Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2019 20:38 - Енергийните и информационните канали и центрове (чакри) в човешкото тяло - Част втора.
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 872 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 13.02.2020 21:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Малко хора знаят, че вече има продукти(сертифицирани) с произход ЕС, които могат да въздействат, активират, регулират енергийните центрове (чакрите) в нашето тяло. Тези продукти се предлагат официално в аптечната мрежа в ЕС, САЩ, Канада, Азия и др. страни, но защо ли не и в България. Семейството ми ги използваме десетина години и смея да твърдя, че имат много добро действие. Има възможност да се тестват чрез апаратура кой препарат е необходим на организма и в каква дозировка.

Информацията за лечебния процес са трептенията, заложени в тези продукти и те действат на енергийно, душевно и телесно (физическо) нива. Въз основа на високата плътност на трептенията, тези продукти могат веднага да обработят и решат проблеми ни на всички нива.

Чрез използването на тези продукти може да се влияе върху остри заболявания и спешни състояния на нашето тяло. Например: Бебето е наразположено. Капват се три-пет капки от есенция М-7 и се повлияват острите състояния при малките. Един от основните продукти от тази гама са специалните есенции.

Отличителните черти спрямо другите есенции се състоят в МНОГОСТРАННА ИМ БАЗА на създаване и следните характеристики:

1.     УСТОЙЧИВОСТ: Енергийната устойчивост осигурява при всички тези продукти – (есенции, плакети, гранули и др.) 100% защита от въздействие също при екстремни натоварвания (например: Електрически и магнитни полета, мобилни телефони, рентгенови лъчи, електромагнитни полета и др. въздействия). С това тези есенции (от първите и до днешните) според нас могат да действат и да запазват безпроблемно енергията си и в натоварена среда. На тази основа те си подхождат много в настоящото, защото те са стабилни срещу променящите се вредни полета и чрез това дълготрайно поддържат и ни стабилизират спрямо (облъчванията в големи офиси, електрически подстанции, наблъскани с техника жилищни помещения и т.н.);

2.     ВИСОКА ПЛЪТНОСТ НА ТРЕПТЕНИЯТА: чрез енергийната промяна на водата и трептенията на информационните източници, есенциите имат една извънредно висока плътност на трептенията, посредством която енергиите могат едновременно да бъдат приети на всички нива, чрез което скоростта на въздействие е много бърза;

3.     ДОСТЪПНОСТ: Някой от изходните материали(камъни, дървета, лечебни растения и др.) не могат да се получат или са в такава ценова категория, че човекът не може да си ги позволи. Във формата на есенция обаче е възможно са се работи с обичайните информационни носители на достъпна цена;

4.     ЧЕСТОТА НА ТРЕПТЕНИЯТА: В есенциите се намират така наречените чисти форми на изходния материал. Ако това например е един камък (взет от природата) няма да се намерят никакви енергийни загуби, които възникват при обработката и транспорта;

5.     НЕУТРАЛНОСТ: Есенциите са свободни от страна на интереси, очаквания или стремежи за манипулация и освен това те нямат връзка с авторката им. Без връзка с човешка оценка те представляват една особена форма на абстрактна неутрална библиотека с която човешкото същество влиза в резонанс, ако се нуждае от необходимата библиотечна информация;

6.     ДВАНАДЕСЕТТЕ ЧАКРАЛНИ  ЕСЕНЦИИ: са една особеност. От една страна имаме седемте познати главни чакри и от друга страна има нови пет главни чакри, които се намират в областта на главата и техните съобразени с времето междинни състояния. Лесни за употреба: При това различни групи от есенции могат да се окомплектоват заедно. Също има готови смеси, които всеки може да използва за собствено приложение, за голямата област на енергийно въздействие и други терапии, например есенциите на чакрите;

7.     НЕОГРАНИЧЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ за КОМБИНИРАНЕ: Есенциите  могат да се прилагат при класическа и/или алтернативна терапия от всякакъв вид. Медицинските изследвания и опитът в продължение на повече от десет години показват добро взаимодействие и поносимост на конвенционалните терапии (медикаменти и др.) при едновременно приложение на есенциите;

8.     ЗАСТРАХОВКА ОТ ПОДМЯНА: разбира се има производители на продукти, които използват понятията на есенциите, например Устойчивост, но десетилетни изследвания и публикации на специализирани конгреси показват, че само тук фактически могат да се открият тези особености, които г-жа Н. В. е създала;

Всичко, което виждате и чувате, всичко, което чувствате или възприемате по друг начин е безкрайно разнообразие от вещи и предмети, нашите преценки и мнения, нашите емоции, чувства, мисли и фантазии, всичко е енергия и информация. Практичните хора се интересуват как е устроено нашето тяло. Къде са неговите енергийни или информационни центрове. Как работи нашият енергиен информационен пашкул?

