Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2019 20:36 - Енергийните и информационните канали и центрове (чакри) в човешкото тяло - Част първа
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 532 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 13.02.2020 21:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Никой не е в състояние да спори, че материята съществува основно поне в два вида: вещева форма (маса при покой) и полева (импулсна) форма. Може би само някои кадри в сферата на здравеопазването (предполагам без медицинско образование) все още не го възприемат официално. Въпреки, че са наясно и е абсолютно доказано, че електромагнитните колебания стимулират, контролират, управляват всички жизнени процеси на организма ни.

Настоящото изложение е по повод на запитването на няколко медицински кадри, както и някои други лица, занимаващи се с Рейки и други източни техники. Не съм тесен специалист в това направление и затова предварително се извинявам за може би някой неточности, които може би ще допусна. Ще Ви бъда благодарен, ако ми посочите къде греша!

 

Човекът е сложна енерго-информационна структура, основата на която се състои от 12 (дванадесет) основни енергийни центра (чакри) на човека и 20 (двадесет) основни информационни канала (включващи милиарди енергийни възли), в чиято основа е Примо-васкуларната система на човека.

Всяка информация винаги има своята носеща енергия и при всяка енергия има някаква информация. Ние живеем в енергийно-информационен свят, без да го разбираме и осъзнаваме. Това се случва, защото процесите на комуникация между енергия и информация са толкова естествени за нас, че почти не ги забелязваме, а само специалистите знаят и могат да формулират всички тези тънкости.

Относно информационната структура на организма ни:

-         Още от преди около три-четири хиляди години е известна и народите от Далечния изток продължават да използват и практикуват акупунктурните точки и меридиани при лечението на хората.  Съвременната медицина отказва и до ден днешен обаче да приеме тези методи и техники на лечение, които са се доказали  във времето.

-         За информационната система като анатомичен субстрат в човешкото тяло започва да се говори първо в Германия през 1943 - 1945 години от д-р Йозеф Менгеле и неговите колеги и последователи – Кьониг, Тилон, Клайн, Шмид, Шимел и др.

-         Впоследствие през 1962-1965 година (проф. Ким Бонг-Хан) тя бе доразвива в Кенрак система.

-         Последното ѝ доразвитие бе през 2004-2018 година, като вече я нарекоха Примо-васкуларна система (2010 г.).

Пояснение:

                Примо-васкуларната (PVS) система е неизвестна досега система, която интегрира характеристиките на сърдечно-съдовата, нервната, имунната и хормоналната системи. Още древните източните народи са вярвали, че тя осигурява физически  субстрата за акупунктурните точки и меридианите. Съобщенията в момента за морфологичната архитектура и функцията на Примо-васкуларната система фундаментално променят основното разбиране за биологията и медицината, защото PVS участва в развитието и управлява функциите на всички живи организми. Предложена бе нова визия за анатомичната основа на Примо-васкуларната система и жизнената енергия (наречена "Qi") чиято електромагнитна вълна е тясно свързана с ДНК в самата Примо-васкуларна система. ДНК осигурява генетичната информация и функционира като запас от информация (първична и настояща), която може да бъде получена и манипулирана от електромагнитните полета на околната среда. PVS е комуникационната система между живите организми и околната среда, като се предполага, че тя е и връзката между Космоса (Вселената) и тялото ни.

Ако си спомняте (естествено тези, които са прочели преди това поредицата - ВСИЧКО Е ИНФОРМАЦИЯ ! - Тайните на разума в геометрията на пространство-време -Част СЕДМА) там бе упоменато следното: „През последното десетилетие на 20-ти век, особен интерес при учените, ангажирани с интердисциплинарни изследвания предизвика така наречените микротръбички (микротубули) на цитоскелета на биологичните клетки. Въпреки, че тези много специфични цилиндрични молекули с диаметър около 25 и по-малко нанометра се намират в почти всички клетки, в микробиологичната наука обстоятелствата са такива, че са открити от учените доста късно и всъщност, може да се каже, поради недоразумение… След по-задълбочен анализ на структурата, беше установено, че микротубулообразуващите елементи – тубулини – имат две възможни състояния, превключването между които се извършва по стандартите на биологията светкавично бързо – за наносекунди. Всъщност беше открит „клетъчния автомат“ или квантовия микрокомпютър, елегантно произведен от самата природа, с напълно неразбираеми за човека цели.“ Американският лекар и биолог Стюарт Хамеров (Stuart Hameroff) изтъкна хипотезата, че тези микроепруветки (микротубули) са невроните на нашия мозък, където е въплътено "квантовото съзнание"(КС) на човека (лично мое мнение – че КС се намира в или около 12 чакра – Врата към вечността). Душата на човека влиза в тялото ни в момента на раждането при поемане на първата глътка въздух и при първото изреваване на бебето, а напуска тялото ни в момента на настъпване края на житейския ни път. 

