Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2020 20:33 - Какво поколение идва след нас … ?
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 731 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Тези дни няколко души станаха свидетели на следната случка в една от централните аптеки на Бургас:

Момиченце на около шест годинки повтаряше като стара изтъркана грамофонна плоча: „Нашто джипи е пача! Нашто джипи е пача! …“

Една от аптекарките учтиво го попита дали осъзнава какво казва и не следва така да се говори за лекарите. На което майка му (кокетна всезнаеща дама на около 27-28 год.) повтори: „Ами да, нашето джипи, наистина е пача! … “

Аптекарката тогава я запита: „Госпожо, не считате ли, че лекарката знае поне малко повече от Вас, защото е учила поне шест години за да стане лекарка?“

Отговора на мамчето бе: „Абе, кво знаеш ти ма, и тя като теб нищо не разбира! Аз съм наясно с нещата.“ (Явно самолечителка от Интернет).

Всички и аптекарки, и посетители стояха смаяни и „очаровани“ от екстравагантното всезнаещо момиче (с веселата й рожба), която знае как „правилно“ да образова и обучава бъдещото наше поколение на уважение и зачитане лекарите в България.  

Оставям коментарите и заключенията на Вас, защото нямам думи, как майка на разбиращо и голямо дете може да го „обучава и образова“ по този начин.

Чудно ми е само как би реагирал бащата на това малко момиченце и майка му в този случай? … 




Гласувай:
5



1. morskipesni - Българите (оциганената пасмина, злоупотребяваща с това име) не заслужават нито един медик
19.06.2020 08:55
Ако още има останали такива- Европа ще ги поеме ВСИЧКИТЕ, да не си губят времето в най-смрадливата (и неблагодарна) дупка. Хайде, старото поколение е изгоряло- но професионалистите на 30-35 не бива да губят нито миг!
цитирай
2. kolevdobri - Защо ми се струва...
21.06.2020 17:35
morskipesni написа:
Ако още има останали такива- Европа ще ги поеме ВСИЧКИТЕ, да не си губят времето в най-смрадливата (и неблагодарна) дупка. Хайде, старото поколение е изгоряло- но професионалистите на 30-35 не бива да губят нито миг!

...че сте прав!
цитирай
3. kolevdobri - Може наистина да е пача.
21.06.2020 17:43
Като мнозинството от тях. Нека да не забравяме, че повечето от докторите или сами са хванали или някой друг ги е натикал да вървят по грешния път, че и нас натам бутат. По-добре е нищо да не знае човек, отколкото за знае неправилният начин. Казал го е Айнщайн. Ако има нещо притеснително според мен, това е начинът на изразяване. Все пак е по-добре да каже за доктора, че е пача, отколкото например "Да ти го начукам". Нека да не се правим по-светци и от папата. Официалната медицина заслужава похвала за всички случаи на интервенция при увреждане от физически контакт - счупвания, разкъсвания, следствие на удари, порязвания и т.н., ТОЕСТ, КОГАТО СЕ ЛЕКУВА ИЛИ СЕ СПАСЯВА ЖИВОТ ЧРЕЗ ОПЕРАЦИЯ - ЧРЕЗ НОЖА. НО ПРИ ВСИЧКИ ДРУГИ СЛУЧАИ, ТЯ ХАБЕР СИ НЯМА ПОНЯТИЯ КАКВО ДА ПРАВИ И БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕЯ, МИЛИОНИ ХОРА ПО СВЕТА УМИРАТ ОТ ЛЕКАРСКИ ГРЕШКИ. Мой приятел остана сакат цял живот заради такава грешка. Детето ми за малко да осакатее заради многознаещите професори по ортопедия от Горна Баня. Какви ли не докторски простотии аз самият съм преживял. Завайлиите една ангина не могат да излекуват, едно възпаление на сливиците или белия дроб, тогава какво очакваме от тях. Ако докторите бяха на мястото си, аз щях да съм първия, който бих зашлевил шамар и на детето и на майката. Те може да са боклуци или дропли, както искате им кажете, но вероятността да са казали ИСТИНАТА е много голяма.
цитирай
4. kolevdobri - Въпросът е философски.
21.06.2020 17:52
Какво променяме съответния доктор, за който казваме, че е пача, АКО ТОЙ ИЛИ ТЯ, НАИСТИНА СА ПАЧИ? Променяме ли тъпака, като навсякъде казваме, че еди кой си е тъпак? Правим ли го по-добър професионалист? Но ако тази докторка изписва аналгин за болка в главата или сменя десет пъти хапчетата за кръвно, докато "улучи" "правилните" хапчета, аз за нея ще кажа, че не само че е пача, но е СУПЕР ПАЧА. А ако не "потегли" да размърда мозъка си и да намери по-ефективен начин да помогне на хората, отколкото да изписва препарати от аптеката, ще кажа, че е АДСКИ ТЪПА ПАЧА, КОЯТО ЗАСЛУЖАВА САМО ПРЕЗРЕНИЕ, ИМЕННО ЗАЩОТО СИ Е ИЗГУБИЛА 5 ГОДИНИ ДА УЧИ МЕДИЦИНА И СЛЕД ТОВА ОЩЕ ГОДИНИ, ЧЕ ДА КАРА НЯКАКВА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ. ПО-ДОБРЕ Е ДА САДИ ДОМАТИ НА СЕЛО. ТАКА ЩЕ ИМА ПО-ГОЛЯМА ПОЛЗА ОТ НЕЯ ЗА ОБЩЕСТВОТО. НЕ СТИГА ДРУГОТО, АМИ Е УЧИЛА И ЗА СМЕТКА НА НАШИТЕ ПАРИ - ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, КОИТО СЛЕД ТОВА С ЛЕКА РЪКА ТРОВИ С ХИМИЯ. Бесен съм и то си ми личи, защото мразя глупаците и тъпаците, особено онези, учените и правещите се на многознайковци, с които не може да се разговаря. ДОКТОРИТЕ ТРЯБВА ДА СТРАДАТ, ЗА ДА ЗНАЯТ. ТОВА Е ИНСТИТУТЪТ, КОЙТО ТРЯБВА ВСИЧКИ ДА ЗАВЪРШАТ - ИНСТИТУТЪТ НА СТРАДАНИЕТО. ТОГАВА МОЖЕ И ДА ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА В ГЛАВАТА. Медицината е неразвита в България, защото няма конкуренция. Властта не дава някой да си вдигне главата. Ако я нямаше коронавирусната криза, дали щяхте да разберете, че основен проблем в болниците е ВЪТРЕШНО-БОЛНИЧНАТА ИНФЕКЦИЯ, наред с грешните диагнози, неправилното лечение. Нали знаете приказката: Пациентът оцелял, въпреки усилията на докторите. Това няма как някой да я измисли, без да има основание.
цитирай
5. krumbelosvet - Частен случай, макар и масов
27.06.2020 11:16
Частен случай, макар и масов, защото В НИКОЯ ОБЛАСТ НЕ ОСТАНА н а ш, б ъ л г а р с к и авторитет.
Ще каже ли някой КОГА ЗАПОЧНА ТОВА? Преди 1;2;3;.... или 30 години?
А мнението на Колевдобри отразява ИМЕННО опростачаването през последните 30 години.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 351893
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031