Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2021 18:32 - Защо и как в родилните зали от нашите здрави по принцип деца – се раждат понякога потенциално увредени деца… продължение № 3
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 265 Коментари: 0 Гласове:
3



 Други уточнени родови травми – МКБ P15.8

Към тази рубрика се отнасят увреждания на бебето, получени по време на раждането, които не се включват в останалите категории. Към други уточнени родови травми се отнасят надбъбречните кръвоизливи. Това е рядко срещано, тежко състояние, което често води до смърт на бебето. Обикновено надбъбречните кръвоизливи се установява едва при аутопсия.

Клиничната картина се владее от дихателна и циркулаторна недостатъчност. Наблюдава се периферен колапс, тежка анемия и остра надбъбречна недостатъчност.

Диагнозата се поставя чрез физикален преглед, лабораторни изследвания, ехография, компютърна томография. При масивен кръвоизлив може да се опипа в корема голяма формация, обхващаща съответния бъбрек.

Масивните двустранни кръвоизливи не могат да се овладеят и завършват фатално. Малките и едностранните кръвоизливи имат по-благоприятна прогноза.

Лечението на надбъбречните кръвоизливи, които принадлежат към други уточнени родови травми, включва:

-         кислородотерапия, при необходимост интубация и изкуствена вентилация;

-         даване на урбазон венозно;

-         вливане на глюкозо-солеви разтвори;

-         приложение на допамин;

ПОСЛЕПИС:

1.     Само пълното освобождаване от напрежението на съединителната тъкан и мускулният блокаж помагат да се разделим окончателно с увреждането  при новородените завинаги или да ги ограничим до максимум!

2.     Проблемът е, че в Р България не се изучават и прилагат с малки изключения мануалните методи при израждане на наследниците ни.

В момента стартираме разговори и правим всичко възможно най-накрая да започне изучаването в Медицинските университети и в България и прилагането на мануалните методи и в България.

Допълнителна информация:

   *Години наред медици, учени, експерти се надпреварват да ни убеждават, че такава болест като вегетативно-съдова дистония не съществува. Обаче никой не може и няма как да отхвърли наличието на цял букет от оплаквания, които се срещат при повечето съвременни хора. А те нерядко сигнализират за сериозни проблеми със здравето, провокиращи опасни последствия. Голяма част от експертите и до ден-днешен критикуват и продължават да отхвърлят както вегетативно-съдовата дистония, така и дисбактериозата.

Предлагаме коментар по темата с един от най-популярните и известни специалисти: лекаря невролог, кандидат на медицинските науки, член-кореспондент на Американската академия по неврология д-р Виктор Кос.

“Действително в основния официален документ – Международната класификация на болестите МКБ-10, действащ в момента, точно такива диагнози няма да откриете – обяснява д-р Кос. – Повечето учени и лекари обаче вече признават: изхождайки от съвременните научни данни, проблемите с микрофлората съвсем не са измислени и по принцип водят до различни нарушения на здравето, почти до депресия и диабет. Същото е и с вегетативно-съдовата дистония – човек не може да се отърве, няма къде да се дене от букета симптоми, характерни за това състояние. Та това са най-честите оплаквания, срещащи се при съвременните хора. Имайте предвид, че в зависимост от причините и преобладаващите симптоми могат да бъдат поставени диагнози, които фигурират съвсем пълноправно в МКБ-10. Например:

-         разстройство на вегетативната нервна система (G90.9);

-         енцефалопатия (G93.4);

-         соматоформна вегетативна дисфункция (F45.3)”.

“Всъщност всичко това са официални наименования на заболявания, които се проявяват чрез комплекса от симптоми на вегетативно-съдовата дистония – продължава д-р Кос. – Основният проблем е този, че практикуващите лекари често “махат с ръка”: вие имате само вегетативно-съдова дистония, нищо сериозно.” Специалистът обяснява, че при това състояние, както и да се изпише и нарече диагнозата, произтича нарушение на контрола над тонуса на кръвоносните съдове. И според него точно в това е коренът на проблемите. Заради такова нарушение, от една страна, възникват всички тези неприятни симптоми, от които често се оплакваме. От друга страна, което е още по-лошо, възниква реална опасност от тежки последствия.

“Ако не се установи причината за вегетативно-съдовата дистония и не се отстрани, то в крайна сметка в зряла възраст, след 50 години, може да се развие нарушение на мозъчното кръвообращение, водещо до инсулт и дори до летален изход”, предупреждава неврологът д-р Виктор Кос.   

Най-разпространените симптоми:

-         изпотяване, усещане за силна горещина в тялото или обратното – усещане за треска;

-         засилено сърцебиене;

-         главоболие и главозамайване;

-         болки в областта на шията;

-         нарушение на паметта и на концентрацията на внимание;

-         слабост и бърза уморяемост;

-         раздразнителност;

-         изтръпване на ръката или крака, или и на двете;

-         зачервяване на кожата при най-малките механични въздействия, например докосване;

-         повърхностен сън.

Следва продължение № 4




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 352111
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031