Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2019 13:54 - Организмът ни - не е ли жив кристал? - Част трета.
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 503 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Наричана още структурирана, тази вода е идентифицирана с присъствието на допълнителен водороден и кислороден атом, като молекулата й вече е H3O2. Молекулите взаимодействат много активно, като движението на допълнителните атоми поражда електрически заряд. Оформят се структури по подобие на кристалите на снежинките, но те не са застинали, а са постоянно в движение.

Според проф. Полак гел-водата хидратира много по-добре от обикновената, като позволява на всички системи да функционират по-ефективно.

            Досега се твърдеше, че трябва да пием по осем чаши вода на ден, но дали не идва времето да се преосмисли по-цялостно храненето и пиенето на течности за пълноценна хидратация на организма. А дали е така ?

Много хора смятат, че хомеопатичните методи не са научни и няма как да дават резултати. Ние обаче разполагаме с документални доказателства, че водните структури се изменят заедно с нагласите на мисленето, че хомеопатията и лекува, декларира проф. Полак.

Може би ще дойде ден, в който водата ще се превърне в лекарството на бъдещето. Изглежда, че водата в четвъртото агрегатно състояние е тази вода, която запълва човешките клетки и когато се разболяваме ние губим от нея. За това, когато я пием можем да възстановим изгубеното”, заяви проф. Полак.

 

Според американеца от японски произход проф. Мичио Каку това, което ще се цени най-много след 2020 г. ще бъдат познанията и уменията, защото ще настъпи преход от стоков към интелектуален капитализъм.

Могат ли технологиите да доведат до унищожение на всички болести? За съжаление Каку не е толкова оптимистичен. За него това е по-скоро невъзможно, защото заболяванията са твърде много и мутират бързо.

Все пак прогнозира развитие на геномната медицина, тъканното инженерство, използването на стволови клетки, регенеративната медицина, клонирането, генната терапия. Според автора е малко вероятно да се открие едно лекарство срещу рака, а по-скоро да се разработят лекарства за широк спектър ракови заболявания, тъй като той разглежда рака като сбор от заболявания.

Сред предположенията му са, че скоро ще има „деца по дизайн“, при които родителите предварително ще избират гените на отрочетата си, както и обръщането на стареенето чрез различни терапии като стволови клетки, отглеждане на нови органи, генна терапия на остаряващите гени и ускоряване на механизма на възстановяване на клетките. Най-интересното от гледна точка на познанието за човешката еволюция е предположението, че ще бъде възможно да възкресяваме изчезнали видове като създаваме цял организъм само от генома му.

Според Ричард Докинс пък благодарение на това възстановяване на генома, ще може да се пресъздаде „липсващото звено“ между човека и маймуната. Технологията включва създаването на ДНК на този организъм, вкарването му в човешка яйцеклетка, а след това израждането на нашия прародител от жена, все едно изражда обикновено бебе.

Може би нещо такова ще се случи ако не този век, то другият. През 2009 г. екипът на Института по еволюционизъм „Макс Планк“ в Лайпциг е получил първата скица на генома на неандерталците чрез анализ на ДНК на шестима неандерталци. През 2013 г. успяха да получат висококачествена скица на генома на жена - неандерталец . А според последни изследвания на института, 4-6 поколения делят пещерния румънец от неандерталските му предци, което означава, че в Европа са се засекли два вида Homo след пристигането на послед-ната древна преселническа група на континента.

Следващата област, на която Каку е отделил значително място в книгата си са нанотехнологиите.

Още през 1981 г. Герд Биниг и Хайнрих създават сканиращ тунелен микроскоп , който позволява на учените да виждат и манипулират отделните атоми.

Каку предвижда вероятността до 2030 г. да има наномашини, пътуващи по кръвоносните ни съдове, както и наночастицата - молекула, която да може да доставя противоракови лекарства до точно определено място и по този начин да революционизра борбата с рака.

