Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2020 22:25 - Относно здравето – осъзнават ли хората, какво става в момента?
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 1183 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 18.12.2020 10:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Настоящото ни изложение е провокирано от появилите се вече усложнения (силни алергични реакции) от поставянето на предлаганата от Pfizer и BioNTech ваксината и то сред медицински кадри в САЩ и Англия. По данни на The New York Times, CNN,  National Health Service (NHS)-England и други източници по света, бе съобщено за възникналите усложнения и странични действия на тази ваксина.

Почти никой от изказващите се по националните медии не коментират факта, че при Ковид-19 се изтощава клетъчния имунитет, а се активира хуморалния, според руски, китайски и други учени.

На въпросът – Осъзнават ли хората, какво става в момента? – отговор  следва да дадат, както обикновените граждани, а така също  и лекуващите ги.

            Който има глава на раменете си и елементарни познания за заобикалящия ни свят, самичък ще си даде отговор на следните въпроси, ако – не, ние ще му помогнем :

1.     Има ли на света два еднакви човешки организма? – Няма! Едната половина (външен изглед) на тялото ни не е симетрична и еднаква с другата, та едва ли на два различни организма.

2.     Има ли на света двама души с еднакъв брой клетки в себе си? – Надали! Никой, та дори и лекуващите ни не знаят колко и какви собствени клетки (над 37,2 трилиона) и какви микроорганизми имаме в себе си, а да не коментираме колко от тях са патогенни и колко от тях живеят в симбиоза с организма ни (над 39 трилиона)! Нашият организъм е холобионт (съвместно съжителство – симбиоза между наши клетки и микроорганизми). Организмът ни вече е съвкупност от множество взаимноизгодни видове.  Никъде учащите се не изучават, дори и докторите от колко клетки се състои организма на всеки от нас (установено още преди около 40 години). Така са преценили някои от сферата на образованието, че това не е важно и полезно за хората, но се натоварват умовете на учащите се с какви ли не „знания” – факти и резултати, голяма част от които са отречени вече от науката.

3.     Знаят ли хората, от колко и какви клетки се състои организма на всеки от нас? – Лично аз не зная, но предполагам! Съществуват основно два метода за установяване – тегловен и обемен.

4.     Колко от нас се съобразяват с факта, че всяка секунда в организма ни умират и се раждат 50 млн. клетки и то при хора, които не се занимават с активна спортна дейност? – много малко от нас.

5.     Има ли двама души, които да имат едни и същи заболявания, както едно и също здравословно състояние? – Надали, и няма как да има? Например – тънките черва на северните народи  са с дължина около 9 (девет) метра, а нашите са – около 14 (четиринадесет) метра. Микробиомът във всеки от нас е с различен брой и видове микроорганизми. В тялото на неувреден човек, живеят средно около 40 трилиона бактерии (повече от нашите собствени човешки клетки), като повечето от тях се грижат и предпазват нашето здраве. Те не само произвеждат необходими за здравето ни метаболити от храните, които приемаме и доставяме на храносмилателната си система, но и дори участват в контрола на имунната ни система. Микробиомът ни произвежда хормони, които влияят на нашия мозък и социалните ни функции.

6.     Знаят ли лекуващите ни, каква е генетичната обремененост на всеки от нас? – Надали! Все още настоящата медицина не изучава и не е запозната с цялостната анатомия на човешкия организъм. Всяка от трилионите ни клетки през живота си получава над 70000 увреждания, като на всеки 24 часа е подложена на близо 100000 атаки, но защитните ни системи не допускат всички те да ни увреждат и предизвикват мутации. Всеки от нас, носи генетична информация още от сътворението на човека до днес, но реално активната неследствена обремененост е от предците ни до седем поколения назад (като повечето от нас, дори не знаят и имената на тези хора). Има обаче още много неизвестни на настоящата медицина факти, като например как се образуват тъканите в човешкия организъм. Все още не са изследвани микростволовите клетки и др. съдържание на Първичната съдова система при човека и нейното значение за организма ни и много други.  

7.     Има ли едно лекарство, което цялостно да излекува определен човек или група хора, етнос, народ от каквото и да е заболяване, без странични последствия за голяма част от тях? – Поне лично на нас, не ни е известно съществуването на такъв универсален  препарат ! И надали в близко бъдеще ще бъде създаден такъв.

