Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2020 11:04 - Какво не знаят пациентите по света?
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 963 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 09.11.2020 07:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Абсолютно доказано и установено е, че „материята съществува основно в два вида: вещева форма (маса при покой) и полева (импулсна) форма“. Това не подлежи на съмнение и коментар.

Пациентите по света, включително и огромна част от лекуващите продължават да не се съобразяват с основния постулат във физиката относно формите на материята.

Но, много от хората не знаят, защото не се преподава и не се изучава от какво се състои нашето тяло и заобикалящия ни свят.

На това основание всеки предмет, живо същество – включително човешкият организъм (клетки, органи, тъкани и др.) освен вещева структура има и полева – импулсна или информационна структура.

            Всяка вещ си взаимодейства и оказва влияние върху всяка друга съставна на заобикалящия ни свят. В цялата ни образователна система не се изучават съставните на заобикалящия ни свят.

От какво се състои заобикалящия ни свят:

1.     Материя* - За образованите хора и физиците е факт и чрез доказателства е установено, че „материята съществува поне в два основни вида: вещева форма (маса при покой) и полева (импулсна) форма“.

-         Материя е всичко, което има маса, обем, спин и заема място. Според Международно бюро за мерки и теглилки – материя е количеството субстанция, която е пропорционална на броя на изграждащите я частици, били те атоми, молекули, йони или други. Научно определение – това от което са съставени атомите и молекулите. Обикновената материя е всичко, съставено от елементарни фермиони, т.е. кварки и лептони. Бозоните (с маса в покой нула) определят полетата, което не се счита за обикновена материя.

-         Думата вещество трябва да се разбира условно, защото различията между веществената и полева форма на материята са размити и в един момент престават да съществуват. За съжаление този факт въобще не се приема, признава и разглежда от медицинска гледна точка.

-         Материята може да се определи и като субстанцията, от която са съставени атомите и молекулите. Много от хората не осъзнават и не знаят, защото не се преподава (училища, университети и др.), а и не се изучава от какво се състои нашето тяло и заобикалящия ни свят.

 

Накратко (според нас – НПО „ИНФОЗДРАВЕ“), заобикалящият ни свят се състои основно от следните съставни:

2.    Първите пет съставни са агрегатните състояния (Петте фундаментални състояния) на веществата, т.е. това, което виждаме:

-        Твърдо.  Твърдите вещества са изградени от молекули, атоми и йони, между които действат много големи междумолекулни сили на привличане, които не позволяват на частиците да променят спонтанно взаимното си положение. Заради това твърдите вещества имат постоянни форма, обем и плътност. Ако частиците им са подредени то твърдите вещества са кристални, а иначе – аморфни.

-        Течно.  Течностите са изградени от молекули, между които се образуват междумолекулни връзки (например водородни като при водата) и сили на взаимодействие, но те са слаби. Поради тази причина течностите имат постоянен обем, плътност, трудно свиваеми са и не се разширяват спонтанно, но нямат собствена форма и заемат тази на съда, в който се намират. Следователно при течно агрегатно състояние, веществата нямат постоянна форма, но притежават постоянен обем.

-         Газообразно. Газовете са изградени от молекули и атоми, които се намират на големи разстояния едни от други. Поради тази причина между тях не възникват междумолекулни връзки и сили на привличане, а се движат хаотично и свободно. Липсата на междумолекулни връзки е причината газовете да нямат постоянна форма. Голямото разстояние между частиците им, определя голямата им свиваемост и способността им да се разширяват спонтанно ако се поставят от малък съд в съд с по-голям обем. При газообразно агрегатно състояние, веществата нямат постоянен обем или форма.

-         Плазмено. Плазмата представлява частично или напълно йонизирани газове. Смята се, че е най-разпространеното агрегатно състояние във Вселената, защото дори и звездите са съставени от нея. Получава се при висока температура или при йонизиращи лъчения. Свойствата, които притежава са доста различни от останалите три агрегатни състояния.

-         Бозе-Айнщайнова кондензация. Бозе-Айнщайнова кондензация е специфично агрегатно състояние на веществата, което е представено главно от бозони при свръх ниски температури. Явява се кондензирано състояние на Бозе газа – газ, състоящ се от бозони и подчиняващ се на квантово механични въздействия.

       Тези пет агрегатни състояния се наблюдават навсякъде около нас в ежедневието ни.  Веществата могат да преминават от едно агрегатно състояние в друго, като това се съпровожда със скокообразно изменение на свободната енергия, плътността, ентропията и други основни физически характеристики.

3.     Това, което не виждаме от заобикалящия ни свят, но го има – физическият вакуум, информацията, разумът*:

       Шестата основна съставна е Физическия вакуум и означава напълно лишено от вещество пространство. Никой не се съмнява в съществуването му.

