Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2021 07:00 - Защо и как в родилните зали от нашите здрави по принцип рожби – се раждат понякога потенциално увредени деца и/или инвалиди?
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 1881 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 08.02.2021 08:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Считаме, че наше задължение е да Ви информираме за някои стари и нови проблеми във връзка със здравето на семейството Ви, започвайки от раждането на децата … , стигайки до съхраняване здравето им до последните им дни на преклонна възраст.

Бях си обещал да не пиша негативни изложения, защото целия информационен ефир изобилства и е обхванат от негативизъм.

Надпис на Хеопсовата пирамида предупреждава: “Хората ще загинат от неумението си да използват силите на природата и от непознаване на истинския свят.” В индийски, китайски и европейски писмени източници от VIII в.пр.н.е. има сведения за начина на живот и  за промените в числеността на растения и животни. Емпедокъл е писал за връзките между растенията и жизнената им среда, за зависимостта от обкръжаващия ги свят. Хипократ издига прогресивни за времето си идеи за влиянието на факторите на средата върху здравето на хората. Аристотел класифицира животните по начин на живот, по начин на хранене.

Положил съм Хипократовата клетва и съвестно спазвам принципа: „Est medicina triplex: servare, cavere, mederi!“ В превод: „Задачата на медицината е тройна: да пази, да предупреждава, да лекува.“

Освен това съм почитател на древната източно-азиатската поговорка: „Обучението и познанието правят умният по природа още по-умен, а глупавият по природа – не толкова безнадежден.“

От няколко години тръбим и призоваваме специалистите и методолозите към Министерството на здравеопазването на Р България да вземат решение, че по време на раждането на новородените, по избор на родителите:

1.     Следва освен израждащия детето да присъства и остеопат (които да коригира някои леки травми, настъпили при бебето в момента на появата му на бял свят).

2.     Да се взема кръв от пъпната връв на всяко новородено и да се прави анализ за наличните антитела, като се установи кои ваксини са задължителни за детето и към кои антигени младенеца няма или има изграден траен вроден имунитет. Освен това има вече и други методи за стимулиране изграждането на антитела срещу определен антиген, които се прилагат по света, но не и в България.

С горните мерки ще се родят повече здрави дечица и ще имаме читаво поколение, а и ще се спестят средства на държавата, както и не се натоварва детския организъм с излишни чужди антигени.

Защо ли да присъства остеопат?

Всеизвестен факт за тесен кръг от специалисти е, че проблемите със здравето започват с израждането на децата ни!

Говоря за това на всички лекции и е много важно колкото се може повече хора да знаят тази информация, за да се борим, съхраним и поддържаме здравословен начин на живот на нашите деца, внуци, потомци!          
Според данни от изследвания 90% от новородените по време на естествено протичане на израждането и 60-70% от децата появили се вследствие цезарово сечение имат различни варианти за дислокация на шийния отдел на гръбначния стълб. Тези увреждания остават за цял живот и ежедневно влияят на здравето на новородените. Например, вегетативно-съдова дистония (признато заболяване в много страни по света, но не и у нас), сколиоза, остеохондроза на гръбначния стълб, нарушено говорно развитие и др.     
В родилните отделения по време на израждането на новороденото, акушерките или лекарите използват така нареченото „завъртане главата“. Именно тази техника води до хаос в положението на 37 нерва на шийния отдел, както и до дислокация на 7-те шийни прешлена, преминаващи в състояние на "зелена клонка", ставайки гъвкави и подвижни. Много патологии може да повлече след себе си този прилаган метод „завъртане на ръка“. Всяко дете, преминавайки през ръцете на неинформиран израждащ го, получава сублуксация на шията и бъдеща програма от букет заболявания: енцефалопатия, мозъчен оток и други, за които милите му родители не мислят, а и не могат и да предположат, защото са поверили на здравните кадри най-милото си – рожбата си.       

