Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2019 08:46 - Относно стачните действия на някои служители от здравеопазването
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 742 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 22.03.2019 08:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Тези дни стачкуват някои кадри от здравеопазването, но почти никаква гласност по този въпрос, както и почти никакви коментари където и да било.
Никой от съсловието не коментира, че всички хора, работещи в сферата на здравеопазването са изложени на едни от най-тежките условия на труд:
- Ужасни и в много случаи непригодни условия за полагане на здравословен начин на живот и труд;
- Няма по-голяма концентрация на паразити (вируси, бактерии, гъбички и др.) в единица площ;
- В среда с неотстраними вътреболнични инфекции (защото някои от наблюдаващите не желаят да признаят съществуването им);
- Няма и по-голяма химически обработвана площ с цел поддържане на хигиена, която да не уврежда здравето на работещите в тази среда;
- Непристойно поведение на определен кръг пациенти, които считат, че докторите винаги са им длъжни за всичко (решили да отидат днес и то без записан предварителен час), за което са отишли при тях – за изследвания, документи, консултации, прегледи, лечение и т.н. Тук не включвам спешните и наистина болни пациенти;
- Вече почти всеки пациент поучава здравните работници как и с какво да ги лекуват, защото чули и знаят еди какво си … и т.н.
Трудът на здравните работници не е дооценен, както и не е включен в нито една категория за полагане на (освен някои специалности като работещите с рентген и др. увреждащи апарати)
Най-опасните професии (според официалните данни) на света – 29.05.2018 г. са : Дървосекач; Полицай; Шофьор на тир; Подводен заварчик; Миньор; Търсач на мини; Пожарникар; Работник на нефтена сонда; Буш-пилот; Производител на микрочипове; Рибар.
Нямам нищо напротив гореизложените професии, но:
- всеки от тях си знае работното време;
- на почти всички то е фиксирано в дневните часове;
- почти никой от тях не носи отговорност за чуждия човешки живот с малки изключения;
- почти никой от тях не е изложен на работа в силно инфектирана среда и не е подложен на силен психически тормоз;
- почти никой от тях не работи с такъв обем информация, както здравните кадри;
- абсолютно никой от тях не „ремонтира“ най-съвършения към момента компютър на Земята, който носи 60-120 секстибайта информация, за разлика от здравните кадри.

Лично според мен (който нямам никакви претенции за това), почти всички здравни професии следва да се причислят към трудните и опасни професии!



Гласувай:
5



1. morskipesni - Точно така.
22.03.2019 11:43
В напредналите страни това се знае и затова здравните кадри са в топ 10 на най-платените професии. В Германия заплащането на сестрата достига 4000 Евро, а лекарите с толкова започват след завършване. Булгаристан е пример за абсурдна държава от дебилски тип.
цитирай
2. kolevdobri - Поздравления за статията.
27.03.2019 09:07
Приятел, знаеш моето мнение по въпроса. ЗДРАВНАТА РЕФОРМА Я НАПРАВИХА ЗЪБОЛЕКАРИТЕ. МНОГО ОТ ТЯХ НЕ ИСКАТ ДА ЧУВАТ ДА РАБОТЯТ С КАСАТА. АКО ИСКАШ ЗЪБИ, ПЛАЩАЙ СИ. ГРУБО Е, НО ТОВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА. С ОСТАНАЛАТА МЕДИЦИНА Е СЪЩОТО. АКО ИСКАШ ДА НЕ ВЛИЗАШ В ТЕЗИ ЗАВЕДЕНИЯ, ГРИЖИ СЕ ДОБРЕ ЗА СЕБЕ СИ И ИМАЙ ПО-МАЛКО КОНТАКТИ С БЕЛИТЕ ПРЕСТИЛКИ. Тук статията засяга преди всичко алопатичната медицина. Като изключим хирургията, анестезията и рехабилитацията след хирургична намеса, всичко друго е бошлаф работа. Да не забравя - 70 % от смъртните случаи се дължат на проблеми със сърцето, мозъка и кръвоносната система. Голяма част от тези проблеми, пациентите си ги създават сами. Хората са така настроени, че искат да ядат и пият като за световно, да не се грижат за здравето, а след това искат качествено обслужване, като закъсат. И не са готови да плащат за това, а искат обществото да плаща. Така няма да стане. Процесът е двустранен. Пациент носи основната вина за състоянието си.
цитирай
3. kolevdobri - И още...
27.03.2019 09:10
Всички знаем, че има кармични зависимости, които всеки носи със себе си и които при определени ситуации се проявяват. Точно как става, само можем да предполагаме. Тези кармични зависимости могат да се избегнат в определена степен, при определено познание и терапии. Но хората си нямат хабер от това. На повечето от нас, не им се чете, не си задават въпроси, не търсят отговори. Те не си почистват пред дома и не си плащат разходите за общите части, ние искаме да имат здравна култура, че и да знаят какво е кармичен процес, как действа и дали може да се спре, промени или нещо друго. Хората си търсят оправдание, да са пасивни и прости. "Така е писано" - това е термин, който оправдава всичките глупости, които вършим.
цитирай
4. kolevdobri - Алопатията...
27.03.2019 09:14
...е добра, когато трябва нещо да се намести, гипсира или оперира. Когато аортата е задръстена с плака, няма време за китайска медицина, аюрведа или виетнамска традиционна медицина. Тук е нужда "пожарна команда". Това е алопатичната медицина - идва линейката, ако е дошла навреме, взема пациента и го кара в болницата. Там ако има съответната апаратура се установява, къде има задръстване, съсирек и т.н., интервенира се, слага се стенд или се отива към операция на сърцето или някой коронарен съд и т.н. Извън тези интервенции обаче, алопатите са като изгубени - изписват отрови, които ни изпращат да купуваме от аптеките, тровим се като за световно и сме болни през целия живот, ако изобщо има живот.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 352403
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031