Медицината би могла да извлече полза и от евентуалното създаване на наноавтомобили, които за разлика от наночастиците могат да бъдат управлявани, насочвани и пилотирани. Това означава, че могат да бъдат използвани в медицината, да пътуват до даден орган, да доставят лекарства и дори да извършват операции. Миналата година Масачузетския институт MIT използва наночастици, за да пренесе два типа лекарства до раковите клетки, които да ги разрушат. Лечението бе изпробвано върху мишка и даде положителни резултати.

Освен в медицината авторът вижда приложение на нанотехнологгите и в компютърните технологии. Според него ще бъде възможно създаването на квантови компютри, при които да се използват двумерни квазичастици, създаващи при движението си въображаеми нишки и възели.

Те ще могат едновременно да представляват огромен брои стойности, което означава, че за кратко време ще могат да се проверят множество възможни решения на даден проблем. Вече се разработват прототипи за подобен тип компютри. Все пак проблеми има с декохерентността на атомите, при която атомите излизат от фаза, както и с принципа на неопределността, който би направил аритметиката с квантов компютър доста мъглява.

Съществува и скептицизъм обаче, тъй като въпреки усилията на някои големи компании, липсват реално действащи прототипи на подобни машини. Съществуват спорове дали компютър, разработен от D-Wave systems , за който се твърди, че е квантов, наистина е такъв. Много учени отхвърлят това негово определение и твърдят, че не може да се класифицира като първия квантов компютър. В средата на века според Каку ще съществува и препрограмируема материя, която ще ни позволи да накараме предметите да приемат формата, която ни е нужна на момента. В основата седят песъчинки, наречени „катоми“ , които могат да образуват най-различни тела с промяна на заряда си.

Наличието на биологично активни точки (БАТ) на повърхността на човешкото тяло е било известно на китайските лечители още преди 5000 години. Според техните традиции се твърди, че всяко заболяване се причинява от блокирането на Ци енергия в една или друга точка на повърхността на човешкото тяло, която може да бъде отстранено чрез въздействие върху БАТ чрез натискане, акупунктура или каутеризация, като по този начин се възстановява естественото движение на тази енергия по невидимите канали или меридиани .

Въпреки това, Dr. Reinhard Voll интерпретира това въздействие в съответствие с идеите на съвременната наука. Установено е например, че структурата на кожата в областта на БАТ има множество нервни окончания, водещи до сегментите на гръбначния мозък, които могат да бъдат повлияни от слаб електрически ток.

Впоследствие Dr. Reinhard Voll излага още една хипотеза, според която човешкото тяло в местата на неговите активни точки само може да генерира електричество, което косвено отразява състоянието на съответния орган. Това се оказва, че е най-важното постижение на германския учен. Ако много европейски лекари са прилагали лечението чрез въздействието върху точките по методите на древните китайски лекари, но никой не е диагностицирал въз основа на електрическата активност на БАТ.

Следващото, не по-малко важно постижение на Dr. Reinhard Voll е, че лекарствата, които се намират в близост до активните точки, могат да променят техните електрически показатели. В този случай, че всичко гореизложено може да бъде обяснено и обосновано от съществуващите естествено-научни теории, то влиянието на лекарствата, които не са свързани  физически с БАТ не може да се разбере или тълкува в рамките на същата тази академична наука. Така, например, според древните магически представи и всички лечебни практики, не е необходимо или задължително терапевтичното лекарство да влиза в тялото, или дори в контакт с него - достатъчно е, че то се е намирало близо до него.

Dr. Reinhard Voll изказал предположението, че правилно избраното лекарство, дори и в най-ниски дози, то генерира същите вибрации както и биологично активната точка. Точно същата идея присъства и в в хомеопатията. Но трябва да се докоснем до още един вариант на въздействие на апарата на Voll - "прехвърляне" или "копиране" на лечебната информация от медикамента на таблетки-носители на тази информация. В резултат на добре известния в медицината плацебо ефект се усилвал десетки пъти, а преди това не оказващата никакво физиологичното действие таблетка, изведнъж проявява същия терапевтичен ефект като самото лекарство, което тя е "копирала".

