Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2019 11:28 - Джендър-идеологията и медицината в България!
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 638 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 11.05.2019 09:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Не разбирам, защо никой от лекарите в България (лично на мен не ми е известно) не коментират този факт, че става дума за различни видове заболявания на хора:

-          С  функционално генетични;

-         С психически и други отклонения,

 от биологичната човешка норма, зададена ни от природата.

Цитирам от печата: Авторката на джендър-идеологията лесбийката Джудит Бътлър, която смята, че :

-         Няма мъже и жени!

-         Полът е фантазия!

Оставям, Вие сами да си дадете отговори на много от повдигнатите в пресата и медиите въпроси, обаче след като прочетете изложеното от мен по-долу.

В центъра на това посегателство срещу ценностния фундамент на човека стои сексуалността. Борбата за отмяната на сексуалните норми е постигнала епохална победа и епохален културен упадък на Западния свят, който ние обявихме за идол. 

Според Бътлър сексуалността определяла пола, а не самият индивид.  

Нека настоящото изложение да се счита, че е четиво за обяснение на някои факти относно популярната напоследък Джендър-идеология, която ни се налага отгоре – надолу. Това означава обикновения като мен човек да изпълнява желанията на властимащите, без да има право да вземе отношение по тези въпроси. Лично според мен, цитирайки Габриеле Куби: „Понятието джендър (родов пол) беше въведено, за да постигне това – чрез политическата борба да „разколебае”, „дестабилизира”, „деконструира” половата полярност.“  Понятието джендър (родов пол) следва да се коментира (според мен) единствено и само когато става дума за някои от следните Аномалии на пола: болести, които правят от мъжа – жена и обратно.

На въпроса: „Ще посочете ли вашия пол: Мъж или жена?“ – много от хората лесно ще отговорят на този въпрос.  

            Въпреки това, има генетични синдроми, при които човек не може да счита себе си нито за мъж или нито за жена. Сега ще се спрем на три такива аномалии на съществуващия (все още към момента) пол.

 

Синдромът на Търнър

При здрави хора, полът се определя от комбинацията на две хромозоми: X и X за момичета, X и Y за момчета. При момичетата със синдром на Търнър има само една Х-хромозома – просто няма втора хромозома на пола. Синдромът на Търнър е относително често срещано – примерно около един на 2500 новородени (СЗО).

Организмът на хората със синдром на Търнър се развива по женски тип, но гениталиите и вторичните сексуални характеристики не са съвсем същите, както е при здравите жени.

Яйчниците при момичета със синдром на Търнър работят зле или изобщо не работят. Поради това в организма липсва женския полов хормон – естроген. Ето защо, в юношеството, при момичето не се установява нормална менструация, млечните жлези не се развиват.

Предполагането за синдром на Търнър при момичетата е възможно преди началото на преходната пубертетска възраст. Синдромът има външни прояви: нисък ръст, широк гръден кош, деформация на лакътните стави, къс и дебел врат с кожни гънки, подуване на краката и ръцете, ниско разположени уши и кожна гънка, свързваща основата на черепа с раменете.

Ако се започне хормонална терапия преди предполагаемата менструация, при момичетата ще започнат да им растат гърди и да се увеличи матката – както е при здрави жени. Естрогените трябва да се приемат преди менопаузата. Също при синдрома на Търнър следва да се прилага и растежен хормон: колкото по-рано едно момиче започва да го приема, толкова повече има шансове да пораснат до повече или до средната за възрастта височина.

Хората със синдром на Търнър обикновено съхраняват интелекта си, но имат някои здравословни проблеми. Особено често имат сърдечни проблеми - от една трета до половината от момичетата имат вродени сърдечни пороци.

Среща се така също и мозаечния синдром на Търнър, когато втората Х-хромозома „изчезва” не от всички клетки на тялото, а само от някаква част от тях. В такива случаи, синдромът няма да бъде толкова ярко изразен.

Жени със синдром на Търнър могат да имат нормална продължителност на живота, ако внимателно проследяват здравето си, особено сърцето си. Те могат дори да раждат деца – с помощта на ин витро и донорска яйцеклетка.

