Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2019 21:31 - От какво се състои човешкия организъм ? – Част първа.
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 1174 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
             От какво се състои човешкия организъм ? – Част първа.

Тялото ни е един микрокосмос, който не се изучава нито в училище, нито в университетите или почти никъде в България, а това следва да се знае от всички ученици от средния курс. Никой не обучава бъдещите членове на обществото ни кои са основните съставни на заобикалящия ни свят, както и медиите ни.

Учащите се облъчват с информация, по теми, които според мен нямат нищо общо с бъдещето и работата им,  относно:

-         Политиката;

-         Демокрацията;

-         Личните действия и дела на спортисти, певци, пропаднали (според мен) лица и др. ;

-         Справка постинга ми – от 15.09.2017 .

В учебниците по медицина за университетите никъде не се коментира от колко клетки и какви се състои организма на човека. Направих опити да коментирам с колеги този и други въпроси, но останах изумен от отношението им по тези теми – пълна незаинтерисованост и … Получавах отговори от здравни кадри на въпроса ми: „От колко клетки се състои организма ни?“, които ме изненадаха, от рода на:

-         Няколко милиона … ;

-         Какво ме интересува !? ;

-         Какво общо има това със здравето на хората !? ;

-         Аз си гледам това на което са ни учили в университета и не се интересувам от глупава статистика !?;

-         Какво може да ни помогне това !? …

Започвам редица публикации на тази тема, като започвам първо с клетката, а впоследствие ще преминем към информационното поле и т.н. …

Ще останете изненадани от реалността и ще се зададете много въпроси, а следва да получите и отговори на тях  … .

Всички ние в училище сме учили биология. По време на уроците ни, ние учихме какво е клетка. Но тъй като вече сме позабравили много от това, ще се опитам да освежа познанията Ви по биология.

Клетката е основа на строежа и развитието на живите организми.

Живият организъм, който диша се храни, расте, размножава и умира.

Без кислород и храна, клетката умира.

Дишането и храненето обезпечават растежа и делението на клетката.

Клетките с еднакъв строеж образуват тъкан.

Умрелите клетки се подменят с нови.

Клетката е минимална единица от живота, носеща гени и способна да извършва обмяната на веществата, "саморазрушаване" и възпроизводство.

Тялото ни се състои от десетки и стотици трилиони живи клетки. От клетките се получават тъкани и от  тъканите - органите. Почти никой от нас не подозира колко клетки има в нашето тяло – 70-120 трилиона клетки, т.е. много повече от жителите на Земята към днешна дата - 7 675 984 125 (20,07 часа днес – 27.01.2019 г.). По този начин, здравето на нашите органи изцяло зависи от това колко добре живеят нашите клетки.

Ако не мислите за тях, не се грижите за тях - те просто умират. Стотици хиляди, милиони, милиарди ! И тогава вие получавате мъртва тъкан. Но дали  е така ? – Не! Защото около 90 % от умрелите клетки служат на организма ни да изгради новите.

Ако това са клетки на сърцето следва сърдечен пристъп или инфаркт, ако са на черният дроб - цироза. А клетката може да се бунтува и да започне неконтролирано деление, следствие на което се появяват злокачествените заболявания.

Клетката е кралицата, клетката е принцеса. Не е ли възможно да се управлява, тя работи според зададената ѝ от себе си програма. (Естествено можем, но това е тема на някоя от следващите писания) Единственото нещо, което можем да направим, е да я подпомагаме по всякакъв възможен начин.

Дайте ѝ всичко необходимо, което ѝ е нужно за нейната работа. Кислород, вода, хранителни вещества и енергия. И това е всичко!

И ако всяка клетка на вашия организъм всеки ден получава всичко необходимо, от което имате нужда, то вие съвършено спокойно ще доживеете до дълбока старост в добро здраве.

Клетката наистина е кралица. Тя контролира поведението ви с помощта на хормони.

Ако тя е гладна - тя крещи, почуква, подскача и веднага иска да отиде да си търси храна!

Но не и мъртвите и сбръчкани храни, които ни предлагат в супермаркетите. А истинско жива, в която има всичко това, което е нужно на клетката.

            А тя се нуждае от 22 аминокиселини, това са месо, риба, птици, ядки. 15 основни минерала, 12 витамини, 7 групи ензими и омега-3, -6, - 9 мастни киселини.




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 360744
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930