Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2019 10:18 - Какво е известно за енерго-информационната медицина и се практикува от официалната медицина? - 2.
Автор: mastino Категория: Технологии   
Прочетен: 572 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 11.04.2019 16:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Общоприетият и най-успешно развиващ се метод за оценка на човешкия биомагнетизъм се явява магнитокардиографията, който направи третата съдбоносна и решаваща стъпка.      През 70-те години на миналия век е изобретен магнитометър, основната част от който е съставен от ултрачувствителни датчици SQUID-базирани градиометри (SQUID), свръхпроводящи квантови интерферентни регистратори за измерване на магнитни потоци, работата на които се основава на ефекта на Джозефсън – макроскопска квантова интерференция в свръхпроводници.   1963 г. - годината на регистрация G.M. Baule и R. McFee на биомагнитно поле на сърдечния мускул на човека се счита  за дата на раждане на съвременния биомагнетизъм. Първата магнитокардиография е регистрирана 76 години след първата електрокардиограма (Бородай А.А., Сосницкая ТВ, 2008; Полякова И.П., 2011).  Днес записването на частни прояви на човешкия магнетизъм се е превърнало в реалност и е категорично признато от ортодоксалния научен свят. Напредъкът в информационните технологии и електрониката позволи да се усъвършенстват и подобрят магнитокардиографите до нивото за клинично приложение.     Тези апаратури се използват вече в много страни. Така, в Русия, диагностичните комплекси се използват за анализ на магнитокардиосигнали “MAG-SCAN”, в Украйна магнитокардиограф работи в Държавната институция “Национален изследователски научен център” към „Институт по кардиология на името на акад. Стражеско“, Национална медицинска академия на Украйна". Също така, украйнски учени обявиха създаването на нов подобрен модел на магнитокардиограф, разработен от специалисти на радио-физичния факултет на Националния университет в Харков, в сътрудничество с центъра на Института за космически изследвания в Лвов. Трябва да се отбележи, че магнитокардиографията улавя първичните промени в магнитното поле на човешкото сърце, което е признак за произхода на заболяването: исхемия, аритмия, сърдечна недостатъчност. Традиционната електрокардиограма позволява да се определи само едно вече развито заболяване. Това потвърждава идеята, изразена в началото на статията, че болестта или здравето е отражение на общото енергийно състояние на атомите на тъканите.            Клинично магнитокардиографията дава възможност на лекарите бързо да оценят въздействието на лекарствата върху сърдечния мускул и дори обективно да прогнозират риска от настъпване на смъртта (Sosnitsky VN et al., 2004; Yamada S., Yamaguchi I., 2005).               

Във водещите световни клиники стана достъпно графическото изобразяване на магнитната активност на главния мозък. Първата фонова магнитоенцефалограма е регистрирана 44 години след първата електроенцефалограма. Методът на магнитната енцефалография позволява да се установи, с точност до 1 mm, местоположението на източниците на магнитното поле в мозъка, и да се направи това във времето с точност от една милисекунда (Shestakova A.N. et al., 2012).           

Регистрацията на електромагнитните потенциали от повърхността на човешкото тяло продължава да бъде обещаваща посока. Този метод на електропунктура, най-напълно разработен от Рейнхолд Фол преди около 75 години, днес се превърна в самостоятелно учение, което съвременната медицина вече не може да пренебрегва и да не признава (Награден от Ватикана с единствената дадена към момента награда за метода, признат като ефективен – „За борба с болестите на страдащото човечество“ ). С оглед на електротехническия прогрес, методиките, основани на ученията на Р. Фол, получили втори въздух и значителни диагностични възможности. Във връзка с разработването на компютърен софтуер се използват техники за сегментарна диагностика, които в рамките на няколко минути дават възможност да се начертае енергийното състояние на органите и системите на пациента с последващо графично и цифрово изразяване на дисплея на екрана. Ако е необходимо, може да се моделира общата картина на електромагнитното поле на пациента (Готовски Юр.В. и съавтори, 2003; А.В. Самохин, Готовски Юр.В., 2006). Наличието на официално регистрирано и одобрено за използване оборудване още веднъж потвърждава признаването на тези методи от системата и показва, че има интерес към изучаването на биоенергийния компонент на човешкия организъм.                

