Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2021 10:42 - Има ли проблеми в съвременната медицина?
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 2680 Коментари: 10 Гласове:
4

Последна промяна: 31.05.2021 16:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Настоящата пандемия доказа, че в алопатичната медицина съществуват големи и неразрешими проблеми. Съвременните диагностични методи като рентген, ултразвук, компютърна томография, ядрено-магнитен резонанс, ендоскопия и различни лабораторни изследвания помагат на лекарите да диагностицират вече настъпили функционални заболявания. Не може да се каже същото за огромен брой други болести, на които не се обръща нужното внимание. Причината за повечето хронични заболявания към настоящия момент все още е неизвестна и следователно не може да бъде установена чрез тези методи.

В същото това време е добре известно, че причинители на много заболявания по животните и растенията са глистите и гъбичките. По същия начин глистите и гъбичките са причина за много човешки заболявания. Само, че досега не е имало точни методи за диагностицирането им.

В целия свят най-често използваният метод от алопатичната медицина за диагностициране на глисти е изследване на изпражненията на пациентите за наличие на яйца на глисти. Ясно е обаче, че яйцата в изпражненията могат да бъдат открити единствено и само когато глистите ги снасят. А кога ще го направят – никой не знае точно. Ето защо дори няколкократното извършване на тест за изследване на изпражненията не гарантира, че яйцата в изпражненията обезателно ще бъдат открити. Така че анализът на изпражненията е ненадежден метод за диагностициране на глисти. Тези грешни резултати от такива изследвания често заблуждават и лекарите, и пациентите.

Освен това много видове глисти и техните ларви не живеят в червата и въобще не снасят яйцата си там (токсокара, трихинела, дирофилария и др.). Те могат да живеят във всички органи - в черепната кухина, очите, щитовидната жлеза, млечните жлези, кръвоносните съдове, лимфните възли и съдове, сърцето, белите дробове, черния дроб, жлъчните пътища, панкреаса, бъбреците, матката, яйчниците, простатата, мускулите, под кожата.  

Паразитите могат да засегнат дори и костите. На практика в алопатичната медицина не съществува in vivo диагностика на тези видове глисти. За съжаление те се откриват по-често по време на аутопсии или случайно по време на операции. В някои клиники в определени градове (академични и научни центрове) някои от тези видове хелминти могат да бъдат диагностицирани чрез кръвен анализ. Този метод се основава не на откриването на глисти в кръвта, а на откриването на антитела срещу тях. Затова анализът на кръвта има сериозни недостатъци:

1.     Антителата се появяват в кръвта до седмици или дори месеци след заразяването. Следователно, докато те не се появят в кръвта, кръвният тест няма да покаже заразяване.

2.     Антителата остават в кръвта за неопределено време, дори след като глистите са умрели, а кръвният тест погрешно показва, че те са живи.

3.     При едновременно заразяване с няколко вида глисти, анализът на кръвта  може да покаже погрешни резултати.

Оказва се, че кръвният тест или анализът на кръвта също е ненадежден метод за диагностициране на глистите.

Липсата или отсъствието на надеждни методи за диагностика на глисти, рядката им ефективност и изключително рядкото назначаване на тестове на възрастни, създават погрешното мнение, че с глисти се заразяват рядко, предимно деца и нечистоплътни възрастни жители на топлите страни. Всъщност изследванията, проведени неотдавна в САЩ и някои европейски страни, показват, че 80-95% от гражданите на тези цивилизовани държави са заразени с глисти!

Огледайте се и вижте колко много болни хора има около вас!

Не Ви ли прави впечатление, че имаме вече повече аптеки в населените места, отколкото магазини за хранителни и други стоки! В град Бургас, например ул. „Калоян“ от № 20 до № 72 (по протежение на около 450 метра) има четири аптеки, един супермаркет, две игрални зали, една фурна-закусвалня и т.н. …

А, какви са симптомите и заболяванията при заразяване с глисти? Те включват гадене, повръщане, киселини, горчивина в устата, лош дъх от потта и изпражненията, нарушения на апетита, болки в корема, запек или диария, загуба на тегло или дори затлъстяване, слюноотделяне, скърцане със зъби, кървене на венците, чести настинки, сърбеж, обриви, петна по кожата, косопад, алергии, отоци, бронхиална астма, анемия, главоболие, световъртеж, припадък, хипотония, хронична умора, смущения във зрението, менструални нарушения, безплодие, спонтанен аборт, импотентност, раздразнителност, нарушения на съня, болки в различни части на тялото, хронична кашлица, нарушения на сърдечния ритъм, продължително повишаване на температурата и т.н.

