритъм и излиза от строя. 




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 360702
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930