Синдромът на Търнър, както и другите хромозомни аномалии, са основание за преждевременно прекъсване на бременността, като у нас родителите имат право да вземат това решение самостоятелно.

 

Синдромът на Клайнфелтер

При синдрома на Клайнфелтер само при момчетата, в допълнение към двете установени полови хромозоми - X и Y - има и допълнителна Х хромозома. Това е хромозомно заболяване, което се отразява на половото развитие при мъжете. Тя е доста често срещана аномалия – среща се при около всеки един на 500 новородени момче.

При момчета със синдром на Клайнфелтер, пубертетът може да започне по-късно или изобщо да не започне. При тях бавно и не толкова активно, отколкото при здравите мъже, космите им растат върху лицето и тялото им, те трудно натрупват мускулна маса, а пенисът и тестисите могат да бъдат с намалени размери. Освен това, при мъж с този синдром, гърдите по време на преходна пубертетна възраст може да започнат да растат, както при жената, което заболяване се нарича гинекомастия.

Въпреки външните прояви, мъжете често не забелязват признаците на синдром на Клайнфелтер до зряла възраст. Проблеми възникват, когато човек започне да прави секс или се опитва да зачене бебе. Хората със синдром на Клайнфелтер са намалили нивата на тестостерон – поради това те имат лошо либидо и трудности с ерекцията. И повечето от тези мъже са безплодни, защото недоразвитите тестиси не произвеждат достатъчно сперма.

На 13-годишна възраст Чарлз Дарлинг започва да показва признаци на женското тяло: гърди и широки бедра. На 18-годишна възраст е бил диагностициран със синдром на Клайнфелтер. Чарлз Дарлинг е роден с този специфичен синдром и родителите му трябвало да изберат пола. След като заявили, че искат да имат момче, семейството започнало да забелязва леки аномалии във физиката на детето. На 21 години, Чарлз прави първата операция за премахването на женските гърди от тялото си. След като продължили да растат, мъжът бил принуден да се запознае и с природата на жената и днес с гордост може да заяви, че е избрал правилния пол. Сега тя е на 42.

Можете да коригирате състоянието на тези пациенти с помощта на хормонална терапия – като се прилага основно тестостерон и др. вид терапия. Никога не е твърде късно да се започне лечението, но е по-добре то да се направите по-рано - в началото на юношеството. Тогава момчето ще се развие по същия начин като неговите връстници - космите му ще започнат да растат по лицето и тялото му, мускулите му ще станат по-силни, а пенисът му ще се увеличи. Приемането на тестостерон е за предпочитане за цял живот.

Хирургията също може да помогне – мъжете със синдрома на Клайнфелтер могат да се подложат на пластична хирургия за намаляване на гърдите и придаване на нормалния външен вид на мъжа.

 

Синдром на нечувствителност към андрогени (Синдром на Морис)

Това е доста рядка аномалия - тя се среща в около един на 10 000–20 000 новородени. Хората, родени с този синдром, са генетично мъжки - имат Y хромозома, която определя мъжкия пол. Но те израстат по-често като момичета.

Факт е, че при такъв синдром човешкото тяло е нечувствително към андрогените – мъжките полови хормони, а именно тестостерона. В резултат на това гениталиите се развиват в женски тип. Такива хора могат да развият вагина, срамни устни, но нямат матка или яйчници. Вместо това, те имат неотпуснати тестиси, които се "крият" в коремната кухина.

Мутантният ген, който води до развитието на синдрома, се намира на Х-хромозомата и се предава на детето от майката. Синдромът не заплашва жената, носеща гена, но синовете й могат да пораснат като дъщери.

Синдромът на андрогенна нечувствителност е от два вида - пълен и частичен. С пълна нечувствителност, тялото не реагира изобщо на тестостерон, така че гениталиите се развиват напълно женски. Родителите отглеждат детето като момиче, а синдромът се открива впоследствие само в пубертетната възраст, когато у подрастващия не започва менструация.