 

Според някои изследователи ХХI-ви век се превърна в повратна точка за много цивилизации в нашата галактика. Активно се формира ново мислене, включително и на планетата Земя. Да речем, че това е отражение на нашия живот, на нашата позиция през очите на Космоса. Началото на ХХI-ви век е време на големи открития.

Какво представляват чакрите? Малко са хората, които могат да посочат всички основни чакри на човек сега и веднага. Както и да обяснят как работят те. И как се запълват с енергия. Почти всеки знае, че всичко покрай нас е енергия и/или информация. Дори и материята има енергийно полева форма. Тук е необходима повече яснота. В крайна сметка, всяко знание може да се използва на практика и този процес е двусмислен. Тук трябва да сте технолог, а не просто учен и то  любопитен и активен. Така, че нека поговорим за енергиите.         

Всичко, което виждате и чувате, всичко, което чувствате или възприемате по друг начин е безкрайно разнообразие от вещи и предмети, нашите преценки и мнения, нашите емоции, чувства, мисли и фантазии, всичко е енергия и информация. Практичните хора се интересуват как е устроено нашето тяло. Къде са неговите енергийни или информационни центрове. Как работи нашият енергийно- информационен пашкул?

За виждащите ги хора, чакрите са преди всичко цветя от хиляда венчелистчета. Човек може безкрайно да се възхищава на моделите на движението на енергиите във всяка чакра. Както е наблюдавана от специалисти, движението на енергийните потоци е строго балансирано. Ако промените потока от енергия, човекът се разболява. Отслабне ли интензивността на потока – човекът става по-слаб и податлив на заболявания. Всичко това е много важно за човешкото здраве и живота ни като цяло. Това е основното знание за всяко въздействие. Магията на чувствата и любовта. Магията на самия ни живот. Всичко е покрито с определен вид въздействие. Импрегнирани сме със силовите полета на въздействията на всичко върху нас самите от всичко заобикалящо ни.

Човекът е сложна енергийно-информационна структура, основата на която се състои от дванадесетте енергийни центрове (чакри) на човека. Чакрите се намират на строго определени мяста.

Думата „чакра“ идва от санскрит и означава „колело със спици, въртящо се с голяма скорост“. Терминът „чакра“ се използва главно за обозначаване на центровете, с които жизнената енергия се усвоява (абсорбира) от човешкото тяло. За да се възприеме тази универсална енергия, е необходима мрежа от активно работещи чакри (чакралната система на човека) и биологично активни точки (БАТ). Писателката Joanne Kathleen Rowling (Джоан Катлин Роулинг) е автор на фентъзи поредицата „Хари Потър“ и е преминала обучението в Академията в Пасадена, САЩ.  Ръководителят ѝ Раммон Аден дава добра дефиниция на термина „чакра“: „На санскрит, думата  „чакра“ означава „колело“. Колелото се върти около оста си с различни скорости, като многоцветни кръгове, като при вятърните въртележки на децата. Чакрите се въртят в съответствие със степента на енергия, която притежава цялата чакрална система. Колелото е чудесен символ на множество жизнени цикли, а понятието „чакра”, свързано с него, вече е неразделна част от съвременния ни речник. Както често се случва, това, което принадлежи на новото време, идва от много, много стари отминали времена и е било известно на хората преди хиляди години.          

Почти всеки е чувал и знае, че съществуват седем основни енергийни центъра (седем чакри на човека) .

Чакрите не са разположени в плътното физическо тяло на човек, а в финото енергийно тяло. Всеки енергиен център е свързан с определени органи, към които той е в съседство, следователно, ако енергийните центрове (чакрите) са повредени, съответните органи се разболяват. Чакрите акумулират енергия. Работата на чакрите създава енергийно-информационна обвивка около всеки от нас – приличаща на  пашкул. Ако обвивката е силна и ярко светеща, тогава човекът е здрав. При здрав човек или добро негово състояние – всяка чакра е малък енергиен вихър. Ако чакрата е засегната, тя се замъглява и затваря. Енергийните ни центрове на всеки от нас неволно засягат другите хора (които са в близост до нас) и самите те възприемат всяко наше или чуждо (от друг човек) позитивно или негативно въздействие отвън.