Извинете ме за отклонението!

Сега да наблегнем единствено и само върху Енергийните центрове – Чакрите в тялото ни, които се намират на строго определени места и да посочим някои техни характеристики:

1.        Базисна чакра. Тя лежи между ануса и гениталиите и е отворена надолу. Има връзка с червения цвят, като има връзка и с всички камъни, оцветени с червен цвят. Тя означава всичко твърдо, което се намира в тялото ни, като гръбначен стълб, нокти, зъби и изграждането на клетките. Така също и кръв, храносмилателен тракт, краката, които енергетично се подсигуряват от тази чакра. Към тях също спадат и надбъбречните жлези с произвежданите от тях адреналин и норадреналин. Коренната чакра служи за връзка между Земята и Света. Посоки на въртене: При мъжете – по часовниковата стрелка, а при жените – обратно на часовниковата стрелка. Цвят Червен.

2.        Коремната чакра. Центърът на коремната чакра лежи около два пръста над пъпа и се отваря напред. Тя е свързана с оплождането, свързаните с това органи и жлези, както и хормоните им, отделянето на храносмилателните ензими, кръвта, лимфата, пикочния мехур. Към нея се отнасят усещането за вкус, оранжевия свят, оранжевите камъни. Преди всичко лунния камък. Активността на чакрата действа прочистващо на течностите в тялото (токсините). Подтиква към еротика, вдъхновение, творчество. Въртене на чакрата – при мъжете – срещу часовниковата стрелка, а при жените – по часовниковата стрелка. Цвят – оранжев. За съжаление означаване с Хара.

3.        Слънчевия сплит. Тя се намира в нервното сплетение Слънчев сплит. Намира се под мечовидния израстък и се отваря напред. Характеристиката ѝ е: персонифициране, преработване на чувствата, а така също и мъдрост. Този енергиен център се явява като акумулатор, които съхранява всички енергии на тялото ни. Отговаря на жълтия цвят до златисто-жълто, като камъни като тигрово око, цитрин и ортоклас. Слънчевата светлина или погледа към цъфтяща рапица, слънчогледово поле могат да помогнат за активацията ѝ. По отношение на тялото към тази чакра принадлежат – коремната кухина, вегетативната нервна система. Стомаха, черния дроб и слезката, жлъчния мехур, задстомашната жлеза и хормонът Инсулин. В духовен смисъл основната тема на тази чакра е представата и преобразуването на собствената личност, също и обкръжението ни. Въртене: при мъжете – по часовниковата стрелка, а при жените – обратно на часовниковата стрелка. Характерния ѝ цвят е жълтия.

4.        Сърдечната чакра. Тя лежи по средата на гръдната кост и се отваря напред. Нейната тема е отдаването, защото човек чувства с отворено сърце. Цвета е розово, зелено и златисто. Природата е дала на човека подкрепа, защото на никоя друга чакра не отговарят толкова цветове и камъни. Най-известните са смарагд, жадеит, розов кварц, малахит, тормалин. Типичния аромат е този на розата. Също поглед към недокоснатата природа, към цветя, които са с розов цвят – които отварят и активират чакрата. Органите, които се отнасят към чакрата са тимусната жлеза с тимусния хормон, сърцето, белия дроб, но също и кръвта, кръвоносната система, гръдната клетка, и гърба. Енергията на сърдечна чакра учи на любов, помощ, отдаване, съпричастност. Чакрата помага да се отвориш и свържеш, като тя е център за мистично виждане … , а сърцето е също седалище на нашата воля, която трябва да бъде в съзвучие с волята на Вселената. Този енергиен център пречиства всички лоши енергии в тялото ни. Въртене : при мъжете – срещу часовниковата стрелка, а при жените по часовниковата стрелка. Цвят – зелено, розово и златисто. Отваря се напред.