       Седмата основна съставна е Информацията. Джон Арчибал Уилър (1911–2008г.), един от най-големите физици на съвременния свят казва: „В началния период от живота ми във физиката бях запленен от идеята, че „всичко на света е частици“. През втория период, от началото на 1950-те години, започнах да се придържам към възгледа за света като състоящ се от полета. Е, сега (1990-те) аз съм убеден "всичко – това е информация" ... (Wheeler J.A., 1998, «Geons, Black Holes & Quantum Foam: A Life in Physics». W.W. Norton & Company). Това символизира, че всеки предмет и събитие във физическия свят има за основа – като в болшинството от случаите се основава на нематериален източник и обяснение; накратко, че всички физически явления са основно информационно-теоретични ... (John A. Wheeler, 1990, «Information, physics, quantum: The search for links» in W. Zurek (ed.) «Complexity, Entropy, and the Physics of Information». Addison-Wesley.) Основателят на кибернетиката, Норберт Винер, говори за информация по следния начин: "Информацията не е материя и не енергия, информацията е информация." Ясно е, че той смята информацията за една от най-фундаменталните основи на света. Той уточнява:  „Информация това е означение на съдържанието, получено от външния свят в процеса на нашето приспособяване към него, на приспособяване към него на нашите сетива. Процесът на получаването и използването на информацията е процес на нашето приспособяване към случайностите на външната среда и на нашата жизнена дейност в тази среда.“

       Осмата съставна е Висшия или Вселенския разум. „Форма на интелигентен разум" стои зад сътворението на Вселената. Това каза геният на нашето съвремие, английският физик Стивън Хокинг (1942-2018 г.), по време на своя лекция пред University of Cambridge, като уточнява: „ВЪВ ВСЕЛЕНАТА СЪЩЕСТВУВА ВИСШ РАЗУМ!“

4.     Взаимодействия на материята* – Всичко което става в Природата може да се обясни с 4-те типа взаимодействия между елементарните частици – силно ядрено взаимодействие, слабо ядрено взимодействие, електромагнитно и гравитационно взаимодействие. Всичко, което се случва във Вселената е взаимодействието на тези четири основни сили с материята – от делението на атома до зараждането на нови звезди. Проф. Нажип Х. Валитов бе първият, който научно доказа и математически изчисли (1993-1998 г.), че скоростта на взаимодействието между гравитационното поле и електромагнитното поле е равна на скоростта на светлината на степен 900 млн. или – 299792,458900000000 км/сек и е практически безгранична. Това му е дало основание да твърди, че във Вселената съществува една единствена висша сила! В края на краищата, всъщност той твърди: – „Всичко е свързано във всичко!“. „Мисълта е материална и тя може мигновено да се засече от която и да е точка на Вселената.“ От горното следва, че всяка мисъл, действие … информация стига до която и да е точка на Вселената почти мигновено, та дори и до всяка клетка в организма ни. По инициатива на Ватикана изчисленията и твърденията му са възложени за проучване и впоследствие потвърдени от всички водещите световни институти и университети, като и до днес те не са опровергани или отхвърлени. За съжаление това не се изучава, ползва и прилага никъде, поне не и в България, като не се коментира дори и в научните среди, та дори и в БАН. Нажип Валитов беше първият в света, който откри феномена на обратната осмоза, върху който днес се основава пречистването на питейната вода.  Той и семейството му имат регистрирани над 800 публикации и 120 патента в САЩ, Русия, Азия и Европа.    

 

Всяка материална съставка - клетка, тъкан, органи или система е електромагнитен осцилатор и излъчва на определена честота. Движението на мускулите ни създава електромагнитен поток, ритъма на сърцето и дишането, емоциите, мислите – всичко това създава енергия (информация), която се излъчва и се разпространява в пространството около нас. Така също тази информация се „попива“ във всичко покрай нас, независимо дали са организми или предмети, както и обратно – ние приемаме независимо дали искаме или не излъчваната от хора, животни, растения, предмети и всичко покрай нас, която може да ни помогне, но и да ни увреди. Примери: колкото искате – като се започне от индийската Аюрведа, китайската древна медицина и се стигне до днес. Всеки от нас при среща с добронамерени (майка, баща, роднини и др.) към него хора се чувства добре, а в друг случай усеща тежест (неразположение и др.) при среща с неприятни нему личности, животни, предмети и т.н. …   

По-подробно на сайта на Национална пациентска организация "ИНФОЗДРАВЕ" - https://www.info-health.org/ - в раздела "Статии".




Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 362289
Постинги: 195
Коментари: 585
Гласове: 271
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930