8.     Има ли някъде изследвания и публикувани данни (включително клинични изпитвания), как едно лекарство действа цялостно върху  всички нива на организма ни? – Не ни е известно! Например – една ваксина:

-         Колко на брой и какви антигени се вкарват в организма на човек, които тялото ни възприема като чужди тела и неговите защитни системи се активират – за да ги отстранят, блокират и запомнят за срещата си с тях?

-         Как я възприема организма на всеки от нас, след като ние, а дори и лекуващите ни не знаят какви увреждания има всеки един от нас на генетично, молекулярно, атомно и на други нива в организма ни?

-         Много от пациентите не знаят и не подозират за своето реално здравословно състояние, включително алергични, автоимунни, възпалителни и други заболявания, освен ако не са се обостряли или станали хронични;

-         Много от пациентите не знаят и по-скоро не подозират за заболяванията на близките си, защото организмите на повечето от тях се справят сами с определени остри състояния, поради невероятните възможности за защита и регенерация на клетките, тъканите, органите и системите в организма ни;

-         Почти всички от пациентите не знаят и не се интересуват от състоянието на собствената си имунна система, степените на изтощение на организма, биологичните си индекси – резервите на адаптация и други;

-         Липсват инструкции и указания, как да се отстранят страничните или нежелателни реакции на дадена съставка от предлагания препарат, поради незнанието на реалното състояние на приемащия го пациент;

-         Поради непознаването на ваксинирания организъм, никой лекуващ не е в състояние да предвиди до какви реални последствия ще доведе въведения в пациента препарат;

9.     Никой, дори и лекуващите ни, не е в състояние да предвиди какви ще са последствията от всяко попаднало в организма му вещество или лъчение. Това е възможно единствено, ако всеки пациент индивидуално се тества по определен допълващ настоящата медицина метод (който за съжаление не се изучава и прилага в момента);

10.                      Не е ли учудващо – защо в България и в някои други страни от ЕС не се използват методи за установяване заразяването със SARS-CoV-2 още в момента на проникване на вируса в организма ни въпреки, че е възможно. В същия момент се изпълняват разпореждания – да се изчаква развитието на клиничната картина на заболяването и едва тогава да се тества пациента? В този период от около седем дни – от заразяването до развитието на клиничната картина, пациентът е явен заразоносител, но без да подозира сее и разпространява инфекцията без явни клинични симптоми. НОЩ и правителството призовават единствено и само пациентите да се самоизолират и спазват трите „Д”. СЗО препоръчва използването на PCR и антигенния тест, но дали това са най-удачните варианти?

11.                      Предлагат се за масово използване ваксини, без да:

-         е известно на производителя и на контролиращите органи;

-         са проучени;

-         са известни;

-         са ясни,

                              какви могат да бъдат дългосрочните им ефекти (след една година) върху здравето на пациентите. Кой и въз основа на какви ли вътрешни разпореждания е допуснал нарушаване правилата за клинични изпитвания, пускайки за реализация на пазара продукти с нарушена процедура за дългосрочно изпитване за въздействие върху човешкия организъм при различни групи, етноси и др.?

12.                      България бе една от първите държави, която можеше да тества препарат за превенция срещу SARS-CoV-2, но уви някои решиха, че това не е приоритет за тях.

13.                      България бе една от първите държави, която можеше да предложи на пазара по света индивидуална информационна ваксина за справяне с настоящата пандемия Ковид-19, но за пореден път – уви.

14.                      Защо в България не се прилагат при микротромбози в белия дроб, вследствие зараза със SARS-CoV-2  – обдишване с термичен хелий и кислород? – Това е може би начин за отстраняване и предотвратяване на бъдещи дихателни проблеми с белия дроб.

15.                      Може ли всяка, предлагана на когото и да било ваксина да се тества за индивидуална ефективност, поносимост и дозировка? – Ако се прилагаше от настоящата медицина, тя щеше да изпълни един от основните си принципи – да не вреди върху здравето на пациентите. За съжаление, този метод и факт не се приема като реалност, защото не е включен в списъка за практикуване от СЗО.  

Настоящото, бе написано за около час и се извинявам на лицата, на които няма да им допадне изложеното по-горе.