5.        Гърлена чакра. Тя е също комуникационен център и лежи между гръкляна и ямката на гърлото. Отваря се напред. Към нея принадлежи слуха. Цвета е светлосин, а камъните са – халцедон, аквамарин, тюркоаз, като те могат да активират чакрата. Също може да направи и евкалипта. Поглед към синьото небе и към огледалното отражение на небето във водата също активират. По отношение на тялото гърлената чакра укрепва белия дроб, бронхите, хранопровода, трахеята, както и гласа, челюстите и цялата тилна област. Също към нея принадлежат и щитовидната жлеза и околощитовидните жлези. Тема на чакрата са: отвореност, инспирация, независимост, творческа самоизява, комуникация между тялото и околния свят. На дълбоко ниво способства познанието, сближаването с други, които имат нашата дарба, така, че да видим, да чуем. „В началото бе словото!” Цвят – светлосин. Въртене: При мъжете – по часовниковата стрелка, а при жените против часовниковата стрелка.

6.        Челна чакра. Тя лежи един пръст над корена на носа или два пръста под челото вътре в тялото. Тя отговаря за познанието, интуицията, Силата на духа, позитивното мислене и развитие на вътрешния глас. Тя е назовава още като „третото око” и отговаря за подсъзнателни усещания. Към нея са отредени малкия мозък, носа, ушите, очите, челото, лицето като общо, синусите и части от нервната система. Към нея принадлежат също хипофизата, и също така някои телесни нагласи, като усещане за вътрешно време. Основните цветове на чакрата са индигово синьо, но също жълтото и виолетово. Подходящите ѝ камъни са сапфир, содалит, лазурит, йолит, миризмите на мента и жасмин. Също поглед към светлото нощно небе и преминаването от една форма към по-високи познания спомага да се отвори самата чакра. Основната задача на чакрата е да се вида зад кулисите, да се схване основанието, да се види зад рационалното разбиране и понятия. Въртене: при мъжете – срещу часовниковата стрелка, а при жените по часовниковата стрелка. Цвят – индигово синьо (тъмно синьо).

7.        Коронна чакра. Тя лежи в средата на черепа и се отваря нагоре. Цветовете на чакрата са виолетово, бяло и златно и принадлежащите ѝ камъни са: планински кристал, диамант, аметист, сугелит, а ароматите са на лотос и тамян. На ниво тяло – това са главния мозък, темето, епифизата. При тази чакра става дума за завършване на всички процеси, през които минаваме през живота си. Затова обаче следва да развием едно универсално съзнание до ниво на божествено, както и стремеж за връзка с Божественото познание. Въртене: при мъжете – по часовниковата стрелка, а при жените – обратно на часовниковата стрелка. Цветове ѝ са – виолетово и златисто.

8.        Вратата към мечтите. Тя лежа на един пръст височина над и зад ръба на ухото. Задачи – мечтани пътувания, управление и активно мечтание в ниските нива на астрала, напр. дневни мечти, медитация и др. До сега беше необходимо при пътуване в астрала да се напусне тялото чрез сребърната нишка. Чакрата позволява да се посетят долните четири-пет астрални нива, като  при това да останем закотвени в тялото. На тези нива е възможно да се обиколи Земята астрално. При това отначало е важно да бъдете ограничени върху области, които сте посещавали, така че да може да се концентрирате върху целта. За упражнение стигат картини или книги или документи, които да прецизират, т.е. да Ви настроят над целта. По нататък ще е възможно да се влезе в сфера и така да пътувате. Въртене: Лява част на главата – мъжете срещу часовниковата стрелка, а жените – по часовниковата стрелка; При дясната част на главата – при мъжете по часовниковата стрелка, а при жените срещу часовниковата стрелка. Цветове ѝ са – червено-кафяво със златни точици. Камък – златна река.