Обърнете внимание, че това са най-често срещаните симптоми и заболявания. Колко често, според вас при тези заболявания и симптоми, пациентите се изследват за глистна инвация? Разбира се, че почти никога. Защо се случва това? Причините са много, като ще се опитаме да изброим само някои от тях.

На лекарите още от студентските им години им се внушава, че най-главното в работата им е да поставят правилната диагноза, но … Разбира се, установяването етиологията на заболяванията също е важно, но за повечето заболявания тя до този момент все още остава неизвестна. Колкото и да е чудно традиционната медицина не разполага с апаратура, с която да установява и разкрива първопричината за много заболявания. Това е абсолютен факт. Е, как да се лекуват болестите, без да се знае причината за тях и тя да се отстрани? Повечето лекари се налага да лекуват болестите по проявените симптоми и оплакванията на пациентите. Ето защо имаме толкова много „неизлечими болести“. От седемте години на обучението по медицина само един семестър е посветен на паразитологията. Много неща, след това кратко обучение естествено се забравят. Ако лекарят дори само подозира заразяване с глисти, той трябва да изпрати пациента на изследвания, а те дори в най-добрите лаборатории често дават погрешни резултати.   

За да разберете още по-добре проблема, ще Ви дам следния пример. Така наречените чернодробни глисти (пред. фасциолоза, описторхоза и клонорхоза) живеят в черния дроб, жлъчните пътища и панкреаса на заразените хора в продължение на години. Те се хранят, движат се, увреждат тези органи и ги отравят с отпадните си продукти. В резултат на това се появяват заболявания (хепатит, жълтеница, сърбеж, алергии, оток, холецистит, камъни в жлъчния мехур, панкреатит). Известно е, че тези глисти могат да причинят дори диабет, цироза, рак на черния дроб и жлъчните пътища. Международната агенция за изследване на рака причислява описторхиазата към канцерогените от първата група.      

Можете да се заразите с чернодробни глисти (метил и др.), като ядете лошо сварена риба, лошо осолен хайвер и лошо измити зелени салати. А това е ежедневната храна на по-голямата част от населението на Земята. Това означава, че хората, заразени с чернодробни глисти, трябва да бъдат многобройни. Заболяванията на черния дроб, жлъчните пътища и панкреаса са много разпространени в целия свят. Защо при тези пациенти толкова рядко се диагностицират толкова опасните чернодробни глисти? Съществуват два метода за диагностициране на тези глисти:

1.     Откриване на яйцата на тези глисти в дуоденалната течност. По същество това е толкова ненадежден метод, колкото и анализът на изпражненията. Освен това този метод е отнема много време и е неприятен за пациентите.

2.     В някои клиники само описторхиазата може да се диагностицира чрез анализ на кръвта. Но този метод, основан на откриването на антитела, също често дава грешни резултати.

Оказва се, че всички съществуващи методи за диагностициране на чернодробни глисти са ненадеждни и често подвеждат както лекарите, така и пациентите.

Поради това те на практика не се използват. Повечето лекари дори не помнят названията на тези глисти и затова не се опитват да ги диагностицират. 

Какво трябва да направят лекарите, които са успели да диагностицират заразяване с чернодробни глисти? В световната медицина има само едно лекарство срещу чернодробни глисти - Празиквантел/Praziquantel, но в 80% от случаите това лекарство причинява странични ефекти и усложнения. А как се проверява ефикасността на това лекарство, ако съществуващите методи за диагностициране на чернодробни глисти са ненадеждни и недостоверни?        

В медицината съществува и се е създала парадоксална ситуация. Никъде по света не е възможно хроничните заболявания да се лекуват с лекарства. Дори причината за повечето от тях е неизвестна. Разбира се, има някои заболявания, чиято причина е известна. Например хепатит С, В, СПИН, токсоплазмоза, бруцелоза. Но, дори и тези заболявания не могат да бъдат излекувани с лекарства.

Ето защо нараства броят на хората по света, които не се доверяват на лекарите, тестове и лекарства.

Но, за нещастие много „умни“ пациенти дават луди пари за хранителни добавки, приравнявайки ги на ефективни лекарства, който не щеш ли ще ги излекуват от всички видове паразити. Рекламата е в основата на тези безпочвени „истерии“ за пазаруване на универсални лекарства, но всеки носи глава на раменете си.

