Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2022 07:54 - Сходството между енергийните честоти на човека и храната, която консумира!
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 2494 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 11.09.2022 15:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От древни времена се коментира, че „ние сме това, което ядем”. Тази мисъл е валидна и днес. Действително натуралните хранителни продукти и изготвяната от тях храна се явява естествен биокоректор и динамичен стабилизатор на организма ни, в едно с вълната на Шуман.

Важно ли е каква храна консумира всеки от нас, съобразно възрастта си?

«Човекът е това, каквито енергии и информации са заложени в него от природата, съгласно датата му на раждане и каквито енергии и информации той получава по време и през живота си заедно с храната.»

Всяко човешко същество, като част от живата природа, е строго индивидуално в абсолютно всичко, включително и в индивидуалния баланс на здравето. Въпреки това агресивната обкръжаваща ни среда постоянно се стреми да нарушава здравословния ни баланс и ако организма ни попадне в стресово състояние (дисбаланс на 7-те ни защитни системи), това довежда до заболяване на организма. Както твърдят наши учени от БАН, всяка от трилионите ни клетки е подложена на всеки 24 часа на над 110 000 опити за увреждане на генома ни. Всяка клетка през целия съзнателен ни живот може да претърпи до 70 промени и/или мутации. Но, организма ни  е толкова (неосъзнато от нас) съвършен и по умен от нас, че не допуска така лесно някой  свободно да се меси и нарушава неговото вътрешно равновесие, независимо на колко си години.

Околната среда е съвкупност от външни за човека екзоекологични въздействия:

-         геомагнитни,

-         природни,

-         антропогенни,

-         техногенни биологични,

-         социални,

с които той е в пряка или косвена връзка. Въпреки привидните разлики, всички екзоекологични влияния имат една обща физическа природа, т.е. всички те са въздействия върху човека на електромагнитните полета.

На физиците отдавна е известно, че човешкия организъм първоначално се явява сложна самоорганизираща се капка енергия под формата на вълнови процеси и стоящи електромагнитни вълни, които за сметка на структуриране на молекулярно ниво предобива материално изражение. Така ние го възприемаме, защото можем да го пипнем и видим, но не желаем да възприемем, че има и полево изражение на всичко покрай нас.

Според корпускулярно-вълновата теория от теоретичната физика елементарните частици, които генерират електромагнитни вибрации, имат свойствата на материя и вълни едновременно. Нещо повече, вълновите свойства на елементарните частици не изчезват, когато те се обединяват в атоми, от които са съставени химичните елементи и съединенията на химичните елементи, от които се състои всичко във видимия материален свят.

Така, от една страна, човекът не може да живее извън електромагнитните полета, тъй като самият той е частица от това поле и същевременно е подчинен на всички закони на електромагнетизма, а от друга страна, като биологична субстанция, се подчинява на всички закони на материалния свят.

Личната хомеостаза е динамичното равновесие на електромагнитните трептения в организма на конкретен човек в зависимост от датата му на раждане и неговата хармония с електромагнитните трептения на околната среда (енергийни и информационни).

Съвсем очевидно е, че за да поддържа динамично равновесие на електромагнитните трептения от различни честотни спектри, характерни за всеки организъм, човек трябва постоянно да се захранва с подобни честоти от външната среда.

Както беше посочено по-горе - всеки човек е различен, следователно и неговата лична хомеостаза трябва да бъде строго индивидуална.

Всеки човек също така има предпочитания към една или друга храна. Затова той трябва да бъде индивидуален и в избора си на храна. За пример, спомнете си малките деца. Те никога няма да ядат това, което не им харесва: плюят, плачат, крещят, протестират колкото могат, но не поглъщат нищо, защото храната излъчва честотни характеристики, които се различават от честотния диапазон на детето и децата чисто на интуитивно ниво отказват да я консумират. Говорейки с термините на физиците, отсъства резонанс между честотните характеристики на приеманата храна и тялото на детето.

За никого не е тайна, че всички съставки на храната се явяват елементи от таблицата на Д. И. Менделеев, които освен химичните си свойства притежават и електромагнитно излъчване от различни спектрални честоти.

Ако вземем предвид към момента (съобразно познанията ни), че всичко в човека и в заобикалящото го пространство е съставено от елементи от таблицата на Менделеев, можем да заключим, че както човекът, така и храната, която консумира, са едно и също и се явяват едновременно материална субстанция и вълнови характеристики.

Човек ежедневно поддържа жизнените си функции, като консумира различни храни, които се преработват чрез химични реакции и освобождават вещества, осигуряващи енергия на организма.

Вече е доказано, че всяка химична реакция задължително е съпроводена с освобождаване на информация. Ето защо, за да се избере индивидуален хранителен режим, е необходимо да се вземат предвид не само енергийните, но и енергийно-информационните свойства на хранителните вещества и тяхната съпоставимост с енергийно-информационните характеристики на човека.

Енергийните и информационните характеристики са честотните характеристики от различните спектри на електромагнитното излъчване. Оттук е логично да се предположи, че при храненето си човек е длъжен да използва предимно храни, чийто енергиен честотен диапазон е сходен с честотния диапазон на самия човек. На колко от нашите медици им остава време да изследват и консултират пациентите в тази насока? А, тя е една от основите за превенция на всички заболявания.

Ето защо, за да се коригират нарушенията на личната хомеостаза на човек, с цел той да постигне динамична стабилизиция, е необходимо да се осъществява подбор на хранителните продукти, които енергийно и информационно да съответстват и да са подходящи за всеки конкретен човек.

Възможно е да се коригират нарушенията на хомеостазата, като се приведе в динамично равновесие, само когато параметрите на енергийните честоти на човека и приеманата храна са сходни. Именно в този случай в човешкото тяло започват процесите на саморегулация. Саморегулацията синхронизира импулсите в организма, което води до динамично стабилизиране на хомеостазата.

Ако човек приема храна с честотни характеристики, различни от неговите, динамичната стабилизация е практически невъзможна, в организма възниква дисхармония на енергийно и информационно ниво, което в крайна сметка води до различни нарушения на психофизическото състояние на организма - нарушаване на динамичното равновесие на хомеостазата.

Това се знае от почти всички лекуващи, но те нямат физическо време, за да обърнат толкова време на пациентите си и да ги лекуват, съгласно една от догмите в медицината – Не вреди!

Който се отклони от спуснатите отгоре разпоредби и заповеди – тежко му!

За съжаление, пациентите почти нямат права и избор при определяне лечението им !!!

 




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. kolevdobri - Как да познаем "честотните характеристики" на храната?
01.02.2023 19:36
Садх Гуру например предлага храната да се опипва предварително с ръце и отчитайки моментното състояние на тялото и духа, да се взема решение какво да се яде, колко и в какви комбинации. Но за съвременните хора това е трудно, защото Садх Гуру си е Гуру, а ние сме си обикновени хора. Няма ли някаква машинария, която да отчита трептенията и да казва на момента -"Яж това" или "Не яж това"? Нещо, което да си го носим в джоба, както носим телефона. А ако може телефонът да върши тази "работа", ето това е телефон, за който мога да кажа, че е "Голямата работа". Нещо като вега тестовете - носиш си малко канче с обем около 10 млл. Слагаш в него частица от храната, държиш го с ръката и апаратът да ти каже, точно тази храна дали е полезна в този момент за теб или е вредна или поне е неутрална.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 364005
Постинги: 195
Коментари: 585
Гласове: 271
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930