Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2019 11:47 - Отново на здравна тематика!
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 349 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Установих, че много хора не знаят и не са наясно какво е водното съдържание в човешкото тяло. Много българи, включително и не-малка част от здравните кадри не подозират и не знаят за възможностите на водата при осигуряване на нашето здраве.

Затова започвам публикации на темата „Водата в организма ни“.

Който има малко свободно време нека прочете книгата: „Тялото жадува за вода“ (Книга, която променя досегашните ни понятия) от  Д-р Ферейдун Батманжелидж, САЩ.

Но преди това малко отклонение: Извинявам се за отсъствието ми за определен период от време и за липсата на публикации, повечето от които ще са на здравна тематика.

В ранните етапи на развитие на медицината, т.е. преди хилядолетия, са се приели като основополагащи следните постулати:

1.     "Да не вреди";

2.     "Необходимо е да се лекува пациента, а не болестта";

3.     "По-лесно е да се предотврати, отколкото да се лекува“;

4.     "Бъдещето принадлежи на превантивна медицина" и др.

Някои хора твърдят, че традиционната медицина поради административните тежести към момента е абдикирала от тях.

Въпреки, че е абсолютно доказано, все още е трудно училите, преподаващи и прилагащи съвременната традиционна медицина да разберат и приемат, че човешкото тяло има и в основата му е електромагнитното информационно поле. Те не желаят да признаят доказалите се в практиката и годините, че електромагнитните колебания стимулират, контролират, управляват всички жизнени процеси в организма на човека …

Към настоящия момент, т.е. в първата четвърт на 21 век, само едно цялостно и системно проучване на различните успешни медицински школи (практики) и интегрирането им в единна концепция ще позволят да се изработи правилния мироглед в областта на медицинското познание. Това би довело до по-адекватна стратегическа позиция и разработване на правилни тактики за лечение, позволяващи да се измени и статистическата картина на заболеваемостта като цяло. 

"Грижата за здравето е най-доброто лекарство!"

Това означава всеки от нас да се грижи за собственото и на близките си здраве и най-вече да знае как и с какво би следвало да го поддържа.

Преди около два месеца пуснах няколко публикации на тема : „От какво се състои човешкото тяло?“, „От какво се състои заобокалящия ни свят?“, както и няколко относно стволовите и другите клетки в организмите. Оказа се, че интереса към тях е много малък, докато за някои на политически и отвлечени теми биваха многократно повече четени. От там си вадя заключението, че или аз не съм в час с това, което публикувам или българските граждани са по-наясно от мен по всичките тези въпроси.

Останах изненадан на отговорите на „Olivie“, като едва ли не онемях от съжденията му относно „Хомеопатията“ – препарати от „смлени билки“ … същия колега се лекувал само себе си с биорезонанс и прилагал върху себе си „вегатест“.

Уважаеми „Olivie“, хомеопатията и фармацевтичните компании не са мафиозки структури, а са нормални учения, структури и фирми, които имат служители с глави на раменете си! Хомеопатичните медикаменти са информационни препарати, а не са билки или отвари. Ако Ви остане малко свободно време прочетете поне аз какво съм писал в този блог.

Относно Вашето самолечение с „биорезонанс“ и „вегатест“, ми е чудно дали правите разлика и знаете какво представляват ЧБРП, ОБРП, БРП и т.н. …

В цитираните от Вас „Olivie“ в САЩ, ЕС и много други страни съм посещавал и контактувал с лекари, работещи с биорезанансна апаратура и информационни медикаменти. Затова твърдението Ви за неприлагането им е равностойно на твърдението Ви, че хомеопатичните медикаменти са „смлени билки“ или плацебо, т.е. лично Ваше виждане неподкрепено от абсолютно никакви научни доказателства.

 Почти никой не информира подрастващите ученици, студенти от какво се състои човешкото тяло, а и те не се интересуват от това. Повтарям, че завършилите здравни кадри не подозират, не се интересуват и не  знаят:

-         От колко клетки се състои тялото ни – 70-120 трилиона;

-         Каква информация се съдържа в ядрото на всяка клетка - 109  байта , както и много от тях не са чували за морфогенетичното поле на клетката от 1013  - 1015 байта;

-         Каква информация влиза всяка секунда в организма ни и го напуска? Как му въздейства? – около 1 ТБт ;

-         Как следва да се предпазва човека от негативните въздействия от заобикалящите го хора, машини и оборудване, химически и биологични външни агенти и др.;

-         Колко клетки умират в човек за секунда и се раждат нови – около 50 млн. при здрав организъм;

-         Каква вода да препоръчват да се консумира от човека – прясна изворна (структурирана);

-         Каква профилактика следва да прави всеки от нас и срещу какво и много други (много обемна тема, която ще разгледаме допълнително);

До скоро, никой не коментираше енергийното информационно поле на човека, освен източните древни школи.

Да разгледаме следния пример:

Колко и каква информация се съхранява в организма ни и колко от нея носи на гърба си човек? - 40-120 секстибайта. (1 секстибайт = 1024 экзабайт = 1 180 591 620 717 411 303 424 байта). 1 секстибайт – 1048576 петабайта.

Към момента в САЩ е създаден и функционира от юни 2018 година най-мощния суперкомпютър на света Summit (Връх), който е разработен от IBM и ORNL и включва в себе си 4608 сървъри, всеки от който използва 22 ядрени процесори IBM Power9. Обема на оперативната му памет достига 10 Пбайт (1015 байта). Този супер компютър  прави 200 квадрилиона изчисления в секунда.

        Сумарната дължина на кабелите на суперкомпютъра Summit възлизат на 219 км.

А електропотреблението на  суперкомпютъра  Summit би стигнало за захранването на 8 100 средностатистически жилищни сгради.

Summit заема площ от около две площадки за тенис на корт и тежи повече от един самолет. За охладителната система и оптимизиране на работата с изкуствения интелект са необходими повече от 15 000 литра вода.

С една дума най-мощния суперкомпютър  Summit в света е по-прост от всеки един от нас с около  6 291 456 пъти или 6 млн. и 300 хиляди суперкомпютри едва могат да стигнат информацията която носи на гърба си всеки от нас.
Следва продължение, но вече на темата - Вода.




Гласувай:
4



1. kolevdobri - Не човек бът желязо!
10.06.2019 11:40
След втората ракия, средностатистическият българин демонстрира висша форма на възторженост, изразяваща се във въпроса: "Ти меня познаваш ли ма ва? Понякога вместо "ва" се използва "уа". На други места вместо "меня" се ползва "мени", все едно иска ресторанско меню. След третата ракия не му пука нито за терабайтите, а свръхинформационният му мозък се е превърнал в пихтия от бъркоч, като този в цеха за кайма. Наистина гениално "съоръжение" е човешкото тяло. Мен по-скоро ме интересува, защо след като толкова много информация минава през нас, защо наоколо властва простотията, тъпотията и немотията. Дали нещо информацията е повредена или просто "матриялът" е просто една транзитна зона, подобна на героите от филма "От глупав по-глупав". Успех!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 361621
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930