В Академията на Раммон Аден в Пасадена (Rammon Aden Academy) учениците започват да изучават енергийните центрове през първата година и обучението продължава 3 години. В основния тригодишен курс, завършилите преминават дисциплината „структурата на човека“ сред останалите 8 задължителни дисциплини.

Всяка енергийна обвивка на човек е проектирана за излъчване и преработка на определени честотни енергии. Колкото по-груба е обвивката, толкова по-груба енергия ще преработва или рециклира. Колкото е по-груба обвивката, толкова тя е по-близка по структура до материалния свят. В крайна сметка, фините обвивки или полета на човека са формирани от различни видове материи и когато се приближават до ядрото на душата, обвивките стават все по-фини или все по-тънки. Те имат повече и по-фини, духовни частици.

Всяка обвивка се съединява или свързва с физическото тяло чрез енергийния център. Това е тази еластична връзка, която свързва примерно два кораба при бункероване. Всяка обвивка е прикрепена към своята чакрата, но така също има връзки и контакти, и с другите чакри. Тези връзки придобиват и набират енергия, когато човек работи в подходящата посока и направление.

Обвивката акумулира (натрупва) енергия и тази енергия е концентрирана на едно място, в нейния енергиен център – чакрата. Именно в чакрата се създава резерв от енергии на определени честоти. Всяка чакра работи в своя собствен честотен диапазон. Между другото, но и в паралелните светове, енергията се разпределя в човешкото тяло по подобен начин. Тя Ви позволява да пътувате в паралелни светове особено по време на сън.

Работният честотен диапазон се увеличава въз основа на мястото им на разположение, тъй като чакрите растат по номера отдолу-нагоре. Най-високите честоти са в 7-мата чакра, защото тя е разположена в самия връх на човека и е в пряк контакт с космическите енергии. А най-ниския честотен диапазон e на 1-та чакра. Тази чакра е най-ниската и тя натрупва най-грубите енергии. Именно за това тя се явява източник на най-низшите желания на човека.

За всеки човек спектърът на работните честоти, т.е. енергиите, които той консумира, е индивидуален. По-възвишените натури по природа консумират енергия с по-високи честоти. Всяка човешка емоция работи на собствената си енергийна честота. Емоцията е прилив на енергия. Но тя трябва да вземе енергия от някъде. Чакрите са източниците на тази (астрална) енергия. И не само астрална.

Ако вземем двама различни човека, то при всеки от тях сърдечната чакра, например ще работи в своя диапазон на енергетика. Ето защо единия от тях може да е сърдечен човек, а вторият, както образно казваме, безсърдечен, жесток. Защото в неговата сърдечна чакра енергията е много по-малко, както и честотният диапазон на тези енергии е по-малък.  При някои хора по-голямата част от енергията е в долните чакри и те са по природа по-груби (докери, общи работници), а други имат максимум енергия в горните чакри, а те са по-възвишени натури (учени и образовани, но добри по душа). В идеалния случай енергиите трябва да се разпределят равномерно по всички чакри, което се случва при уравновесени, хармонично развити хора.

Всяка чакра е важна, но най-важната по стара древна традиция се счита, че това е третата чакра или слънчевия сплит. В крайна сметка, тази чакра е основният акумулатор на човешката енергетика и съдържа пълния спектър от енергии, които са във всички чакри на организма ни. Но четвъртата чакра или сърдечната чакра също е важна, защото тя е филтър на чистата енергия.

Ако разгледаме системите в организма ни, която обезпечават живота в тялото ни, то преди всичко се разкриват четири най-важни системи. Това са кръвоносната, лимфната, нервната и енергийната. Ако първите три системи изпълняват функциите си във физическото (видимото) тяло на човек, тогава работата на четвъртата система не се вижда. Но тя съществува и я има. Енергийната или информационната система е мрежа от тънки невидими канали, свързващи всички клетки в тялото ни (Примо-васкуларната система) и неговите фини обвивки. По тези канали се пренасят тънките фините енергии и съставните на примо флуида.

