Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2021 18:45 - Кой реално има имунитет срещу SARS-CoV-2 и как може да се установи това?
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 608 Коментари: 7 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ваксините дават ли гаранция за траен дългосрочен имунитет срещу SARS-CoV-2?

Който отговори на този въпрос следва да стане лауреат на Нобелова награда.

Самите фирми-производителки не дават отговор на този въпрос, защото предлаганите от тях ваксини не са преминали този тест в нарушение на разпоредбите за клинични изпитвания.

Много учени коментират, че ваксините ще дадат временен, а не траен дългосрочен имунитет.  Някои пациенти по света се карат да се разписват на уведомление, че една от прилаганата в момента ваксина не гарантира дългосрочен, а само краткосрочен имунитет от два месеца, който е валиден и се признава при издаване на документ за пътуващите зад граница на пациенти. Този факт не е коментар и оставяме Вие сами да си дадете отговор на гореизложеното.

Каква е целта на прилаганите в момента ваксини – създаване на клетъчен и хуморален имунитет?

Кои са показателите на клетъчния имунитет?

-         имунофенотипизиране на лимфоцитни популации;

-         определяне на Treg клетки;

-         определяне на CD34 стволови клетки;

-         функционални клетъчни тестове – за клетъчна активност и пролиферация.

Кои са показателите на хуморалния имунитет:

-         Серумни имуноглобулини;

-         фракции на комплемента;

-         автоантитела.

За предпочитане е да се изследва Т-клетъчния имунитет.

Разработваните към момента ваксини са насочени към създаване на имунитет в пациентите. Някои от производителите твърдят, че са постигнали дори и над 95% ефективност.

Хора, който поддържат в лична норма седемте си защитни отбранителни системи (защита на генома, регенерация, ангиогенеза, микробиома, имунитета, първичната съдова система и интелекта, който все още е неопознат и недостижим за нас) нямат нужда от каквато и да е външна интервенция за да успеят да се преборят с коронавируса SARS-CoV-2, както и с който и да е друг вирус, бактерия, друг микроорганизъм и т.н. … Организмите на тези хора се справят сами с каквото и да е външно въздействие. На тези пациенти не им е нужна каквато и да е ваксина, медикамент за да се справи организма им с какъвто и да е патоген.

Разработваните към момента ваксини са насочени към определена част от SARS-CoV-2, или по-точно т.н. Спайк протеин. Всеки нов щам или мутация на този вирус се различава от останалите по особените промени не само в структурата на самия коронавирус, но и в този специален протеин, които правят вируса все по-лесно разпространим. Този прословут спайк протеин е възприет от почти всички учени, като стои в основата на много от създадените към момента ваксини.

Вирусите се нуждаят от клетки-приемници, за да оцелеят и да се размножават, използвайки биохимията на клетките – гостоприемници. SARS-CoV-2 ги атакува чрез специфични гликопротеини (спайк протеина) с цел да изгради нови вирусни частици, т.е. да се репликира и в други клетки. За да проникнат в клетката, вирусите използват специфични гликопротеини. Още на 06.01.2020 г. , когато бе разчетен и публикуван генома на SARS-CoV-2 бе установено, че той е изграден от 1273 аминокиселини.

И двете доставени към момента в България ваксини, съдържат информационна РНК и целта им е насочена към инструктиране на човешката имунна система да произвежда собствена версия на шиповия протеин. Впоследствие след това в клетките на организма ни се цели да започне процес на производство на Т-клетки и антитела.

При срещата си с всеки чужд организъм и/или след престои в който и да е организъм, SARS-CoV-2 се променя, като в този случай мутира и спайк протеина, защото се променят  включително и  неговите биохимичните свойства.

Установените налични 18 броя мутации на SARS-CoV-2 в организма само на една пациентка за около четири месеца говори и го характеризира, като го прави почти напълно непредсказуем. (13.01.2021 г., 08:42 - Открити десетки мутации в организма само на една пациентка и нови щамове по света на SARS-CoV-2!)

