Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2022 21:39 - Какво виждаме и дали разпознаваме всичко покрай нас?
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 1282 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 28.07.2022 07:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Защо медицината не признава и не изследва полевата форма на материята (честотното излъчване) на организма ни, с цел бърза, точна диагностика и лечение на пациентите?

Видимото излъчване е електромагнитна вълна, която се възприема от човешкото око. Чувствителността на човешкото око към електромагнитното излъчване зависи от дължината на вълната (честотата) на излъчването, като при това максималната чувствителност се намира около 555 nm (540 THz), в зелената част на спектъра. Тъй като чувствителността постепенно намалява до нула с отдалечаването от максималната точка на виждане, не е възможно да се определят точните граници на спектралния обхват на видимата светлина. Обикновено 380-400 nm (790-750 THz) се приема за участък на късите вълни, а 760-780 nm (до 810 nm) (395-385 THz) - за граница на дългите вълни. Електромагнитното излъчване с тези дължини на вълните се нарича още видима светлина или просто светлина (в тесния смисъл на думата). 

Не всички цветове, които човешкото око може да различи, съответстват на определено монохроматично излъчване. Такива оттенъци като розово, бежово или пурпурно се образуват само при смесване на няколко монохроматични лъчения с различна дължина на вълната.     

Видимото излъчване, така също попада и в "оптичния прозорец" – област от електромагнитния спектър, която практически не се поглъща от земната атмосфера. Чистият въздух разсейва синята светлина много по-силно от светлината с по-голяма дължина на вълната (в червената част на спектъра), затова небето по обяд изглежда синьо.   

Към дългите вълни спадат :

-         Инфрачервените лъчи ;

-         Микровълните ;

-         Радиолокация ;

-         Радио вълните ;

-         Диапазона за радиоразпръскването .

Към късите вълни принадлежат :

-         Ултравиолетовите лъчи ;

-         Рентгеновите лъчи ;

-         Гама лъчите ;

-         Космическите лъчи.

Не е ли учудващо и парадоксално защо медицината не желае да работи, не признава вълновата структура на човешкия и другите организми, но използва късите и дългите вълни, които също не се виждат и не попадат в спектъра на човешкото око, което е описано в началото на настоящото изложение.

Учени от НАСА са установили, че честотата на трептене на клетъчната мембрана в човешкия организъм е свързана с основната честота на Земята – постоянната стояща вълна на Шуман (7,83 Hz), а това е и инервацията на сърцето, както и алфа ритмите на мозъка. Вълната на Шуман се явява нашата втора майка, от страна на природата, защото:

-         ние се раждаме в нейните обятия;

-         живеем с нея, като тя се грижи за правилното физиологично функциониране на нашите клетки, органи, тъкани и системи, като ги кара да работят за поддържане индивидуалната лична биологична норма на всеки от нас;

-         напускаме света, но тя остава и продължава да функционира.

Вълната на Шуман обикаля 6,5 пъти земното кълбо за една секунда и се захранва енергийно от падащите на Земята минимум 50-70 светкавици за секунда.  От около 55 години минимум 70 физични научни лаборатории измерват в реално време Вълната на Шуман, като в България може да проследявате характеристиките й на сайта https://zdrave-burgas.com/ - в графата „полезно” – раздела „интересно”. През последните поне 25 години, лично аз не съм наблюдавал отклонение от половин Hz нагоре или надолу при замерването на вълната на Шуман. На горния адрес може в реално време да проследите така също и :

-         нивото на електромагнитния фон на Земята;

-         последната йонограма на Земята;

-         критичните честоти, без да се отчитат спорадичните слоеве;

-         честотата и амплитудата на Шумановия резонанс.

Тази честота, ние също не сме в състояние да я виждаме, но тя се грижи за нашето лично и на близките ни здраве. Генератори на вълната на Шуман има поставени в почти всички държавни учреждения и ръководни военни центрове по света, но какво ли ги интересува лекуващите и болните в България.

За съжаление вълната на Шуман не се изучава, преподава и прилага в настоящата медицина, а това категорично би било от полза за пациентите и лекуващите ги.

Повече информация относно Вълната на Шуман прочетете в настоящия блог от 25.01.2019 г.

В статията, публикувана в броя от март-април 1989 г. на американското научно списание „21st Century Science and Technology”, Уорън Дж. Хамерман пише, че органичната материя, изграждаща човешкото тяло, генерира честота, която може да бъде представена като звук с височина около 42 октави над средното "До" (нотата, намираща се близо до средата на клавиатурата на фортепианото).        Съвременният стандарт за средната вибрационна честота на нотата "До" е приблизително 262 Hz.  Това означава, че звукът на човешкото тяло е приблизително 570 трилиона Hz при жени (55-60 кг) и мъже (65-70 кг).

И тъй като херцът показва броя на вибрациите в секунда, това означава, че човешкото тяло извършва 570 трилиона трептения (вибрации) в секунда. Това, разбира се, е число, което надхвърля въображението ни и показва невероятен и забележителен скрит потенциал.

Всяка клетка, тъкан, орган има специфично излъчване, дори и при увредени такива, чрез което може да се диагностицира с абсолютна точност дадено заболяване или състояние в човешкия организъм. Това дава възможност да се установи наличието на определен вирус, бактерия, гъбички, хелминти и др., без да се изчакват няколко дни за клиничните тестове. Потвърждението от клиничните лаборатории, впоследствие може да доведе само до коригиране или продължаване на назначеното лечение.

Настоящата медицина не изучава:

-         новостите в микробиологията, медицината, физиката и т.н. ;

-         и не се интересува от индивидуалността и специфичността на всеки организъм, защото на Земята и досега не е установено да има два еднакви човешки организми, дори и близнаци, а диагностицира и лекува пациентите под един общ признак – човек;

-         от колко и какви клетки се състои организма ни;

-         кои са всичките ни защитни отбранителни системи;

-         колко и какви системи има в организма ни;

-         кои клетки, тъкани и органи за колко време се регенерират;

-         и не се интересува от изследване резервите на адаптация на всеки отделен организъм;

-         и не изследва степените на състаряване на организма ни;

-         и не желае да тества медикаментите за ефективност, поносимост и дозировка на всеки пациент;

Всичко от гореизложеното се обявява за измама и не се коментира и изследва.

По света вече се работи по тези начини, но у нас се усвояват средства по програми за развитие на дигиталната медицина, но с цел събиране и обработка на статистически данни.

Купуваме роботи и използваме суперкомпютри, но не за директна диагностика, а за безсмислено обучение и пак усвояване на средства.

В предишните статии в този блог съм публикувал, че човешкият организъм (на основа съхраняваната и обработваната в него информация) е най-съвършения и недостижим поне през следващите 50 – 150 години суперкомпютър.

Но, кой ли има интерес от прилагането в България на тези доказали се и използвани в чужбина методи и начини за диагностика и лечение?   

Лекуващите ни може би не знаят, а пациентите не изискват и само търсят пари за лечение?   




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 363047
Постинги: 195
Коментари: 585
Гласове: 271
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930