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. dalida - Един отговор за всички "шикозни" въпроси - политиката на управление при държавите е най - корумпираната
18.12.2020 05:43
затова и положението на народите е такова, каквото е сега. Не се изучават важни нам елементарни познания за човешкото тяло, защото, ако човек е запознат с цялостната ни защитна система (ДНК) лекарите и фармацевтите няма да имат начин да ни влияят със своите " научни догми", няма да има "промити мозъци" и хората няма да станат като "овце", мислейки само за прехраната си при кризистни ситуации, каквито са сега. Народна мъдрост : "прост народ се управлява лесно".

Благодаря за статията. Имах нужда някой да ми напомни, че науката ни е "гола вода", благодарение на всички "учени и псевдоучени" български медици. Така също и политическия елит е в същото шоково състояние, в което е и нашата родна медицина - гола вода.

Приятен ден на автора, създал този шедьовър. Запазете тази статия. Тя е необходима за хората с мозък в главите си!
цитирай
2. morskipesni - Мо'е ли?
18.12.2020 10:25
Колкото ще псовисат от "вируса", 10 пъти по толкова от "ваксините". Планирано е ВСИЧКО-тоя свят трябва да поолекне, много маймуни увиснаха на клона.
цитирай
3. apostapostoloff - Не са правени НИКАКВИ съобщения за
20.12.2020 13:31
НИКАКВИ усложнения.

Само радио Москва направи такива съобщения, но те са без значение.

Неужели, товаришч?
цитирай
4. mastino - До apostapostoloff - астролога А.А.
20.12.2020 15:28
Съжалявам, че човек владеещ перфектно немски и английски четете само руска преса. Ами прочетете изказванията на шефа на National Health Service (NHS)-England и продължете коментарите си. Прочетете здравния бюлетин на САЩ относно случаите в Аляска.
цитирай
5. zaw12929 - НА ВЪПРОСА: ИМА ЛИ НЕЩО. КОЕТО ДА ...
20.12.2020 18:29
НА ВЪПРОСА: ИМА ЛИ НЕЩО. КОЕТО ДА ЛЕКУВА СВИЧКИ ХОРА ДА ИМА Научното откритие е направено 1979 г в Иран, а по късно откривателет, привлечен в САЩ, осигурен с условия да популяризира окритието. Ученият работи за внедряването му до смъртта си 2004г
Той с екипа си ОРГАНИЗИРА в САЩ и много страни в Европа: беседи, лекции, симпозиуми, интервюта в печатни и електронни медии- цели 24 години! След смъртта му- потулено. Азиатец! не оцени, че от 1979 – 2004 и до днес са по важни на управляващите света печалбите от продажба на лекарства. Да допуснат вода да прави здрави хората- човечеството?! Не на свят без болести. И пандемията, го доказва. България- фармациите- си- заводи загуби- събори. Фармацевтите на САЩ, на другите държави от Запада не дават така лесно и просто да се елиминират болести без техни усилия да ни лекуват: не с вода, а с лекарства
цитирай
6. radostinalassa - Явно фармациите са загубили доста пари от продажбите на лекарствата,...
20.12.2020 20:11
щом прибягнаха до новите ваксини. Те ще получат 200 млрд долара приходи от закупуването им според Б. Гейтс, който ще получи 20 млрд.
А водата днес е доста мръсна, а изворната е опакована в пластмаса и е доста неприемлива. Не е ли по - добре да приемаме биологично чиста вода от плодовете и зеленчуците?
цитирай
7. mastino - До - radostinalassa
21.12.2020 09:26
Купихме си апаратче за тестване на плодове и зеленчуци.
Българските почти всички плодове и зеленчуци нямат такива отрови, като вносните, особено тези от други континенти и от северна Европа изобилстват от такива.
Винаги ми е било чудно, какви действия и контрол упражняват държавните органи, след като пазара изобилства от тези отрови.
цитирай
8. radostinalassa - Нашите плодове имат друг вкус
21.12.2020 17:33
Показах огромни оранжерии в Испания, където произвеждат пластмасови зеленчуци.
В питейната вода има хормони, тежки метали, хлор. Тя може да се пречиства като стои 10 дни заедно със силициеви камъни.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 363168
Постинги: 195
Коментари: 585
Гласове: 271
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930