В книгата си „Шийна остеохондроза“, професор Александър Юревич Ратнер (1934—1994) отбелязва, че главоболие, виене на свят, нарушено зрение и слух, нарушено говорно развитие, вегетативно-съдова дистония, хипертония и много други заболявания са свързани с остеохондрозата на шийния отдел на гръбначния стълб (ШОГС) и с травмирането на същия ШОГС, получени още по време на раждането.     
Достатъчни са 10-15 минути кислороден глад на мозъка, така че да се отрази на неговото бъдещо функциониране, като това се отнася до перинаталния период.

 Не съществуват неврологично здрави деца – според много учени.

При 70-80% от децата страдат от проблеми в шийният отдел на гръбначния стълб, а 35-40% имат проблеми в гръдния и лумбалния отдел на гръбначния стълб. На практика това се превръща в главоболие за всички от семейството за в бъдеще. До 8-9 годишна възраст това води до значителни патологични изменения в различни органи. Появяват се проблеми с усвояването на учебния материал, непослушание, неадекватно  поведение.   И това не е в сферата на дейност на учители и психолози към които се насочват родителите, защото такива деца не трябва да се превъзпитават, а следва да се лекуват.

Това е само част от най-разпространените оплаквания при патологията на шийния отдел на гръбначния стълб, но ако е засегнат лумбалния отдел на гръбначния стълб, тогава малките имат проблем със стомашно-чревния тракт. Други възможни проблеми са незадържане на урина и фекалии, развитие на плоско стъпало, дисплазия на тазобедрените стави и др.      
При увреждане на черепно-окципиталния дял са възможни нарушения в развитието на говора.       
В продължение на много години мои колеги с голяма практика бяха убедени, че проблемите остават, тъй като тялото, запазвайки жизнеспособността си, компенсира травмата чрез вътрешно пренапрежение, а мануалната, кинези и остеопатичната терапии, за съжаление, не могат напълно да коригират тези нарушения които вече са на ... много, много, много години, тъй като по принцип те не могат да облекчат напрежението и спазмите. Изглежда те само помагат за известно време, но с течение на времето компенсаторните натоварвания връщат прешлените на първоначалното им място!  
В Америка днес има над 45 000 доктори (задължително медици) по остеопатия (20 % от общопрактикуващите лекари в САЩ) и над 5000 хиропрактици. Хиропрактиката е метод на естествено излекуване, чрез прилагане на ръчни манипулации за наместване ставите, предимно на гръбначния стълб. В Англия остеопатите са над 5000 (но не е задължително да са медици), а хиропрактиците са около 2800 души. За разлика от България, по желание на родителите тази специалсти присъстват по време на израждането на рожбата и правят мануална терапия на новороденото с цел намеса при евентуални травми по време на появата му на бял свят.

В България много малко специалисти са чували за прилаганата при израждане на новородените БФМ (биодинамичната фасциална модулация).

За да не коментирате, че пиша поредните пълни измислици, прилагам по-долу официалните интернет данни от Framar.bg:            https://medpedia.framar.bg/  в едно с кодовете им,

и Министерство на здравеопазването на Република България :      http://ncphp.government.bg/files/nczi/MKB/Med_standart_o.pdf

В раздела на Международната класификация на болестите (МКБ) и други родови травми на централната нервна система са включени състояния, които засягат нервната система и са възникнали поради механична травма при раждането.

Етиологията на тези състояния, предполага най-често приложението на груби акушерски методики за изваждане на плода или ползване на акушерски инструменти. Като предразполагащи фактори у плода се посочват аномалии на плода затрудняващи хода на раждането, недоносеност, преносеност, тесни родови пътища у майката, неправилно предлежание, голям плод, пелвио-фетална диспропорция.
За тези, за които темата представлява интерес, още на 08.02.2021 г. ще кача три приложения.




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 363558
Постинги: 195
Коментари: 585
Гласове: 271
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930