С частична нечувствителност тестостеронът може да повлияе на развитието на тялото, така че гениталиите се получават „междинни“ между мъжки и женски. Детето може да има вагина или недостатъчно развит пенис. В този случай самите родители могат да избират пола на детето и да го отглеждат като момче или момиче. А хирургичната операция и хормоналното лечение ще помогнат за привеждане на гениталиите в съответствие с избрания от родителите пол.

Обикновено хората със синдром на андрогенна нечувствителност приемат пола, който родителите предпочитат. Жените с пълна нечувствителност към тестостерон са почти винаги готови да бъдат жени - въпреки Y хромозомата. Но хората с частична нечувствителност към андрогените могат да изпитат полова дисфория - т.е. те могат да се чувстват като лице на противоположния пол. В този случай можем да говорим за промяна на пола.

Като цяло, синдромът на андрогенна нечувствителност не засяга здравето и позволява на организма да води нормален живот. Въпреки това, най-вероятно, човек с този синдром ще трябва да вземе половите хормони – мъжки или женски, в зависимост от избрания пол. Единственото сериозно ограничение е, че хората с този синдром най-често не могат да имат деца.

Заключение:

1.     Не е правилно да се върви срещу природата, която е създала човек, като е определила в него какви са функциите на жената и мъжа при създаването на поколение.

2.     Не следва чрез власт и принуда да се налагат на образованите и нормални хора да приемат и се съобразяват с мнението на физически и генетично увредени лица, с което да се определя и влияе на бъдещето им.

3.     Който е избрал да живее собствен живот, различен от този на околните – да е жив и здрав, но да създава и отглежда увредени физически и психически индивиди, категорично не съм съгласен.

4.      Не желая в България да се множат, растат и живеят деца с отклонения от природните норми и ценности.

Уточнение:

1.     Родителите на малките дечица да внимават:

-          каква вода дават за пиене на наследниците си, защото съдържащата се в някои пласмасови бутилки вода има в себе си Бисфенол А до Бисфенол-Е , които заместват в женския организъм естрогена, а от там може да последва написаното по-горе;

-          какви миещи и перилни препарати, пасти за зъби и др. използват, като внимават за съдържащият се в тях триклозан;

2.     Прочетете внимателно публикациите ми в блога на тази тема, естествено ако имате желание и време за това :

а) Генетиката предполага, а епигенетиката разполага!!! - Част първа и Част втора от 10.02.2019 г.;

б) Всичко е информация! – Част 1-7 от 09.03.2019 г. и др.

       3. Именно поради тези изброени по-горе 3 (три) вида генетични аномалии е желателно, младите родители преди да започнат да правят деца, да си направят предварително тестове за съвместимост между партньорите и прочистване на организмите си за около 30-45 дни под наблюдението на лекар. Едва тогава следва да престъпят към създаване на поколението, което желаят. Това се налага основно поради факта, че почти няма младеж, който да не е ползвал някакви стимулиращи напитки или други средства, които водят до увреждане генетичния му материал.

Оставям родителите и пълнолетните им деца, сами да преценят горното и вземат правилното за тях решение.

 




Гласувай:
3



1. emelika - Много коректен въпрос
10.05.2019 21:49
Защо медицината ,воглаве със съответното Министерство не вземат отношение? Дали от страх или лакейщина? Навярно и двете.
цитирай
2. mastino - Какво става в Китай по този въпрос?
03.09.2021 07:24
Пекин забрани женствени мъже по телевизията и спусна завесите пред знаменитостите.
Телевизиите (в Китай) трябва да избягват изпълнителите, които "нарушават обществения ред" или са "загубили морала" си. Забраняват се програми, отразяващи живота на децата на знаменитости.
В събота платформата за микроблогове "Вейбо" спря хиляди акаунти на фен клубове и светски новини.
https://life.dir/lyubopitno/pekin-zabrani-zhenstveni-mazhe-po-televiziyata-i-spusna-zavesite-pred-znamenitostite
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 362881
Постинги: 195
Коментари: 585
Гласове: 271
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930