Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2020 21:06 - Знаят ли родителите и интересуват ли се, какво пият децата им … ?
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 1012 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Днес по време на разходка привечер в парка, гледам три момиченца в беседка слушат силно чалга (музика) и пият енергийни напитки.

На въпросът ми на колко години са отговорът и на трите бе едновременен:  „На 10 години!“.

Запитах ги: „Знаете ли това, което пиете какво съдържа?“

Отговорът на едната от тях бе с крясък: „Абе, чичка, я си върви по пътя и не ни тормози!“

Подминах и се запитах:

-         „Родителите на тези млади дечица, наясно ли са какво правеха в момента момичетата?“

-         „Знаят ли как ще се отрази на здравето и на бъдещето им съдържанието на тази енергийни напитки?“

За около час разходка преброих над тридесет ученици, които се разхождаха или стояха на пейките, вторачени в GSM си, като държаха в ръка или до тях стоеше кенче енергийно питие.

Днес си отиде още едно неболедуващо здраво момиче – 17 годишна ученичка от Дряново, като сърцето й внезапно спряло.

Дано на някои от тези заети и ангажирани родители им остане „малко“ време да прочетат постига ми от 16.05.2019 - Red Bull – Хора, бъдете особено внимателни !!!  и вземат решение дали следва да дадат правилен съвет на децата си!

 




Гласувай:
4



1. ka4ak - Здравейте,ще Ви запозная с поста ми преди 11 г. ...
18.06.2020 23:11
08.02.2009 23:09 - деца-родители-наркотици
Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 12148 Коментари: 30 Гласове: 6

Последна промяна: 08.02.2009 23:15


Как може да сме полезни във възпитанието на нашите наследници,как да ги предпазим и контролираме,без да ги нараним,как да ги съхраним с висок морал и жажда за живот!Все трудни въпроси,ще се опитам да споделя моето мнение по въпросите.
Трудна тема,особенно като се има предвид,че допуснах моя син,да се оплете в тази мрежа,но може би
точно за това ще Ви бъде по интересно.Предишния постинг Ви казах,че ако имах сегашния си опит,нико-
га не бих го допуснал това да се случи с детето ми!Така че да започвам,не питай старило,а патило!
Основната грешка която ние като родители допускаме е,че не сме наясно с опасноста от наркотиците,
Трябва да сме убедени,че при никакви положения не трябва да допускаме нашите деца да се докосват до наркотици,а камо ли да ги опитват!Както слагаме капачки на контактите,по същия начин трябва да се отнасяме и с наркотиците.Децата са любопитни,не случайно сте свидетели на това как Вашето дете се опитва да пипне пламъка,на свещ,запалка,кибрит и т.н.,но там пари и това е свързано с болка,което ние използваме по нататък във възпитанието на нашето дете,наркотика е като да му дадем да си играе с оголени проводници,по които тече 220 волта ток!Ние обясняваме как това не трябва да се употребява,
колко е опасно и т.н.-те децата,всички го знаят,пред нас са изключително отрицателно настроени към
наркотиците,дават и множество примери за това,но колкото и да сте уверени че всичко е наред,перио-дично трябва да правите тестове с урина за наркотици!!Чувам вече гласове които са против и как погаз-
ваме всички демократични права на човека,но просто ако искаме да сме сигурни че нашите деца ще
оцелеят и ще ни надживеят,това е начина!Всяко колебание от наша страна не е нищо друго освен предателство към нашите деца!Няма друг който да може да ги предпази,не правете компромиси със себеси,за да не си скубете косите
цитирай
2. morskipesni - Всеки си плаща- животът не прощава.
19.06.2020 09:57
След 10/15 години Редбули, водки и цигари, машинката се счупва. Жестока работа- млади непрокопсасници, а организмът амортизиран като на старец. Всъщност, става дума за СОЦИАЛНА болест- децата на средната и богатата класа не употребяват подобни боклуци в такава степен, както сред бедните прослойки. Учащите се в университети- изключително рядко- и то само трева.
цитирай
3. kolevdobri - Има две теории...
21.06.2020 18:02
Едната е, че трябва да се борим срещу тези гадости. В Македония например, е забранено на непълнолетни да се продават енергийни напитки. Тоест някой възрастен трябва да купи от магазина такава напитка и да я даде на дете. Малко се затрудняват нещата. И не си мислете, че тази забрана се заобикаля. Спазва се много строго. Това не е България и тоталитаризмът в много отношения там е запазен. Особено за тези работи, удрят през ръцете. Можем да се "борим" по друг, по-ефективен начин. Сложи им 200% акциз, като за вредни стоки. Например, вместо да купуват напитката по 2 лева, нека плащат по 6 лева. Ако и това не помогне, направете я 10 лева. Все някога ще спрат. За разлика от наркотика, това трудно се контрабандира.
Втората теория е на моя учител, лека му пръст. Беше най-добрият доктор, който досега съм познавал. Лекуваше от рак, от безплодие, от енергийна бъркотия в организма, от ставни заболявания. Беше гений. Та аз веднъж му доказвах, колко трябва да полагаме усилия, че да променим обществото към по-добро и той ми каза: Добри, нищо няма да успееш да направиш. ОСТАВИ ХОРАТА ДА МРАТ /УМИРАТ/ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ПРОСТОТИЯ. Смъртта в този случай ще бъде избавление за обществото. Малко крайно ми се стори, но ако на мен някакъв пубертет ми отговори така, както на теб, приятелю, бих му казал: ЕЙ ПУБЕРЧЕ, ХИЧ НЕ МИ ПУКА ЗА ТЕБ - ВЗЕМИ СИ АКО ИСКАШ ОЩЕ ЕДНА И ОЩЕ ЕДНА - ОТРОВИ СЕ И ПУКНИ НА МЯСТО, ЩОМ СИ ТОЛКОВА ТЪП.
цитирай
4. kolevdobri - Още са млади...
21.06.2020 18:05
...но ЕГОТО ИМ Е ОГРОМНО. НЕКА СЕ ИЗГОРИ НА КОТЛОНА, ТОГАВА ЩЕ ВНИМАВА. ВСЕ ПАК КЪДЕ Е ПИСАНО, ЧЕ ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ДОЖИВЕЕ ДО СТАРИНИ?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 363531
Постинги: 195
Коментари: 585
Гласове: 271
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930