В тази ситуация апаратно-програмният комплекс на една известна фирма се яви като подарък от небето. Това е абсолютно и съвършено нов, прецизен и безвреден метод не само за диагностициране, но и за унищожаване на причинителите на повечето заболявания – вируси, микроби, глисти, протозои, гъбички. Принципът на работа на тази апаратура се основава на законите на точните науки. Методът ВРТ (вегетативно-резонансен тест) позволява да се диагностицират самите паразити – глисти, вируси, бактерии, протозои, гъбички – а не техните следи (яйца, антитела, антигени). Премахването на причината в повечето случаи позволява да се излекуват много болести, които досега са били смятани за нелечими.  

За 7 години работа с този апарат по метода ВРТ в един чуждестранен медицински център (Баку, Азербайджан) са диагностицирани 9 677 пациенти на различна възраст и с най-различни заболявания. Само при 234 от тях не са открити паразити. Това е само около 2,5%! Лечението на болести, причинени от паразити, се извършвало само с резонансно-честотна терапия. В резултат на това повечето пациенти са излекувани от различни заболявания: гастрит, дуоденит, язва на дванадесетопръстника, рефлукс на хранопровода, запек, хронична диария, дисбактериоза, неспецифичен улцерозен колит, пародонтоза, хроничен холецистит, хроничен панкреатит, хепатит с глестен произход, вирусни хепатити A, B, D, C, рубеола, генитален херпес, амебна дизентерия, лептоспироза, листериоза, ехинококоза, алвеококоза, салмонелоза, висцерална лайшманиоза, малария (включително 2 случая на тропическа малария), алергии с неясен генезис, оток на Квинке, анемия, главоболие, хипотония, припадъци, хронична умора, нарушения на менструалния цикъл, безплодие, спонтанни аборти, простатит, аденом на простатата, хроничен цистит, нодуларна и дифузна мастопатия, нодуларна и дифузна гуша, кожен и генитален сърбеж, огнищен, дифузен и пълен косопад, екзема, невродермит, уртикария, хронична кашлица, бронхиална астма, бруцелоза, ревматизъм, ревматоиден артрит и много други.          

В тази чуждестранна практика е имало много пациенти с потвърдена диагноза рак с различна локализация (гърда, щитовидна жлеза, шийка на матката, стомах). Чрез метода ВРТ при такива пациенти често се откривало трихинелоза, шистозомоза, дирофилариоза, парагонимоза, описторхиаза, клонорхиаза, алвеококоза, токсакароза, аспергилоза, актиномикоза, нокардиаза, микоза фунгоидес, споротрихоза. Много от тези пациенти се е удало да бъдат  излекувани след резонансно-честотна терапия.       

Обърнете внимание на факта, че почти никой от тези видове паразити не може да бъде точно диагностициран чрез ултразвук, рентген, компютърна томография, ЯМР, ендоскопия и др. Много лекари (дори хистолози) не помнят даже имената на тези видове глисти и гъбички, и затова не знаят как изглеждат клетките на тези паразити под микроскоп. Те дори не ги търсят! В такава ситуация всичко, което не прилича на човешки клетки, може да се нарекат атипични, ниско или високодиференцирани и т.н.   

Приносът на служителите на разработчиците на този апаратно-програмен комплекс към глобалната медицина е безценен.

Апаратите на този научен медицински център се използват в цял свят (но не и в България) не само за прецизна диагностика, но и за ефективна терапия. Те позволяват на лекарите да работят на всички нива, включително и на ниво ДНК. Това може да се сравни с шахмата, като се създават неограничени възможности за лекарите да се самоусъвършенстват и развиват като специалисти.     

В заключение се обръщаме с благодарност към учените на този Център и с молба да продължават и да възобновят работата си след настоящата пандемия по проучването и въвеждането в апаратурите си нови терапевтични програми за лечение на заболяванията, причинени от вируси, бактерии, хелминти, гъбички и по-точно (нанофиетоза, гастродискоидоза, дикроцелиоза, спарганоза, трихостронгилоидоза, анискоидоза, диоктофимоза, гнатостомоза, вирус на нилската треска).               

            Надяваме се, че ще дойде времето, когато лекуващите и обучаващите ги хабилитирани лица ще прозрат истината и ще обърнат нужното внимание на реалното здраве на пациентите си!