Както следва от гореизложеното, досега са разработени и продължават да се подобряват устройства, оборудване и методи за записване и визуализиране на енергийния компонент на човешкото тяло. Горното създава научна предпоставка за по-нататъшното проучване на неговата енергетика, задълбочаване, ревизиране и систематизиране на фундаменталните знания за структурата и функционирането на човешкия организъм. Това в крайна сметка неизбежно ще доведе до промяна на научната парадигма и официално признаване на енергийната система на човека, тъй като не един път това е ставало в научния свят по отношение на други открития. Имайте предвид, че резервоарът на натрупаните знания вече ви позволява да подходите внимателно към този въпрос, като ги екстраполирате към съществуващия опит и данни от медицината.        

Какво може да спечели светът от официалното признаване на съществуването на енергийната система в човешкото тяло?

На първо място – подобряване на качеството и бързината за диагностициране на вътрешните болести. По-нататъшното проучване на човешката енергийна система може най-накрая да “материализира” диагностиката на така наречените психосоматични заболявания, вдигане на завесата над психични и духовни заболявания, да позволи диагностициране на характера на човека, разгадаване чувството за щастие и нещастие, проверка състоянието на общото му здраве. Изучаването на промените в енергийния компонент за всички известни болести неизбежно ще доведе до задълбочаване на фундаменталните знания и може да допринесе за победата над тях. Познаването на човешката енергийна система може да спомогне да се разбере как сигналите от външния свят контролират дейността на гените, разбират епигенетичните механизми на влияние върху ДНК, същността на единството на психичното и физическото здраве и енерго-информационното им взаимодействие. По-дълбокото разбиране от самия човек като неразделна енергийна частица на глобалното космическо пространство също може да допринесе за неговата вътрешна хармонизация, популяризиране на здравословния начин на живот и подобряване на взаимното разбирателство между хората.

 Официалното признаване на съществуването в човека на енергийна система ще ни позволи да решим парадоксът, който съществува днес в медицината, когато високата клинична ефикасност и разбирането на механизмите на влияние на терапевтичния фактор при такива високотехнологични методи като биорезонансна терапия, Р. Фол диагностика, рефлексотерапия, хомеопатия, магнитотерапия и лазерна терапия. Фармацията изпреварва традиционната медицина като е разработила и предлага цяла гама от информационни препарати, но:

-         Те почти не се изучават и преподават в момента на обучението на студентите по медицина, освен от някои напористи и знаещи преподаватели;

-         Те почти не се използват от практикуващите завършили преди около 20-30 години здравни кадри;

-         Умишлено не се пропагандира тяхната ефективност, защото се появяват все нови и нови, но непознати за голяма част от практикуващите лечебните дейности.

Светлинната терапия и други, както се виждат са извън сферата на фундаменталните медицински познания, въпреки доказателствата от физици, математици, инженери и клиничното приложение в практиката.         

Намира ли се признаването на енергийната система на човека в сферата на конфликта на интереси? Не е изключено. Оздравяването на човечеството и насърчаването към здравословен начин на живот ще променят фармакологичните и хранително-вкусовите отрасли, което може да наложи трансформация и преориентиране на системата.               Въпреки това, тъй като времето, когато световната наука признава хелиоцентричната система, е дошло времето за преразглеждане на съществуващите официални възгледи за организацията и функционирането на човешкото тяло по отношение на неговите електрохимични и електромагнитни компоненти.

Надяваме се, че XXI век ще бъде белязан от цялостното изучаване и прилагането ѝ като основен диагностичен и терапевтичен метод на ОЩЕ ЕДНА система на човешкото тяло – енерго-информационната.




Гласувай:
4



1. kolevdobri - И въпреки това...
18.06.2019 23:01
...електрокардиограмата си остава основен масов инструмент за диагностика. Постоянно си задавам един и същи въпрос, когато става дума за медицинска диагностика - защо е нужно да констатираме нещо, което е вече разрушено, освен ако не става дума за постигането на статистически цели? Това още веднъж доказва, че българската официална медицина е медицина на последващите констатации за влошаване на здравето. Може би, за да осигури работа на хирурзите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 361639
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930