Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2019 08:40 - Колко години може да живее човек?
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 905 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 28.01.2019 08:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Запитаха ме: - „Колко е биологично зададената възраст за живот на човека?“

Биологично зададената възраст на човек или организмът ни е програмиран да живее 120-150 години.

Смъртта на човек преди сто и петдесет години е насилствена смърт!“ - Иля Илич Мечников, Нобелов лауреат в областта на физиологията и медицината. Той е основател на теорията за имунитета и теорията за стареенето.

Това е казано преди повече от 130 години.

От раждането си и през целия си живот човек се подлага на постоянни атаки на различни инфекции и отрови, но не се разболява толкова често, колкото се заразява. Защо? Причината е в наличието на човешкия имунитет. Всеки от нас по различен начин понася срещите си с тези чужди за човека въздействия.

Имунитетът (от латински immunitas - „освобождение, освобождение от нещо“) се отнася до способността на живите организми да откриват антигени (чужди тела и вещества) и да се избавят от тях. Когато антигените влязат в тялото, имунната система незабавно се задейства, секретирайки антитела срещу тях, които потискат активността на вирусите, бактериите, токсините. Взаимодействието на антитяло със съответния антиген, което може да настъпи в тялото, както когато антигените са вмъкнати или въведени в него, така и in vitro, се нарича имунен отговор.

Имунната система е възникнала в процеса на еволюцията и се развива като фактор, допринасящ за естествения отбор и оцеляването. Биологичното значение на имунитета се заключава в това да се гарантира генетичната цялост на организма през целия му индивидуален живот.

Резервите на човешкия организъм са много големи. Тялото ни, като средновековна крепост, заобиколено от няколко реда стени с кули и твърдо удържа защитата. Когато се опита да проникне във вътрешността ни някой паразит, защитните ни сили и механизми незабавно влизат в действие.

От друга страна, имунитетът ни може да се оприличи на акумулатор на здраве, който може да се презарежда отново и отново.

В някоя от следващите публикации ще научите как е структурирана нашата имунна система и какво е необходимо, за да може тя да функционира успешно.

Също така ще Ви запозная с уникални очистващи програми и ще говорим за нови ефективни начини за излекуване на тялото и за повишаване на неговите защитни способности.

В процеса на дълго историческо развитие в тялото на животните и хората се образува имунна система. Имунитетът се осигурява от работата на редица органи, които могат да произвеждат или натрупват бели кръвни клетки, които произвеждат антитела.

През целия си съзнателен живот ние живеем на биологичен КРЕДИТ от зададената ни възраст. Непрестанно дърпаме от него и по този начин го съкращаваме.

Извод: Както живеем, мислим и работим, ние сами определяме продължителността на живота си. На нас ни е дадена възможността да избираме, решаваме и определяме.

В бъдеще ще поговорим за имунитета и как е устроена имунната ни система, какво отражение дава тя върху стареенето на организма ни.




Гласувай:
4



1. troina - :-)))) ko ti pukaa...
28.01.2019 10:06
нали си на 30, мастина..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 351793
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031