Енергийната система се състои от две подсистеми. Една подсистема осигурява енергията от Космоса да постъпи в клетките на човека, докато втората подсистема отнема енергията от клетките, преработена от органите и я изнася (пренася) обратно в Космоса. Напомняме Ви, че човешкият, както и всеки друг организъм е тясно свързан с Космоса. По някакъв начин ние сме доставчици на  определени енергии за Космоса. Това отчасти обяснява защо Космосът се интересува от духовното развитие на човека – все пак, по-духовно развития човек произвежда много по-висококачествени енергии, от които се нуждае Космосът (Вселената). За това Космосът дава на човека своята енергия, която е необходима на човека за неговото развитие. Така, духовното развитие на всеки индивид е необходимо както за самия човек, така и за Космоса като цяло.

Академията на Рамон Аден в Пасадена  се занимава с аспекта на духовното развитие на човека от различни гледни точки. Акцентът се поставя върху свързването на човека с информационните канали на Космоса. Колкото по-развит е човекът, толкова по-фин, по-духовен и в информационния план му се отварят и достъпът до по-наситени информационни и енергийни канали.  На определена степен от развитието на човека му се отварят (разкриват) канали за бъдещи събития и т.н. Човекът все повече и повече разбира и осъзнава красотата на света и неговото разнообразието, както и тайните връзки на света. Така се формира желанието за духовното развитие на всеки учащ се. След като придобият определени знания качествено се променя живота на учениците. Знанието за света става необходимост. А някои от тях в последствие стават дори учители.

За да вземем енергия от Космоса, на човешкото тяло му трябват тази енергийни центрове или т.н. чакри. Те работят като помпи, привличайки космическите енергии чрез въртене обратно на часовниковата стрелка. Всичко е чудесно обмислено от най-висшата сила или Висшия и/или Вселенския разум. Всяка чакра се върти обратно на часовниковата стрелка със своята скорост. Това е енергийна фуния, в която попада космическата енергия. Въртенето (ротацията) на чакрите е свързано с въртенето на Земята. Необходимо е да се преодолеят гравитационните сили на Земята и възникващите енергийни потоци, свързани с това въртене. Тук е необходимо да се уточним малко по-подробно.

Строго погледнато, силите на привличане и отблъскване на Земята не действат върху фините тела. Но силата на гравитацията на Земята действа върху човешкото тяло по определен начин. За да се създадат определени енергийни потоци в човешкото тяло, е необходимо да се насочи енергията, взета от Космоса по строго определен начин. Това обяснява факта за въртене на чакрите в противоположната посока на въртенето на Земята. При отдаване на енергията, чакрата се върти по часовниковата стрелка, т.е. нейното въртене съвпада с въртенето на Земята и енергията, която се отдава все едно получава ускорение.

Всяка чакра се върти със своята скорост и тази скорост варира в зависимост от много фактори. Всяка чакра работи в два режима: режим на приемане и режим на отдаване на енергия. Ето защо сред характеристиките на всяка чакра има индивидуален ритъм на работа на този енергиен център. Когато чакрата засмуква енергия, тя се върти с една скорост, когато отдава енергия тя се върти с различна скорост. Да се каже определено – тук има повече и по-малко там – също е неправилно. В крайна сметка, всеки организъм работи индивидуално. А наборът от енергия и отдаването е индивидуален. Тези процеси са силно зависими от прехвърлянето на енергия от космическите обхвати към диапазоните на материалните обвивки.

Всеки енергиен център работи напълно самостоятелно, като всяка чакра има своя запас от енергия, но в организма има и общ резервоар от други събрани енергии. Намира се в третата чакра или слънчевия сплит. Това наистина помага на организма по отношение на оцеляването, защото смъртта на чакрите всъщност не е рядкост. Когато дадена чакра излезе от строя, главният център трябва да поеме функциите ѝ върху себе си. Слънчевия сплит (третата чакра) се включва към тези органи, с които е работи тази (увредената) чакра.

Случва се и човек да се разболее. Някои орган не функционира както следва. Това нарушава равновесието на енергетиката в организма ни. В крайна сметка, всеки енергиен център е програмиран да работи при определен специфичен режим на работа. Други центрове, които могат да му помогнат , вземат част от работата му върху себе си. Получава нарушение в енергийния баланс. И тогава слънчевия сплит идва на помощ, отнема излишната енергия или отдава своя собствена, ако е настъпил енергиен срив на организма. Всяко заболяване като за начало започва с енергиен срив на тялото. Всяко неразположение, което чувстваме е свързано със срив в работата на чакрите. Ако равновесието или балансът не се възстанови, тогава неразположението може да се превърне в по-сериозно заболяване. Ето защо е много вредно да се опиташ да изкараш болестта, дето казваме на краката, без да се опитаме да я предотвратим или ограничим. Необходимо е да направите всичко възможно за да върнете енергетиката на тялото обратно в норма. Имало е случаи, когато човек може да умре дори от простуда или малка рана на пръста си, ако тези случаи бъдат пренебрегнати.    

