Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2020 16:24 - Природно всеки един от нас е програмиран да бъде здрав – още от зачеването ни!
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 1154 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

„Природните сили в нас са истинските лечители на болестта”

Хипократ

Много от нас забравиха, не признават и не се съобразяват с тази мисъл на Хипократ, а някои дори са стартирали професионалната си реализация с неговата клетва на уста.

Здравето на всеки е активно състояние, а не е просто отсъствие на болест.

 Организмът ни има седем вградени защитни системи за опазване и поддържане на здравето ни: защита на генома, регенерация, ангиогенеза, микробиома, имунитета, първичната съдова система и интелекта, който все още е неопознат и недостижим за нас. Тези седем, известни ни към момента, системи са отговорни за поддържането на нашето здраве и устояването на заплахите:

-         с които се сблъскваме всеки ден като част от обикновения живот;

-         като благодарение на тях и оздравяваме, т.е. те усъвършенстват и обучават организма ни – да се справя с всякакви проблеми и самостоятелно да си ги разрешава;

-         когато атакуващата ни болест нанесе щети на нашето тяло. Като си изясните как тези системи отбраняват нашето тяло с цел да продължи съществуването на този организъм;

-         като активират вътрешните си сили за да произведат необходимите за организма ни ендогенни, биологично активни вещества за да се справят с проблема, който ни атакува;

-         за да живеем по-дълго, да бъдем по-здрави и активни, както за себе си, така и за околните.

Всяка от нашите системи за защита на здравето ни има забележителна история с доказани научни изследвания и открития. Една може би голяма част, остават само като резултати и факти, които нямат все още научни обяснения, защото явно не сме достигнали това ниво на знания, което ни е необходимо за да ги обясним и използваме.  Всяка от тези наши защитни отбранителни системи се подкрепя от отлично синхронизиран и сработен отбор от съратници – органи, клетки, протеини и много други. Всяка една от тях е част от общото за предотвратяване не на една, а на няколко болести. Целият ни организъм в едно с всичките седем системи работят в синхрон, за да ни поддържат в перфектно здраве от времето, когато сте били в утробата на майка си, до последния си дъх.

В следващите публикации ще се опитаме да бъдем полезни за вас, като Ви запознаем с характеристиките и ползите от тези седем образователни, защитни и отбранителни системи в организма ни.

Убедени сме, че тази информация може би ще представлява някакъв интерес лично за вас и вашите близки, защото почти не се преподава и изучава в момента по образователните ни програми, а  според нас е необходимо.




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. oia - Всичките защитни системи имат един ...
29.11.2020 16:55
Всичките защитни системи имат един команден център. Интелекта не е защитна система. Той е информационна система. Интересно ми е да кажете, кой е командния център на тези системи, а и той има и точно определено място в човешкото тяло. Човешкото тяло е една самовъзстановяваща се машина.
Разрушението на тази машина идва от едно и също място, и като всяка такава тя си има и слабите места, което означава, че всеки индивид има слаба точка, която при неритмична работа започва да излиза от общия ритъм.
цитирай
2. radostinalassa - Команден център разбира се са жлезите с вътрешна секреция в мозъка.
29.11.2020 17:24
В миналото децата, които са оцелявали са били програмирани да са здрави. Днес далеч не е така.
цитирай
3. panazea - Възможностите на нашия организъм !
29.11.2020 18:47
Ще чета с удоволствие! Ще бъде полезно четиво !
Панацея
цитирай
4. lexparsy -    Поздравления за постинга и за ...
29.11.2020 19:03
   Поздравления за постинга и за начина на мислене от който медицината има крещяща и наложителна нужда!
   Въпреки че не съм лекар, само от обща култура моето мнение съвпада и многократно съм го споделял. затова ще очаквам с интерес новите ти публикации с професионално отношение към науката лечителство... :-)
   Лекс
цитирай
5. kolevdobri - Всичко е в нас.
01.12.2020 15:27
И ние сме във всичко. Ако всички, които правим бизнес го правехме като докторите, всичко щеше да е съсипия и нелогичност. По-пошла система от системата на здравепогазването няма. Ама това е монополът и социализмът. Другата крайност пък е САЩ. 17% от БВП отива уж за здраве, а едни кубинци живеят повече от американците, въпреки бедността си, а може би и точно заради това. Медицина не се прави с много пари. Тя се прави с много ум, добра политика и участие на цялото население за подобряване на здравето. Сега сме зрители, а не участници. Колкото повече пари се вкарват в медицинската система, толкова по-скапана, по-неефективна и по-гадна става тя. Основата е в социалистическият начин на мислене, вкаран от манипулаторите в нашите глави, а това е идеята, че можеш да ядеш, каквото и когато си поискаш, можеш да се напиваш с алкохол, да пушиш цигари, да се друсаш, да не се грижиш за здравето си, а когато закъсаш, ти обещават да се погрижат за тебе. Е, видяхме как се погрижиха. Приказката за неволята. Ако не станем отново личности и не вземем живота си в свои ръце, нищо няма да се оправи към по-добро. По-лошо ще стане. Ние сме зрители, а не участници в живота. Ние сме донорите, които плащат на онези нещастници горе, да осъществяват мечтите си, за сметка на нашите мечти.
цитирай
6. radostinalassa - Когато човек се разболее и види какво му предлага...
04.12.2020 22:14
медицината , ако има акъл се насочва към натуропатията. В нета има достатъчно материал за мислещите хора. Те никога не биха се ваксинирали, особено при положение, че повечето хора вече са се срещали с Ковид. Ваксината за тях ще бъде само вредна. И да нямат антитела хората имат имунни клетки, които ще разпознаят пак вируса.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 351875
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031