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. morskipesni - Каква "съвременна медициина" ?
28.05.2021 10:46
Най-долно търгашество, съчетано с ПЪЛНО НЕВЕЖЕСТВО!
цитирай
2. radostinalassa - Аз приветствам пролетното и есенното изчистване от част от паразитите със ....
28.05.2021 13:49
сладък пелин. Карамфилът убива яxцата на 200 вида паразити. Не държа да знам точно какви видове притежавам.
цитирай
3. kolevdobri - "По протежение на 450 метра"
31.05.2021 15:51
"...има 4 аптеки, един супермаркет, две игрални зали, една фурна закусвалня..." Да приемем всъщност, че на тези 450 метра няма НИЩО. Само боклуци. Плюс от мен!
цитирай
4. kolevdobri - От 7 години обучение, само 1 семестър - паразитология!
31.05.2021 15:53
Смятай, вместо да учат как да се профилактират заболяванията и ако има вече зараза, как да я лекуват, без да използват агресивна химия, която в краен случай не се знае дали повече ПОМАГА, отколкото ВРЕДИ, учените глави са преценили, че паразитите не са толкова опасни за човешкия организъм, след като "тях ги учат" само един семестър.
цитирай
5. kolevdobri - Паразити няма само при 2,5% от диагностицираните пациенти!!!
31.05.2021 16:00
Смятайте каква страшна ПАНДЕМИЯ е това. Ето това е ПАНДЕМИЯ, а не КОВИД. Представете си - над 6 500 000 българи живея или по точно казано, се мъчат с паразити. Ето идея на фармацевтичната мафия - АМИ НАПРАВЕТЕ ВАКСИНА ПРОТИВ ПАРАЗИТИ. ПРИМЕРНО - БОЦКАТ ТЕ ВЕДНЪЖ И КРАЙ, АКО НЕ УМРЕТЕ ОТ ВАКСИНАТА, НЯМАТЕ ВЕЧЕ ПАРАЗИТИ И НЯМА ДА ИМАТЕ. ХА СЕГА ДА ГИ ВИДЯ ОНЕЗИ ИЗМАМНИЦИ, КАК ЩЕ СЕ СПРАВЯТ СЪС ЗАДАЧАТА. То те много добре знаят - не може да има ефективна и безопасна ваксина срещу паразити, така, както не може да има безопасна ваксина срещу вируси. Някои слагат знак за равенство между двете, но както и да е.
цитирай
6. kolevdobri - Приятел, много хубава статия.
31.05.2021 16:02
Още веднъж поздравления. Написана е със стил, умно изразяване, деликатност и в същото време - откритост. Браво!
цитирай
7. kolevdobri - Карамфилът като чай ли се пие?
31.05.2021 16:05
radostinalassa написа:
сладък пелин. Карамфилът убива яxцата на 200 вида паразити. Не държа да знам точно какви видове притежавам.

цитирай
8. radostinalassa - 5. kolevdobri
02.06.2021 20:45
И как ще направят ваксина против паразитите? Надявам се да се шегуваш.
Яйца на паразити има и в праха, навсякъде където пипаме нещо в обществото. Те са ни необходими в малка степен, защото изяждат неразграденатеа ни храна. Но когато се размножат прекалено стават вредни.
За карамфила знам, че се дъвче.Когато ям сладък пелин 2 дни напълнявам с 1 - 2 кг.




цитирай
9. kolevdobri - Благодаря!
26.06.2021 14:32
radostinalassa написа:
И как ще направят ваксина против паразитите? Надявам се да се шегуваш.
Яйца на паразити има и в праха, навсякъде където пипаме нещо в обществото. Те са ни необходими в малка степен, защото изяждат неразграденатеа ни храна. Но когато се размножат прекалено стават вредни.
За карамфила знам, че се дъвче.Когато ям сладък пелин 2 дни напълнявам с 1 - 2 кг.





цитирай
10. kolevdobri - Приятел...
26.06.2021 14:34
...чета статията за трети път. Това е показателен факт, че тя е много интересна, поне за мен. Липсват ми обаче ПРЕПОРЪКИ, КАКВО ДА ПРАВИ ЧОВЕК, ЧЕ ДА НЕ ХВАНЕ ТАКИВА ПАРАЗИТИ ИЛИ ПОНЕ ДА МИНИМИЗИРА РИСКОВЕТЕ. ТОЕСТ ПЪРВО, КАКВО СЕ ПРАВИ ЗА ПРОФИЛАКТИКА И СЛЕД ТОВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ. Радостиналаса дава своето предложение. Твоето какво е?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 352276
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031