9.        Колелото на пътя. На главата има двойни места на тилната изпъкналост на черепа. Върху тях лежи акупунктурна точка № 20 на жлъчния мехур, важна точка при лечение на мигрена и тежки главоболия от претоварване. Този вид на главоболие настъпва често ако деветата чакра се активира. В нея се съединяват всички подсъзнателни способности. Между тях са ясновидство и свръх сетивност, които са особено важни при  терапевтични процедури. По нататъшни понятия, които помагат да се разбере значението на чакра № 9: сила на духа, център на съзнанието, център на илюзията, вратата между световете. Въртене: лява част на главата при мъжете – по часовниковата стрелка, а при жените – срещу часовниковата стрелка, а при дясната част на главата: при мъжете – срещу часовниковата стрелка, а при жените – по часовниковата стрелка. Цветове: всички цветове на дъгата с трептенията им. Камъни: Флуорит, благороден бял опал, опал във всички цветове.

10.     Врата на промяната. Тя лежи по задната срединна линия на 2,5 см над Харата (един пръст над горната окципитална линия), или там където гръбначния стълб среща черепа. В тази чакра са поставени контрола над телекенетиката и телепортацията, а така също и способността да се манифестират в молекулярната структура божествени представи, без да има значение дали ние искаме да променим структурата. Независимо дали ние искаме да променим вътрешно или външно нашето тяло, то лежи вътре или навън от нашето тяло и се причинява от наши или чужди трептения. По тази начин ние можем да разрушим облаци, а така също и тумори, да материализираме дъжд или обстоятелства. Въртене: при мъжете – срещу часовниковата стрелка, а при жените – по часовниковата стрелка. Цветове: дълбоко синьо, но светещо, като хода на вълните в един тих спокоен океан. Камъни – йолит, сапфир, спектролит.

11.     Центъра на всичко. Тя лежи по срединната линия на главата, по средата между седма и десета чакра, като се отваря с 45 градусов ъгъл назад и нагоре. Тя отваря път за пътешествия на по-високи астрални нива. Чрез нея е възможна осъзнатата комуникация с други същества. Подобно както различни компютърни програми се разбират помежду си, така и човека се поставя чрез активирането на чакра № 11 върху една енергийна платформа, върху която може да срещне други същества. Въртене : при мъжете – по часовниковата стрелка, а при жените – срещу часовниковата стрелка. Цветове – светло синьо тюркоазено със златни мрежички, светещи отвътре. Камък – син опал от Андите.

12.     Врата към вечността. Тя се намира извън нашето тяло. Една-две длани над черепа. Ако тя е активирана, човек може да влезе на всички нива на Астрала, да види всичко, кое дава трептения по света. Тя е най-важната връзка между човек и всички Божествени трептения. Чрез този център ние сме свързани с нашето горно „Аз”, с нашите божествени водачи, със светлите същества, ангелите и ангелите пазители. Енергията на тази чакра представлява канал чрез който божественото послание се свързва с нашата вътрешност. Чрез тази чакра в нас са заложени всички канали – например работен канал, или един рейки канал. Чрез излъчване на чакра № 12, ние получаваме нашето място в Универсума. Въртене: при мъжете – срещу часовниковата стрелка, а при жените – по часовниковата стрелка. Цветове – блестящо, плътно злато. Чакрата трепти извън материалния свят и извън познатите трептения и тя отговаря на високо стойностно злато …




Гласувай:
4



1. kolevdobri - Добре би било...
27.03.2019 08:38
...да се посочат източници, защото както навсякъде в науката и тук има различни теории и разбирания за това, колко и къде са разположени различните чакри. Индийци, тибетци, китайци и други народи си имат свои определения по въпроса. Например корейците имат определения за съчувствените зони, които нямат на практика нищо общо или имат твърде малко сходни разбирания за тяхното разположение с традиционната китайска медицина и философия. А както знаем всички, тези народи са съседи от векове. Благодаря. От мен плюс.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 352276
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031