 Всеки човешки организъм по различен начин реагира и се бори с този коронавирус, защото всеки от нас инициира  различен отговор на защитните си отбранителни системи – защитата на генома (ДНК), регенерацията, ангиогенезата, микробиома, имунитета, първичната съдова система и интелекта.

Считаме, че всички тези мутации на пандемичния коронавирус създават сериозни поводи за тревога в научните среди.  При някои мутации могат да настъпят промени, в ново възникналия щам на COVID-19 и той да стене по-заразен. Това е възможно да се случи чрез мутация на част от протеина, който възпрепятства свързването на антителата с него. Съществува вариант за мутацията на шиповете в по-лесно задържащи се към нашите клетки.

Цитирам проф. Чорбанов, който уточни, че е важен защитния за всеки от нас клетъчен имунитет, като следва да забравим и да не продължаваме да говорим за хуморалния имунитет.

Превенцията остава единствената и най–добра защитна стратегия, но защо ли не се възприема и прилага от настоящата медицина?




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. radostinalassa - Забравихте да напишете , че тази пациентка...
16.01.2021 19:21
е болна от рак в напреднал стадий, което говори за липса на имунитет.
цитирай
2. mastino - До - radostinalassa
16.01.2021 20:30
Ако няма липса на имунитет, пациентката щеше да е мъртва, но все още не е.
Явно резервите й на адаптация са в по-добра форма.
"Тя е била подложена на лечение за злокачествено новообразувание – едроклетъчен (дифузен) нехочкинов лимфом, стадий IV." - 13.01 08:42 - Открити десетки мутации в организма само на една пациентка и нови щамове по света на SARS-CoV-2!
цитирай
3. radostinalassa - Тя е на легло..
16.01.2021 20:56
изолирана е и едва ли ще ги разпространи. А и здравите хора ще се справят с мутациите и.
цитирай
4. kolevdobri - Как?
19.01.2021 08:16
Как е разчетен генома, след като досега никой не е изолирал вируса? Как може да се разчете нещо, което преди това не са го изолирали? Засега са видими последствията от неговата "работа".
цитирай
5. kolevdobri - Отговорът на въпроса, който поставяте накрая е...
19.01.2021 08:18
...ТЦЪК.
цитирай
6. radostinalassa - Ние не сме САЩ, че да се откажем от СЗО
19.01.2021 18:20
По - скоро сме пазар на ЕС, източник на злато и донор на милиарди за США и Канада. А те ни пазят с 4 бази да не мъркаме.
цитирай
7. mastino - Генома на всеки от нас може да се р...
19.01.2021 19:41
Генома на всеки от нас може да се разчете за много кратко време.
В началото на 2000 г. струваше около 1,5 млн. щ.долара.
Преди около две години стана около 2599-3000 щ.д., а в момента има институти, които са в състояние да го направят за около 1000-1500 Евро.
Научните лаборатирии имат големи бюджети и спонсори-филантропи мултимилионери.
За тях не е проблем да изследват генома на който и да е вирус, бактерия и т.н. ...
Права е radostinalassa, като казва, че ние сме един от най-добрите пазари на ЕС, но забележете - НИЕ сме и ЕДИН, ДА НЕ КАЖА НАЙ-ДОБРИЯ ДОНОР на МЛАДИ, ЗДРАВИ, ОБУЧЕНИ СПЕЦИАЛИСТИ. Нямам предвид завършващите през последните две-три години.
За съжаление и нашите ученици и студенти се сравняват вече с техните недоусъвършенствани лица и личности.
Малко са тези, които желаят и искат да се развиват професионално, но основно желаещите са да стават инфлуенсърки, плеймейтки, манекенки, фолк-диви и т.н., а мъжете да стават "мутри", спортисти от силовите спортове, и за съжаление огромна част и от двата пола - лица от третия пол (които съм ги описал като медицински заболявания).
Ако някой ми беше казал преди тридесет години, че толкова ще изпростее българския народ, никога нямаше да повярвам, но... фактите са си факти, а политиците не виждат или не ги интересува.
България, накъде ли отива ...?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 351954
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031