Нарушеният енергиен баланс може да бъде възстановен чрез дихателни упражнения. Консумацията на структурирана вода също върши много добра работа. Добра работа вършат и молитвите. В крайна сметка, молитвата е преди всичко канал за комуникация с много високо качество на природна енергия. Чистата енергия на Вселената. Не е за подценяване факта, че след като се моли на човек му става по-добре, дори и на болния. Нищо чудно, че нашите предци са се молили и то са си измисляли собствени молитви. Който има собствени молитви и може да създава такива, той е вече на по-високо ниво от развитието си. Те са знаели интуитивно, че за баланса на енергията е много важно да не се замърсяват, а да останат чисти комуникационните ни канали с природата и пространството. С тези сили, които са ни създали и контролират нашето развитие. А Вие какво си мислите, че всичко е оставено на самотек и на случайността? В края на краищата вече сте родени, живейте както си искате или сте преценили?   Който не знае това, или не разбира, или не иска да осъзнае – това не е извинение. Това напомня следния случай – да заровиш главата си в пясъка, или да затвориш очите си, когато влакът идва към и върху теб. Ако човек разбира всичко и живее според законите на природата, тогава той ще живее толкова дълго, колкото му е отредено – 150 и повече години. Нашите тела са проектирани за такава продължителност. Това е така, ако не запишете на клетки си информация и не зададете на организма си програми за бързо стареене, оставяте разни болести да Ви мъчат и накрая идва смъртта след като усвоите изцяло даденият Ви от природата Биологичен кредит. Ако не живеете природосъобразно и в разрез с вижданията си, този биологичен кредит намалява с всеки изминат ден и час.

Всяка информация винаги има своята носеща енергия, при всяка енергия има някаква информация. Ние живеем в енергийно-информационен свят, без да го осъзнаваме. Това се случва, защото процесите на комуникация на енергия и информация са толкова естествени за нас, че почти не ги забелязваме, а само специалистите знаят всички тези тънкости.

 




Гласувай:
4



1. kolevdobri - Едно добро начало.
27.03.2019 09:00
Тук виждам, че се отива към практиката. Определи се, че в човешкото тяло има 7 чакри или както сам казва авторът, "Почти всеки е чувал и знае, че съществуват седем основни енергийни центъра (седем чакри на човека)". Добре е да се уточнят понятията, защото в предишната статия се говори за 12 чакри. Също така в началото на статията се говори за 12 -е "чакрални есенции". Веднага след споменаването на този слоган се говори "От една страна имаме седемте познати главни чакри и от друга страна има нови пет главни чакри, които се намират в областта на главата и техните съобразени с времето междинни състояния". Искам за себе си да разбера колко всъщност са "главните" чакри, има ли "допълнителни" такива и т.н. От гледна точка на практическото приложение, случвало се е, ако помогна да се активират чакрите на човек да работят по посока на часовниковата стрелка, може да се получи "залитване", когато се изправи пациента и то в посока на завихрянето. Същото се получава, ако се активират в обратна на часовниковата стрелка посока. Балансът според мен е да се намери точната пропорция в противопоставянето на посоките на завихряне на различните чакри. Тук обаче възниква въпроса, с какво да се започне - от основната чакра, наричана от някои "полова", активирана в посока на часовниковата стрелка, втората - в обратна посока и т.н. или процесът трябва да е точно обратен. Трябва да се анкетират много специалисти в тази област - китайска, тибетска, аюрведическа и т.н. медицина, защото няма "истина от последна инстанция". Колкото по-надълбоко влизаш в този процес, толкова усещането, че все по-малко знаеш, се усилва. Добре е горенаписания текст да бъде подкрепен с практически примери на въздействие на чакрите и то НЕ САМО НА БАЗАТА НА ПОТЕНЦИРАНЕ С МАТЕРИАЛЕН НОСИТЕЛ. Благодаря за отварянето на такава тема!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 362893
Постинги: 195
Коментари: 585
Гласове: 271
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930