С помощта на апарата Voll можете също така да вземете такъв минерал или метал, който би указал положителен ефект върху конкретно лице, ако го носите постоянно в джоба си или под формата на медальон около врата. Това още веднъж подчертава виждането на древните за лечебния терапевтичния ефект на някои привидно индеферентни вещества. Всичко това беше като научна фантастика, но постиженията на Dr. Reinhard Voll бяха успешно потвърдени в много клиники по света.

За изключителни заслуги към човечеството в областта на диагностиката и лечението, Dr. Reinhard Voll беше награден със златен медал през 1966 г. от папа Павел VI и през 1974 г. за същите достижения с престижният медал на Gufland в Германия ...

Понастоящем има няколко варианта на апарата на Фол в целия свят. Методът на Р. Фол е модифициран и осъвършенстван от Шимел, а впоследствие от екип от руски (Юр. Готовский и сътр.) и немски учени като в момента е един от най-съвършените известни ни апарати за диагностика, лечение и профилактика. Но в нашата страна към разработките на германския лекар все още се отнасят с предубеждение. Причината за това вече не е нацисткото минало на Р. Фол, което след многобройни световни награди и световно признание вече е било забравено, но е пълно несъответствие между действието на апарата и представянето му в академичните природни науки. Дори и наскоро съвременната наука все още не бе напълно готова да промени радикално своите втвърдени основи, но в момента вече не е така.

Изводи: Електромагнитното информационно поле на човека съществува.

1.        Предаването на информацията в целия ни организъм се осъществява чрез енергийните възли и съдове (канали).

2.        Информацията прониква и се отделя и чрез енергоинформационната система на организма ни:

2.1.    Човешкото тяло излъчва свръх слаби фотонни емисии, познати като биофотони. Видимостта на тези фотони е 1000 пъти по-малка от това, което човешкото око може да забележи. Тези частици светлина са видими само в електромагнитния спектър, между 380 и 780 нанометра.

2.2.    Всъщност първичните васкуларни микро клетки освен, че изпълняват заложените им функции към оздравяване на определени тъкани и органи, те и нуклеиновите киселини използват биофотоните, за да складират и предават информация. Интересното в този случай е, че биофотоните попаднали в организма ни всъщност комуникират помежду си. Тази комуникация се случва много по-бързо от химическата дифузия.

2.3.    Контролираната информационна медицина могат много бързо и безвредно да „посъветват“ организма ни да се самоизлекува.

3.        По този начин чрез получаването на определени честоти в тялото ни, то приема и разчита определена информация. Тя може да стимулира или ограничи определени функции и действия на определени клетки, органи или тъкани в зависимост от конкретния случай, ситуация и цел.

4.        Определена получена извън организма информация може да стимулира организма да влезе в биологичната си норма, но и да излезе от нея и да развие определено заболяване.

5.        Към настоящия момент има разработена и внедрена в практиката апаратура, която е в състояние да приеме и обработи специфичната информация от всеки отделен организъм и спомогне:

5.1.    Да се постави точна първична диагноза на всеки пациент;  

5.2.    Да се определи начина и метода на лечение ;

5.3.    Да тества прилаганите в индивидуалното лечение на пациента медикаменти за ефективност, поносимост и дозировка;

5.4.    Да определи приблизително след колко време ще има ефект от прилаганото лечение;

5.5.    Да проследява протичане на заболяването и ефективността от предписаното и провеждано лечение;




Гласувай:
4



1. emelika - Организмът - жив кристал
08.04.2019 14:12
изключително динамичен, който се разпада и съгражда и от стимули извън клетъчно, субклетъчно, молекулярно и субатомно ниво.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 363314
Постинги: 195
Коментари: 585
Гласове: 271
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930