Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2019 09:50 - Причини за заблудите в медицината!
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 517 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Настоящото е препечатано от книгата „Тялото жадува за вода“ (Книга, която променя досегашните понятия)

 От Д-р Ферейдун Батманжелидж, САЩ

 

Човешкото тяло се състои от 25% твърд материал (тъкани и разтворени вещества) и 75% вода — средството за разтваряне. Мозъкът се състои от 85% вода. Когато хората започнали да изучават процесите, протичащи в човешкото тяло, научните понятия и състоянието на химията като наука са били всеобщо признати, така че автоматично се приело, че знанията, получени от химията, могат да бъдат приложени и към химията на тялото.

Затова се е считало, че всички телесни функции се направляват от комбинации на разтворените вещества. Още от първите изследвания на човешкото тяло било възприето мнението, че водата изпълнява в тялото само функциите на разтворител, на средство за запълване на определени кухини и на транспортно средство — точно възгледите, които са резултат от химическите опити в епруветките. На средството за разтваряне не се приписвали никакви други функции.

Днешната медицина е напълно убедена в това, — и тези възгледи са възприети от доста време в една твърдо установена образователна програма — че разтворените вещества играят ролята на регулатори, а водата в човешкото тяло служи само като разтворител и транспортно средство. Човешкият организъм все още се разглежда като една огромна епруветка, пълна с различни твърди вещества и вода като химически незначителен опаковъчен материал.

Науката отдавна приема, че тъкмо разтворените вещества (субстанции, които са разтворени и се транспортират чрез кръвта и лимфата) са тези, които регулират всички дейности на тялото. Тук спада и регулацията на поемането на вода, за която се предполага, че функционира добре. Тъй като водата лесно може да се намери, се счита за невъзможно тялото да страда от липсата на нещо, което очевидно е в изобилие!

Досегашното изучаване на човешкото тяло, изхождайки от това напълно погрешно схващане, се е насочвало изцяло към идентифицирането на някакво специално вещество, което да бъде посочено като причина за някое заболяване. Затова са били провеждани тестове за всевъзможни отклонения и варианти в процесите на обмяна на веществата, без да може да бъде намерено еднозначно решение за възникването на дадено заболяване.

В съотвествие с това всяко лечение въздейства само успокояващо и като, че ли нито едно не лекува (с изключение на лечението на бактериалните инфекции с антибиотици).

Хипертонията (високото кръвно налягане) най-общо казано не се „лекува"; съответният пациент се лекува през целия си живот. Астмата не се „лекува"; болните постоянно носят в себе си инхалатора като постоянен спътник.

Язвата на стомаха не се „лекува"; противокиселинните медикаменти (антиациди) трябва винаги да са под ръка.

Алергията не се „лекува"; жертвата й остава зависима от медикаментите.

Артритът не се „лекува; той превръща болния постепенно в инвалид и т. н.

Въз основа на описаната в началото представа за значението на водата общоприето е съхненето на устата да се възприема като сигнал на тялото за нуждата му от вода. Освен това се приема, че когато това чувство за „съхнене на устата" липсва, организмът е добре снабден с вода — може би защото основното вещество — вода — се намира в достатъчно количество и е лесно достъпно. Този медицински възглед е абсурден, погрешен и заблуждаващ; именно поради него досега да не са постигнати успехи в търсенето на трайни методи за предпазване от болестите, въпреки дългогодишните и струващите скъпо изследвания.

 




Гласувай:
3



1. kolevdobri - Темата е много дълга...
17.06.2019 11:57
Преди години, баща ми, лека му пръст, ми препоръча книгата. Без да съм я чел, възразих, че балансът на всеки организъм се постига с различно количество течност. За жалост, в книгата не се прави разлика, съобразно специфичните отклонения, така добре обяснени от ведите. Просто ти казват - тялото е съставено предимно от вода, значи пий вода и ако може повече. Но тук са подводните камъни. Колко вода? Така, както човекът е цяла вселена, така и препоръките за неговото познание са цяла вселена. Срещал съм немалко количество хора в живота си, на които бих дал обратния съвет - пий по-малко течности. Човекът е вселена и не може да се сложи в калъп. В зависимост от сезона, настроенията, моментните нужди на клетките, човек може да има "нужда" от 1 литър вода на ден, та до 6 и повече. Ако някой отговори на въпроса, как и кой определя "нуждите", трябва да получи не една, а две Нобелови премии.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 352406
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031